Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat Monošter

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

 • Slovenski Generalni konzulat v Monoštru je 8. februarja v počastitev slovenskega kulturnega praznika organiziral dogodek "Beremo Prešerna na Prešernov dan". Sodelovali so porabski učitelji, dijaki monoštrske gimnazije, predstavniki narodnostnih organizacij, medijev, Katedre za slovenščino Univerze v Sombotelu in sodelavci konzulata.

 • Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko se je v Porabju danes srečala z madžarskim ministrom za kmetijstvo dr. Istvánom Nagyjem. Ministra sta izmenjala mnenja o aktualnih kmetijskih vprašanjih ter se pogovarjala o upravljanju z divjadjo ob meji, afriški prašičji kugi in trajnostnem upravljanju z gozdovi.

 • Slovenski Generalni konzulat v Monoštru je v sodelovanju s Prekmurskim društvom General Maister Murska Sobota organiziral praznično prireditev v počastitev dneva samostojnosti enotnosti s predstavitvijo knjige Prekmurščina, kinč predragi - živa kulturna dediščina v zvoku in pisavi.

Novice

 • XXI. nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu

  Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil XXI. nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu. Upoštevana bodo dela zagovarjana v obdobju od 1. januarja 2022 do 31. decembra 2022.

 • Pravljični večer za odrasle v Porabju

  Slovenski generalni konzulat v Monoštru je v sodelovanju s Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota 8. decembra priredil pravljični večer za odrasle. Dogodek je potekal v okviru projekta "Obujamo dediščino – pravljični večer za odrasle". Pripovedi v prekmurskem narečju so interpretirali Metka Celec, Branko Pintarič in Lea Lehner. Glasbeno spremljavo je na harfi zaigrala mlada glasbenica Petra Gumilar Černela.
  Obiskovalce sta pozdravili generalna konzulka Metka Lajnšček in direktorica murskosoboške knjižnice Klaudija Šek Škafar.

 • Tradicionalni slovenski zajtrk v Körmendu

  Generalni konzulat v Monoštru je v sodelovanju z OŠ Olcsai-Kiss Zoltán iz Körmenda organiziral tradicionalni slovenski zajtrk. Prisotni so bili učenci 3. a in b razreda z učiteljicami in ravnateljico, pridružil se je tudi župan Körmenda István Bebes.