Skoči do osrednje vsebine

Javni razpis za (so)financiranje projektov, namenjenih predstavljanju, uveljavljanju in razvoju slovenskega jezika ter njegovi promociji v letu 2022

Rok za prijavo je potekel.

Javni razpis

Predmet razpisa je sofinanciranje projektov, kot so večmedijski projekti, prireditve, tekmovanja, natečaji in druge oblike jezikovnega ustvarjanja, svetovanja, usposabljanja in raziskovanja, ki ozaveščajo o jezikovnih izbirah in učinkovito promovirajo rabo knjižne slovenščine in slovenskih narečij.

Namen javnega razpisa je promocija slovenskega jezika s spodbujanjem besedilnih spretnosti in bralne pismenosti uporabnikov in uporabnic slovenskega jezika, ozaveščanje o pomenu in vlogi slovenščine v javnem življenju ter spodbujanje uporabe jezikovnih portalov in spletnih portalov, ki razvijajo bralno pismenost pri govorkah in govorcih slovenščine vseh starostnih skupin, zlasti mladih.

Javni razpis je bil 21. januarja 2022 objavljen v Uradnem listu

Odgovore na vprašanja potencialnih prijaviteljev bomo objavili na tem spletnem mestu. Zbirnik vprašanj in odgovorov bomo posodabljali praviloma ob petkih. Vprašanja pošljite po elektronski pošti s pripisom "JR-PROMOCIJA-SJ-22".