Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Priština

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

  • Na povabilo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja se je na uradnem obisku v Sloveniji mudila predsednica Republike Kosovo dr. Vjosa Osmani-Sadriu s soprogom.

  • Državni sekretar za mednarodne zadeve v Kabinetu predsednika vlade Vojko Volk se je skupaj s predsednico Kosova Vjoso Osmani-Sadriu udeležil okrogle mize o prihodnosti Zahodnega Balkana, ki je potekala pod pokroviteljstvom Centra za evropsko prihodnost in Blejskega strateškega foruma.

  • Predsednica Republike Kosovo dr. Vjosa Osmani – Sadriu, ki je v Sloveniji na povabilo predsednika republike Boruta Pahorja na dvodnevnem uradnem obisku, je Slovenski vojski danes podelila najvišje predsedniško vojaško odlikovanje. Ob tej priložnosti jo je na Ministrstvu za obrambo sprejel minister Marjan Šarec.

Novice