Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri Evropski uniji Bruselj

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

 • Minister mag. Andrej Šircelj se je danes udeležil neformalne videokonference Sveta ministrov za ekonomske in finančne zadeve (Svet ECOFIN). V sklopu razprav o okrevanju gospodarstva v Evropski uniji je minister mag. Šircelj predstavil koncept slovenskega načrta za okrevanje in odpornost.

 • Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se je danes v okviru priprav na predsedovanje Slovenije svetu EU prek videokonferenčne povezave sestal z italijansko ministrico za notranje zadeve Luciano Lamorgese. Sogovornika sta se strinjala, da je sodelovanje med državama na področju notranjih zadev tradicionalno dobro. Pogovor sta nato namenila pripravam Slovenije na predsedovanje v drugi polovici 2021 in aktualnim temam, kot so nezakonite migracije. 

 • Državni sekretar dr. Božo Predalič in direktorica Urada vlade za oskrbo in integracijo migrantov Katarina Štrukelj sta se na povabilo portugalskega predsedstva danes udeležila neformalne ministrske videokonference o vključevanju ter vplivu pandemije na migrante in njihov dostop do trga dela.

Aktualno

 • Hojs: Evropska komisija je pomembna partnerica pri doseganju skupnih rešitev za EU

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se je danes v okviru priprav na predsedovanje Slovenije svetu EU prek videokonference sestal s podpredsednikom Evropske komisije za spodbujanje evropskega načina življenja Margaritisom Schinasom.

 • Predsednik vlade Janez Janša skupaj s šestimi evropskimi kolegi poziva k zagotovitvi enakih pogojev za jedrsko energijo v EU

  Predsednik slovenske vlade Janez Janša je skupaj s poljskim predsednikom vlade Mateuszem Morawieckijem, predsednikom Francoske republike Emmanuelom Macronom, predsednikom češke vlade Andrejem Babišem, predsednikom madžarske vlade Viktorjem Orbanom, predsednikom slovaške vlade Igorjem Matovičem in predsednikom romunske vlade Florinom Cîțujem na predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen naslovil dopis o vlogi jedrske energije v podnebni in energetski politiki EU.

 • Državni sekretar Dovžan se je udeležil ustanovnega zasedanja Izvršnega odbora Konference o prihodnosti Evrope

  Državni sekretar Gašper Dovžan se je danes v vlogi predstavnika Sveta EU udeležil virtualnega ustanovnega zasedanja Izvršnega odbora Konference o prihodnosti Evrope. Zasedanje je bilo namenjeno uvodnim predstavitvam in izmenjavi mnenj o delovanju konference članov in opazovalcev v odboru ter predstavitvi osnovnih načel delovanja odbora in koncepta interaktivne vozliščne digitalne platforme, na kateri bodo objavljeni različni predlogi, pobude in poročila razprav državljanov in napovedi posameznih dogodkov v vseh uradnih jezikih Evropske unije.