Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat Monošter

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

 • Generalni konzulat je v sodelovanju s Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota v Slovenskem domu v Monoštru priredil praznični pravljični večer. Pravljice so pripovedovali sodelavke soboške knjižnice Ana Sušec, Metka Celec in Vesna Radovanovič ter novinar Dušan Mukič.

 • Generalna konzulka Metka Lajnšček se je ob obisku v Sombotelu srečala z vladnim poverjenikom za Železno županijo Bertalanom Harangozóm in predsednikom Skupščine Železne županije Lászlóm Majthényijem. Pogovor o aktualnih temah ter projektih čezmejnega sodelovanja in podpore slovenski skupnosti je potekal v duhu dobrososedskih odnosov in pripravljenosti za nadaljnje partnerstvo.

 • Na Generalnem konzulatu Republike Slovenije smo gostili soboškega škofa msgr. dr. Petra Štumpfa in duhovnike, msgr. Franca Režonjo, škofovega vikarja za narodnosti, ter g. Vilija Hribernika in g. Dejana Horvata iz obmejnih župnij Dolenci in Markovci.

Aktualno

 • Srečanje s predstavniki slovenske skupnosti

  Generalna konzulka Metka Lajnšček je 7. januarja na prvi delovni sestanek v letu 2022 povabila predstavnike slovenske skupnosti na Madžarskem. Srečanja so se udeležili zagovornica Slovencev v madžarskem parlamentu Erika Köleš Kiss in predsednika krovnih narodnostnih organizacij, Andreja Kovács (Zveza Slovencev na Madžarskem) in Karel Holec (Državna slovenska samouprava).

 • Srečanje gospodarskih zbornic Pomurja in Zale na slovenskem Generalnem konzulatu

  Generalna konzulka Metka Lajnšček je gostila vodstvi Pomurske gospodarske zbornice in slovensko-madžarske sekcije pri Trgovinski in industrijski zbornici Zala. Na srečanju so bile izpostavljene dobre prakse dosedanjega sodelovanja v čezmejnih evropskih projektih in identificirana področja potencialnega sodelovanja na področju zagotavljanja podpore slovenskim in madžarskim podjetjem pri vzpostavljanju poslovnih stikov.

 • Podelitev zahvalnih listin

  Generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But in vodja murskosoboške izpostave Martin Smodiš sta obiskala Porabje. Na slovenskem Generalnem konzulatu sta se srečala s predstavniki slovenske skupnosti.