Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat Monošter

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Aktualno

  • Na Slovenski vzorčni kmetiji smo na svetovni dan čebel uredili medoviti vrtiček

    Slovenski generalni konzulat in Razvojna agencija Slovenska krajina sta ob svetovnem dnevu čebel na Slovenski vzorčni kmetiji na Gornjem Seniku uredila medoviti vrtiček. Ta je v bližini slovenskega čebelnjaka, ki stoji na kmetiji. Dogodka so se ob upoštevanju omejitvenih ukrepov v boju proti korona virusu udeležili predstavniki čebelarjev iz Slovenije in domačega Porabja, direktor Narodnega parka Őrség Tibor Markovics in predstavniki porabske slovenske skupnosti.

  • Obvestilo volivcem - referendum o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah

    Državni zbor Republike Slovenije je na seji dne 25. maja 2021 sprejel Odlok o razpisu zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah (ZV-1G). Odlok je objavljen v Uradnem listu RS, številka 84/21. Glasovanje na referendumu se izvede v nedeljo, 11. julija 2021.

  • Zgodbe s panjskih končnic – razstava ob svetovnem dnevu čebel

    V Slovenskem domu v Monoštru je do konca maja na ogled razstava "Zgodbe s panjskih končnic", ki je nastala v okviru natečaja Generalnega konzulata Slovenije v Monoštru in Zveze Slovencev na Madžarskem. Pisane panjske končnice so ob svetovnem dnevu čebel ustvarili učenci osnovnih šol z Gornjega Senika, Števanovcev, Monoštra, Őriszentpétra in Csákánydoroszlója.