Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo na Dunaju

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

  • Državni sekretar Marko Štucin se je na dvostranskem obisku na Dunaju srečal z avstrijsko zvezno ministrico za EU in ustavo Karoline Edtstadler in generalnim sekretarjem v avstrijskem zveznem ministrstvu za evropske in mednarodne zadeve dr. Petrom Launskyjem-Tieffenthalom.

  • Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

  • Predsednik vlade Janez Janša se je danes na Dunaju pri avstrijskem zveznem kanclerju Sebastianu Kurzu udeležil delovnega srečanja na temo razdelitve cepiv med državami članicami EU. Delovnega sestanka so se poleg slovenskega predsednika vlade Janeza Janše udeležili tudi predsednik češke vlade Andrej Babiš, predsednik bolgarske vlade Bojko Borisov, predsednik latvijske vlade Arturs Krišjanis Karinš (prek video povezave) in predsednik hrvaške vlade Andrej Plenković (prek video povezave).

Novice