Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri Evropski uniji Bruselj

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Nova Evropska kartica za invalide bo invalidom olajšala potovanje po EU

    Evropska kartica za invalide, skupaj s prenovljeno parkirno kartico za invalide, bo omogočila lažje potovanje po EU in dostop do številnih storitev ter prednostnega obravnavanja na enakopravni osnovi za invalide. To bo olajšalo življenje invalidom in jim omogočilo, da bolj neovirano uživajo vse prednosti potovanja in storitev po Evropi.

  • Odziv na širitveni sveženj 2023

    Evropska komisija je 8. novembra 2023 objavila širitveni sveženj za Zahodni Balkan in Turčijo ter prvič tudi za Ukrajino, Moldavijo in Gruzijo. Širitveni sveženj vsebuje pregled in oceno stanja po ključnih področjih, kjer je potreben reformni napredek v posameznih državah.

  • Tanja Fajon: "Želim si, da bi bila leta 2030 EU razširjena, opolnomočena in bolj angažirana v svetu"

    Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je v Berlinu sodelovala na ministrski konferenci z naslovom "Večja in močnejša Unija", ki jo je gostila nemška zvezna ministrica za zunanje zadeve Annalena Baerbock. Udeleženci so razpravljali o tem, kako se lahko EU in njene prihodnje članice čim bolj pripravijo na širitev, ki je v novi geopolitični realnosti postala nujnost.