Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Priština

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Na povabilo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja se je na uradnem obisku v Sloveniji mudila predsednica Republike Kosovo dr. Vjosa Osmani-Sadriu s soprogom.

  • Državni sekretar za mednarodne zadeve v Kabinetu predsednika vlade Vojko Volk se je skupaj s predsednico Kosova Vjoso Osmani-Sadriu udeležil okrogle mize o prihodnosti Zahodnega Balkana, ki je potekala pod pokroviteljstvom Centra za evropsko prihodnost in Blejskega strateškega foruma.

  • Predsednica Republike Kosovo dr. Vjosa Osmani – Sadriu, ki je v Sloveniji na povabilo predsednika republike Boruta Pahorja na dvodnevnem uradnem obisku, je Slovenski vojski danes podelila najvišje predsedniško vojaško odlikovanje. Ob tej priložnosti jo je na Ministrstvu za obrambo sprejel minister Marjan Šarec.

Novice