Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri Evropski uniji Bruselj

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Aktualno

 • Konzultacije generalnih direktorjev za evropske zadeve Slovenije in Francije

  Generalna direktorica Direktorata za zadeve Evropske unije Barbara Sušnik je preko videokonference opravila bilateralne konzultacije z direktorjem za Evropsko unijo v Ministrstvu za Evropo in zunanje zadeve Francoske republike Davidom Cvachom.

 • Minister dr. Logar z evropsko komisarko Johansson o prioritetah slovenskega predsedovanja

  Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je danes srečal z evropsko komisarko za notranje zadeve Ylvo Johansson, ki je na obisku v Sloveniji v okviru priprav na predsedovanje Svetu Evropske unije. V središču pogovora med ministrom dr. Logarjem in komisarko Johansson so bile prednostne naloge slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije v drugi polovici leta.

 • Video

  Minister Hojs in komisarka Johansson na srečanju v Ljubljani o pripravah na slovensko predsedovanje

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se je danes v Ljubljani sestal z evropsko komisarko za notranje zadeve Ylvo Johansson. Sestanek sta namenila pripravam na slovensko predsedovanje svetu EU v drugi polovici leta 2021. Minister ji je predstavil prednostne naloge na področju notranjih zadev: to so celostno upravljanje z migracijami, krepitev schengenskega prostora, v povezavi s tem tudi varnost v EU in Sloveniji, regionalna prioriteta je Zahodni Balkan.