Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri Evropski uniji Bruselj

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

  • Ministri za notranje zadeve so na neformalnem srečanju v Kongresnem centru Brdo pri Kranju, ki ga je gostil minister za notranje zadeve Aleš Hojs, pokazali politično voljo za postopni napredek pri oblikovanju skupne migracijske politike EU.

  • Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se danes mudi na delovnem obisku na Irskem. Z gostiteljem, ministrom za zunanje zadeve in za obrambo Simonom Coveneyjem, sta potrdila zelo dobre in prijateljske odnose med državama. Skupaj sta slavnostno odprla nove prostore veleposlaništva Republike Slovenije v Dublinu. "Ponovno odprtje veleposlaništva je pomemben mejnik, da še bolj okrepimo politične, gospodarske, kulturne in druge vezi med državama," je poudaril minister dr. Logar.

  • Državni sekretar Gašper Dovžan in predsednica Evropskega ekonomsko-socialnega odbora Christa Schweng sta osrednjo pozornost v današnjem videokonferenčnem pogovoru namenila prioritetam slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, še posebej Konferenci o prihodnosti Evrope in Zahodnemu Balkanu. Izmenjala sta informacije in stališča glede ključnih tem, o katerih bi bilo potrebno razpravljati v prihodnosti ter o načrtih in aktivnostih slovenskega predsedstva Svetu Unije in Evropskega ekonomsko-socialnega odbora v povezavi s tem.

Aktualno