Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat Monošter

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

 • Na Generalnem konzulatu Republike Slovenije smo gostili soboškega škofa msgr. dr. Petra Štumpfa in duhovnike, msgr. Franca Režonjo, škofovega vikarja za narodnosti, ter g. Vilija Hribernika in g. Dejana Horvata iz obmejnih župnij Dolenci in Markovci.

 • V Galeriji Képtár v Sombotelu smo 10. septembra odprli skupinsko razstavo mariborskih likovnih umetnic in umetnikov z naslovom "Sosed k sosedu - Szomszéd a szomszédhoz" .

 • Slovenija uvaja elektronski obrazec za sledenje potnikov v letalskem in ladijskem prometu (križarke). Vsi potniki, ki bodo vstopali v Slovenijo z letalom ali ladjo, bodo od 16. avgusta 2021 pred vstopom v državo pozvani, da izpolnijo elektronski obrazec za sledenje potnikov (digital Passenger Locator Form – obrazec dPLF).

Aktualno

 • Tradicionalni slovenski zajtrk v Porabju na Madžarskem

  Slovenski Generalni konzulat v Monoštru je ob dnevu slovenske hrane pripravil tradicionalni slovenski zajtrk, ki je potekal na Slovenski vzorčni kmetiji na Gornjem Seniku. Udeležili so se ga gostje iz Porabja in Železne županije.

 • Generalna konzulka Metka Lajnšček prejemnica zahvalne plakete Železne županije

  Sombotel, 9. oktober 2021 - Uprava za zaščito in reševanje Železne županije je na glavnem trgu v Sombotelu pripravila srečanje s predstavitvijo delovanja gasilskih društev in reševalcev, ki delujejo v županiji. Ob tej priložnosti so v Mestni hiši odprli razstavo ob 150 letnici organiziranega gasilstva na Madžarskem.

 • Dobrodošli pri nas – srečanje slovenskih športnih organizacij iz zamejstva

  Na prireditvi z naslovom Dobrodošli pri nas so se 2. oktobra v Monoštru srečali slovenski športniki iz zamejstva. Letošnje srečanje je bilo šesto po vrsti, drugič pri rojakih iz Porabja. Organizirala sta ga Zveza Slovencev na Madžarskem v sodelovanju s Športnim društvom Srebrni Breg z Gornjega Senika. Prireditve se je udeležila tudi ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch, ki je podelila priznanja in pokale vsem sodelujočim ekipam. Zavzela se je za ohranjanje slovenske identitete v skupnem slovenskem zamejskem prostoru.