Skoči do osrednje vsebine

Za državljane Ukrajine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Vizumska obveznost

Državljani Ukrajine ne potrebujejo vizuma za vstop v Slovenijo, v kolikor potujejo z biometričnim potnim listom.

Za imetnike diplomatskih potnih listov Ukrajine pa brezvizumski režim velja neodvisno od tega ali je potni list biometričen ali ne (na podlagi Sporazuma med EU in Ukrajino o vizumskih olajšavah in Spremembe Sporazuma o vizumskih olajšavah).

Vizumsko poslovanje poteka preko vizumskega centra zunanjega ponudnika VFS GLOBAL. Podrobnejše informacije o vizumskem poslovanju so objavljene na spletni strani Veleposlaništva, http://kiev.embassy.si, in spletni strani www.vfsglobal.com/slovenia/ukraine, prav tako lahko vse potrebne informacije pridobite na telefonski številki +380 44 323 01 76, +380 50 117 90 64 in elektronskem naslovu info.siuk@vfshelpline.com.

Spletna vizumska vloga

Tujci lahko za vizum zaprosijo tudi na:

Generalni konzulat Slovaške republike
4, Lokoty, 880 17
Uzhgorod
T: 0038-0312 / 613 666, 0038-0312
F: 0038-312 / 612 540
E: cg.uzhhorod@mzv.sk

Vizumski vlogi morajo priložiti dokumentacijo, ki je določena v Izvedbenem sklepu Komisije o seznamu spremnih dokumentov, ki jih morajo predložiti prosilci za vizum v Belorusiji, Kamerunu, Gruziji, Moldaviji, Ukrajini in Združenih arabskih emiratih.