Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Bratislava

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament

    V Uradnem listu RS številka 15/2024 je bil objavljen Odlok o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Po odloku se za dan razpisa, ko začnejo teči roki za volilna opravila, šteje ponedeljek, 11. marec 2024, za dan splošnega glasovanja na vseh voliščih v državi in v tujini pa nedelja, 9. junij 2024.

  • Gospodarske in turistične priložnosti v Sloveniji

    Oglejte si katalog gospodarskih in turističnih priložnosti v Sloveniji.

  • Predsednica Nataša Pirc Musar na obisku Slovaške

    Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar se je 20. decembra 2023 mudila na obisku Slovaške. Sprejela jo je predsednica Slovaške Zuzana Čaputová, predsednik vlade Róbert Fico in predsednik parlamenta Peter Pellegrini. Pred zaključkom obiska je predsednica obiskala še slovenske vojake v vojaški bazi Lešť.