Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Kairo

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

  • Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

  • Z dnem 28. 2. 2022 odpravljamo vse omejitve pri izvajanju konzularnih storitev. Tudi po tem datumu pa ostaja v veljavi sistem obveznega predhodnega naročanja strank za pristop h konzularnemu oddelku veleposlaništva. Zaradi omejenega števila terminov svetujemo, da si svoj termin rezervirate dovolj časa vnaprej.

  • Zaradi epidemije COVID-19 je z dnem 15. 3. 2020 prišlo do sprememb v poslovanju Veleposlaništva RS v Kairu in do omejitev poslovanja konzularnega oddelka veleposlaništva. Razen nujnih konzularnih postopkov za slovenske državljane so bile dejavnosti konzularnega oddelka ustavljene.

Aktualno