Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri Evropski uniji Bruselj

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Nova lokacija veleposlaništva in stalnega predstavništva pri EU v Bruslju

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bruslju in Stalno predstavništvo pri Evropski uniji Bruselj se selita na novo lokacijo. V času selitve bo delovanje veleposlaništva omejeno.

 • Ministrica Tanja Fajon se je v Bruslju udeležila rednega zasedanja Sveta EU za zunanje zadeve, na katerem so ministri razpravljali o ruski agresiji na Ukrajino, s poudarkom na mirovnih prizadevanjih, in razmerah na Bližnjem vzhodu in v Gazi. Ministrica Fajon je poudarila, da moramo imeti v razpravah o mirovnih načrtih in pobudah vselej v mislih spoštovanje mednarodnega prava in zaščito civilistov.

 • Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se je v Luksemburgu udeležila rednega zasedanja Sveta EU za zunanje zadeve. Ministri so se v razpravi osredotočili predvsem na zaskrbljujoče razmere na Bližnjem vzhodu in rusko agresijo na Ukrajino. Z zunanjimi ministri držav Zahodnega Balkana pa so razpravljali o skupnih izzivih na področju skupne zunanje in varnostne politike ter o širitvi EU.

 • Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je udeležil Sveta Evropske unije za pravosodje in notranje zadeve v Luksemburgu.

Novice

 • Državni sekretar Štucin na zasedanju Sveta za splošne zadeve v Luksemburgu

  Državni sekretar Marko Štucin se je udeležil rednega zasedanja Sveta za splošne zadeve v Luksemburgu, na katerem je bil glavni poudarek na pripravah na junijsko zasedanje Evropskega sveta. Člani Sveta so razpravljali o osnutku sklepov ter obravnavali odprta vprašanja v zvezi z Ukrajino, varnostjo in obrambo, konkurenčnostjo, zunanjimi odnosi ter novem institucionalnem ciklu.

 • Ministrica Fajon: Najostreje obsojam napad Izraela na begunsko taborišče pri Rafi

  Na rednem mesečnem zasedanju Sveta EU za zunanje zadeve v Bruslju so ministri, med njimi slovenska ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon, poudarili nujnost spoštovanja odločitev pristojnih mednarodnih sodišč ter se dogovorili, da bo EU aktivnejša pri procesu opolnomočenja palestinske oblasti. Fajon je pojasnila, da se slovenska vlada trudi čimprej izpeljati priznanje Palestine.

 • Fajon na 8. mednarodni konferenci v podporo prihodnosti Sirije in regije najavila humanitarno pomoč

  Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se je ob robu Sveta EU za zunanje zadeve v Bruslju udeležila mednarodne konference v podporo prihodnosti Sirije in regije. Pozdravila je prizadevanja posebnega odposlanca Organizacije združenih narodov (OZN) Geira Pedersena za doseganje napredka glede konflikta v Siriji in napovedala novo humanitarno pomoč Slovenije.

Dogodki

Kdaj do
Kje Bruselj, Belgija

Ministrica Fajon se bo udeležila zasedanja Sveta EU za zunanje zadeve v Bruslju

Ministrica Tanja Fajon se bo udeležila zasedanja Sveta EU za zunanje zadeve v Bruslju. V središču tokratnega zasedanja bosta ruska agresija na Ukrajino, s poudarkom na nadaljnji podpori in pomoči Ukrajini; ter razmere na Bližnjem vzhodu, vključno s situacijo v Gazi in na Zahodnem Bregu, spoštovanjem mednarodnega humanitarnega prava in človekovih pravic, ter nadaljnjim sodelovanjem s partnerji.