Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri Evropski uniji Bruselj

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

 • Ministrica za javno upravo v funkciji ministrice za notranje zadeve Sanja Ajanović Hovnik se udeležuje neformalnega zasedanja Sveta ministrov EU za pravosodje in notranje zadeve v Stockholmu.

 • Minister za finance Klemen Boštjančič se je udeležil Sveta za ekonomske in finančne zadeve v Bruslju. V začetku letošnjega leta je predsedovanje Svetu Evropske unije (EU) prevzela Švedska, ki je v uvodu srečanja predstavila nadaljnji polletni program dela.

 • Državni sekretar dr. Darij Krajčič se je udeležil zasedanja Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo, zadnjega pod češkim predsedstvom. V ospredju so bile ribiške točke. Ministri so namreč skušali doseči politični dogovor o ribolovnih možnostih za Severno in Atlantsko morje ter Črno in Sredozemsko morje za prihodnje leto ter globokomorske staleže za prihodnji dve leti. V okviru kmetijskih točk so ministri opravili razpravo o razmerah na trgu, o ugotovitvah iz ocene zakonodaje EU o dobrobiti živali ter o strateških načrtih Skupne kmetijske politike.

Novice

 • Svet EU za zunanje zadeve o ruski agresiji na Ukrajino in Iranu

  Ministrica Tanja Fajon se je v Bruslju udeležila rednega zasedanja Sveta Evropske unije za zunanje zadeve, ki ga je vodil visoki predstavnik Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko Josep Borrell. Osrednji temi zasedanja sta bili ruska agresija na Ukrajino in Iran. Pred zasedanjem Sveta EU za zunanje zadeve je v dopoldanskih urah potekalo tudi ministrsko zasedanje Vzhodnega partnerstva.

 • Ministri soglasno podprli širitev schengna na Hrvaško

  Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar se v Bruslju udeležuje Sveta ministrov Evropske unije (EU) za notranje zadeve. Ključna tema današnjega zasedanja je bila širitev schengenskega območja.

 • Za boj proti spolnim zlorabam otrok na spletu nujno tesno sodelovanje z internetnimi ponudniki

  Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar je na povabilo evropske komisarke za notranje zadeve Ylve Johansson sodelovala na osmem ministrskem srečanju Internetnega foruma Evropske unije (EU), ki ga je v sodelovanju z internetno industrijo organizirala Evropska komisija.