Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Ponastavi
 • Dostop do zdravstvenih storitev, kjer ni treba izpolnjevati pogoja PCT

 • Potrdilo o prebolevnosti, cepljenju in testiranju – potrdilo za dokazovanje PCT pogoja za opravljanje dela

  Pogoj PCT morajo za čas opravljanja dela izpolnjevati vsi delavci in osebe, ki na kakršnikoli drugi pravni podlagi opravljajo delo pri delodajalcu, ali samostojno opravljajo dejavnost.
  Za dokazovanje PCT pogoja se upošteva potrdilo o prebolevnosti, cepljenosti, testiranju, ali dokazilo o samotestiranju. Dokazila so lahko v različnih oblikah, razen evidenčnega lista o samotestiranju pa je vsa dokazila moč prejeti kot EU digitalno covid potrdilo.

 • Potrdilo o prebolevnosti, cepljenju in testiranju – potrdilo za dokazovanje PCT pogoja v vsakdanjem življenju

  Za dokazovanje PCT pogoja se upošteva potrdilo o prebolevnosti, cepljenosti ali testiranju. Dokazila so lahko v različnih oblikah, vsa dokazila pa je moč prejeti kot EU digitalno covid potrdilo.

 • Samotestiranje za učence zadnje triade in dijake srednjih šol

 • V primeru pozitivnega hitrega testa ali znakov covid-19 je potrebno PCR testiranje

  Navodila veljajo za osebe s pozitivnim hitrim testom in za osebe z znaki covid-19.

 • EU digitalno COVID potrdilo

  EU Digitalno COVID potrdilo (EU DCP) je enotno evropsko, splošno veljavno covidno PCT-potrdilo o prebolelosti, cepljenosti ali testiranju, katerega namen je lajšanje varnega prostega gibanja državljank in državljanov po Evropski uniji.

 • Potrdilo o prestajanju karantene na domu

  Med ključnimi ukrepi za omejitev širjenja virusa SARS-CoV-2 je ukrep, ko oseba, ki ji je bila potrjena okužba (s testom ali na podlagi mnenja zdravnika), ostane doma v izolaciji.
  Prav tako pa naj doma v karanteni ostane oseba, ki je bila v visoko tveganem stiku z okuženo osebo.

 • Objavljen seznam izbranih prijaviteljev

  Objavljen seznam izbranih prijaviteljev na Javnem razpisu za izbor operacij "Nabava mobilnih nastanitvenih oziroma filtrskih enot z ustrezno opremo"

 • Zdravstvena obravnava v zdraviliščih - pravica do namestitve

  Zdraviliška zdravstvena dejavnost spada med zdravstvene dejavnosti, saj so pacienti napoteni na zdraviliško zdravljenje, kot uporabniki zdravstvenih storitev, ki so del postopkov zdravljenja in zdravstvene obravnave v Republiki Sloveniji.

 • Obvestilo za obiskovalce v času epidemije

  V času epidemije oziroma povečanega tveganja za okužbo z virusom SARS-CoV-2 vse obiskovalce prosimo, da se držijo navodil.

 • V laboratorijih delovni procesi pripravljeni na vsa potrebna testiranja na prisotnost virusa SARS-CoV-2

  Laboratoriji, tako Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) z lokacijami v Mariboru in Ljubljani kot Inštitut za mikrobiologijo in imuniologijo v Ljubljani (IMI), izvajajo testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 v vzorcih zgornjih dihal (največkrat je to bris nosno-žrelnega predela).

 • Priporočila glede množičnih dogodkov

  Glede odpovedi množičnih dogodkov so ministri za zdravje na srečanju v Rimu sklenili, da se mora odločati od primera do primera. Javne prireditve v osnovi predstavljajo tveganje za prenos okužb. Zato vsem obolelim, starejšim osebam, kroničnim bolnikom, ki so dovzetni za nalezljive bolezni, v tem trenutku odsvetujemo obiskovanje množičnih prireditev. Organizatorje še posebej pozivamo, da morajo na prireditvah zagotoviti ustrezne higienske razmere – od mila do prezračevanja prostorov. Splošno odpovedovanje dogodkov v trenutni epidemiološki situaciji ni potrebno.

 • Pasivno kajenje v vozilu škoduje vsem, še posebej otrokom

  Ob začetku šolskega leta, od 2. do 15. septembra, se bodo v sodelovanju Ministrstva za zdravje, Policije, NIJZ, AMZS in drugih nevladnih organizacij ter medijev (Val 202 in TV Slovenija) izvajale aktivnosti za osveščanje javnosti o prepovedi kajenja v vozilih ob prisotnosti mladoletnih oseb ter škodljivosti pasivnega kajenja. Kadilce bomo tokrat nagovarjali tudi k opuščanju kajenja, saj kajenje ogroža zdravje in dokazano povzroča raka in druge bolezni, pasivno kajenje v tako majhnem prostoru, kot je vozilo, pa škoduje vsem, še posebej otrokom.