Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat Monošter

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Novice

  • Objavljeni rezultati javnih razpisov Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

    Na spletni strani Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu so objavljeni rezultati Javnega razpisa za razpisno področje A v letu 2023: finančna podpora avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu in Javnega razpisa za razpisno področje B v letu 2023: finančna podpora Slovencem po svetu. Rezultati so na voljo v rubriki Rezultati razpisa pri posameznem razpisu.

  • Dan sajenja medovitih rastlin v Monoštru

    Slovenski generalni konzulat in Lokalna samouprava mesta Monošter sta se pridružila akciji sajenja medovitih rastlin. V drevoredu pred mestno hišo je bila 31. marca posajena lipa. Pri sajenju so sodelovali predstavniki slovenske skupnosti, učenci in dijaki Osnovne šole in gimnazije sv. Gotarda ter Osnovne šole Arany János iz Monoštra.

  • Prešernov dan v Porabju

    Slovenski Generalni konzulat v Monoštru je 8. februarja v počastitev slovenskega kulturnega praznika organiziral dogodek "Beremo Prešerna na Prešernov dan". Sodelovali so porabski učitelji, dijaki monoštrske gimnazije, predstavniki narodnostnih organizacij, medijev, Katedre za slovenščino Univerze v Sombotelu in sodelavci konzulata.