Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat Monošter

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

 • V Galeriji Képtár v Sombotelu smo 10. septembra odprli skupinsko razstavo mariborskih likovnih umetnic in umetnikov z naslovom "Sosed k sosedu - Szomszéd a szomszédhoz" .

 • Slovenija uvaja elektronski obrazec za sledenje potnikov v letalskem in ladijskem prometu (križarke). Vsi potniki, ki bodo vstopali v Slovenijo z letalom ali ladjo, bodo od 16. avgusta 2021 pred vstopom v državo pozvani, da izpolnijo elektronski obrazec za sledenje potnikov (digital Passenger Locator Form – obrazec dPLF).

 • Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok začne veljati 11. julija 2021 in velja do vključno 23. julija 2021, uporabljati se začne 15. julija 2021, do takrat pa se uporablja Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 (Uradni list RS, št. 107/21).

Aktualno

 • Slovesnost ob 30-letnici Zveze Slovencev na Madžarskem

  V Monoštru je 4. septembra potekala slovesnost ob praznovanju 30. obletnice Zveze Slovencev na Madžarskem. Dogodek sta s skupno udeležbo počastila Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in predsednik Madžarske János Áder, ki sta na slovesnosti nastopila kot slavnostna govornika.

 • 20. Mednarodna likovna kolonija v Monoštru

  Na slovenskem Generalnem konzulatu smo gostili udeležence 20. Mednarodne likovne kolonije, ki od 8. do 16. avgusta poteka v Slovenskem domu v Monoštru.

 • Praznovanje 30. obletnice slovenske samostojnosti s Slovenci v Porabju

  Monošter, 2. julij 2021 - Generalni konzulat RS v Monoštru je ob 30. obletnici samostojnosti Republike Slovenije in začetku slovenskega predsedovanja Svetu EU priredil praznični sprejem. Goste je pozdravila generalna konzulka Metka Lajnšček. Slavnostni govornik je bil predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca. Slednji je porabskim rojakom izrekel zahvalo za njihova prizadevanja za ohranitev slovenske identitete ter krepitev narodne pripadnosti med mladimi generacijami. Izpostavil je dosežke, ki smo jih Slovenci dosegli v rosnih letih osamosvajanja, ter prispevek rojakov v zamejstvu in po svetu.