Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Kairo

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Aktualno

  • Volitve predsednika Republike Slovenije 2022 - obvestilo volivcem

    V Uradnem listu Republike Slovenije, št. 97/22, je bil objavljen Odlok o razpisu volitev predsednika Republike Slovenije, ki bodo potekale v nedeljo, 23. 10. 2022. Za dan razpisa volitev, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, se šteje 22. 8. 2022.

  • Omejeno izvajanje konzularne dejavnosti in storitev veleposlaništva

    V času od 30. junija do 30. julija 2022 bodo zaradi odsotnosti uradne osebe s konzularnimi pooblastili bistveno omejene konzularne dejavnosti in storitve veleposlaništva.

  • Odprava omejitev pri izvajanju konzularnih storitev

    Z dnem 28. 2. 2022 odpravljamo vse omejitve pri izvajanju konzularnih storitev. Tudi po tem datumu pa ostaja v veljavi sistem obveznega predhodnega naročanja strank za pristop h konzularnemu oddelku veleposlaništva. Zaradi omejenega števila terminov svetujemo, da si svoj termin rezervirate dovolj časa vnaprej.