Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat Monošter

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Dnevi slovenskega filma v Sombotelu

    Med 18. in 20. septembrom so že šestič potekali Dnevi slovenskega filma v kinoteki Agora-Savaria v Sombotelu, središču Železne županije.

  • Razpis za štipendije za Slovence v zamejstvu in po svetu

    Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije 21. avgusta 2023 objavil javni razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2023/2024.

  • Minister Han predstavil finančno podporo gospodarski in turistični dejavnosti Slovencev v Porabju

    Minister Han je skupaj z mag. Židanom in Vesno Humar z Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu obiskal slovensko narodno skupnost na Madžarskem. Seznanil se je s stanjem gospodarstva in predstavil vsebinsko ter finančno podporo ministrstva gospodarskim in turističnim dejavnostim Slovencev v Porabju. V roku meseca dni bo ministrstvo objavilo dva razpisa v skupni vrednosti 1,168 milijona evrov.