Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat Monošter

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Dnevi slovenskega filma v Sombotelu

    Med 18. in 20. septembrom so že šestič potekali Dnevi slovenskega filma v kinoteki Agora-Savaria v Sombotelu, središču Železne županije.

  • Razpis za štipendije za Slovence v zamejstvu in po svetu

    Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije 21. avgusta 2023 objavil javni razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2023/2024.

  • Minister Han predstavil finančno podporo gospodarski in turistični dejavnosti Slovencev v Porabju

    Minister Han je skupaj z mag. Židanom in Vesno Humar z Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu obiskal slovensko narodno skupnost na Madžarskem. Seznanil se je s stanjem gospodarstva in predstavil vsebinsko ter finančno podporo ministrstva gospodarskim in turističnim dejavnostim Slovencev v Porabju. V roku meseca dni bo ministrstvo objavilo dva razpisa v skupni vrednosti 1,168 milijona evrov.