Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

S programi v podporo družini zmanjšujemo neenakosti v družbi, krepimo položaj ranljivih družin ter prispevamo k večji socialni vključenosti družin in posameznikov. Predvsem so ti programi namenjeni otrokom, mladostnikom in njihovim družinam, saj skrb za zdrav razvoj naše mlade generacije predstavlja skrb za vso družbo. Programi so dolgoročni, brezplačni in široko dostopni ter temeljijo na sodobnih konceptih podpore in (samo)pomoči.

Programi v podporo družini so dolgoročni, brezplačni in široko dostopni programi, ki temeljijo na sodobnih konceptih podpore in (samo)pomoči.

Centri za družine

Organizirali smo Centre za družine, ki so prostor za druženje različnih generacij, za krepitev socialnih vlog posameznika, za podporo pri lažjem usklajevanju družinskega in poklicnega življenja ter prostor za izmenjavo dobrih praks in pozitivnih izkušenj. Poleg tega Centri omogočajo izobraževalne in praktične delavnice o razvijanju pozitivnega starševstva, izvajajo počitniške aktivnosti za otroke in organizirajo občasno varstvo otrok.

Centri za družine svoje storitve ponujajo brezplačno.

Programi psihosocialne pomoči za družine v obliki delavnic

Družina je kot osnovna celica družbe izpostavljena vse večjim izzivom, kot tudi različnim tveganim in stresnim situacijam, zato se družinski člani velikokrat znajdejo na razpotju. Mreža programov psihosocialne pomoči v obliki delavnic je namenjena podpori družinam v stiski, ki se srečujejo z različnimi življenjskimi preizkušnjami in izzivi ter pri katerih potrebujejo strokovno pomoč, ker jim sami niso več kos.

Razpisane vsebine so financirane v obdobju od septembra 2021 do septembra 2022.

Večgeneracijski centri

Vzpostavili smo mrežo 15 večgeneracijskih centrov po vsej Sloveniji, ki vsakodnevno ponujajo brezplačne delavnice, namenjene socialnemu vključevanju, izobraževanju ter medkulturnemu in medgeneracijskemu povezovanju. Dejavnosti so zasnovane tako, da so čim bolj pestre in zanimive ter da ob njih udeleženci pridobijo spretnosti in znanja, ki jih lahko uporabijo pri delu ter v vsakdanjem življenju. Centri nudijo tudi informacije o storitvah s področja preprečevanja in odpravljanja socialnih stisk in težav ter prostore za neformalno druženje in srečevanje. Vse delavnice in izobraževanja so brezplačni.