Skoči do osrednje vsebine

Za državljane Ukrajine

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID 19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Seznam držav za prehajanje meje v Republiko Slovenijo.

Vizumska obveznost

Državljani Ukrajine ne potrebujejo vizuma za vstop v Slovenijo, v kolikor potujejo z biometričnim potnim listom.

Za imetnike diplomatskih potnih listov Ukrajine pa brezvizumski režim velja neodvisno od tega ali je potni list biometričen ali ne (na podlagi Sporazuma med EU in Ukrajino o vizumskih olajšavah in Spremembe Sporazuma o vizumskih olajšavah).

Vizumsko poslovanje poteka preko vizumskega centra zunanjega ponudnika VFS GLOBAL. Podrobnejše informacije o vizumskem poslovanju so objavljene na spletni strani Veleposlaništva, http://kiev.embassy.si, in spletni strani www.vfsglobal.com/slovenia/ukraine, prav tako lahko vse potrebne informacije pridobite na telefonski številki +380 44 323 01 76, +380 50 117 90 64 in elektronskem naslovu info.siuk@vfshelpline.com.

Spletna vizumska vloga

Tujci lahko za vizum zaprosijo tudi na:

Generalni konzulat Slovaške republike
4, Lokoty, 880 17
Uzhgorod
T: 0038-0312 / 613 666, 0038-0312
F: 0038-312 / 612 540
E: cg.uzhhorod@mzv.sk

Vizumski vlogi morajo priložiti dokumentacijo, ki je določena v Izvedbenem sklepu Komisije o seznamu spremnih dokumentov, ki jih morajo predložiti prosilci za vizum v Belorusiji, Kamerunu, Gruziji, Moldaviji, Ukrajini in Združenih arabskih emiratih.

Iskalnik