Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri Evropski uniji Bruselj

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

 • Državni sekretar Marko Štucin se je udeležil rednega zasedanja Sveta EU za splošne zadeve v Bruslju. Z razpravo o obrazloženem osnutku dnevnega reda so člani Sveta opravili priprave na oktobrsko zasedanje Evropskega sveta. V tem okviru so izmenjali mnenja o Ukrajini, reviziji Večletnega finančnega okvira za obdobje od 2021 do 2027, o gospodarskih vprašanjih ter zunanjih vidikih migracij.

 • Na današnjem zasedanju Sveta za kmetijstvo in ribištvo so se ministri EU seznanili s škodo, ki jo je utrpelo slovensko kmetijstvo, gozdarstvo in akvakultura zaradi nedavnih poplav in plazov. Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko je v predstavitvi dejala, da je ministrstvo takoj po ujmi pristopilo k zbiranju podatkov o škodi in pripravi nujnih ukrepov pomoči.

 • Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je imela danes v Evropskem parlamentu svoj zadnji nagovor o stanju v Uniji v tem mandatu, v katerem je podala oceno izpolnjenih političnih usmeritev in podala pregled izzivov do evropskih volitev v prihodnjem letu.

Novice

 • Državni sekretar Štucin na razpravi o močni in na izzive odporni EU

  Državni sekretar Marko Štucin je sodeloval na razpravi z naslovom "močna in odporna EU kot odgovor na izzive prihodnosti", ki jo je ob letošnjem govoru predsednice Evropske komisije, Ursule von der Leyen, o stanju v Uniji organiziralo Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji.

 • Notranji ministri EU razpravljajo o paktu o migracijah in azilu

  Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se v Luksemburgu udeležuje Sveta ministrov EU za notranje zadeve. Ključni temi današnjega zasedanju, ki ju je v izjavi za javnost izpostavil minister, sta pakt o migracijah in azilu ter stanje v schengenskem območju.

 • Minister na zasedanju Sveta EU za energijo

  Evropski ministri na zasedanju Sveta EU za energijo razpravljajo o zmanjševanju porabe plina, spremembah trga z električno energijo in zelenem prehodu.