Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Ponastavi
 • EU digitalno COVID potrdilo

  EU Digitalno COVID potrdilo (EU DCP) je enotno evropsko, splošno veljavno covidno PCT-potrdilo o prebolelosti, cepljenosti ali testiranju, katerega namen je lajšanje varnega prostega gibanja državljank in državljanov po Evropski uniji.

 • Nošenje mask - pogosta vprašanja in odgovori

  Podajamo nekaj odgovorov na najpogostejša vprašanja glede nošenja mask, ki jih prejemamo na Ministrstvo za zdravje.

 • Dokazovanje prebolelosti COVID-19

  V Republiki Sloveniji je za izvajanje določenih dejavnosti obvezno testiranje na SARS-CoV-2. Določene so tudi izjeme, na podlagi katerih je posameznik izvzet iz sistema obveznega testiranja.

 • Hitro testiranje na covid-19 - najpogostejša vprašanja in odgovori

  Pripravili smo nekaj nekaj odgovorov na najpogostejša vprašanja glede hitrega testiranja.

 • Potrdilo o prestajanju karantene na domu

  Med ključnimi ukrepi za omejitev širjenja virusa SARS-CoV-2 je ukrep, ko oseba, ki ji je bila potrjena okužba (s testom ali na podlagi mnenja zdravnika), ostane doma v izolaciji.
  Prav tako pa naj doma v karanteni ostane oseba, ki je bila v visoko tveganem stiku z okuženo osebo.

 • Obvestilo kandidatom za strokovni izpit za poklic zdravnik

 • Objavljen seznam izbranih prijaviteljev

  Objavljen seznam izbranih prijaviteljev na Javnem razpisu za izbor operacij "Nabava mobilnih nastanitvenih oziroma filtrskih enot z ustrezno opremo"

 • Zdravstvena obravnava v zdraviliščih - pravica do namestitve

  Zdraviliška zdravstvena dejavnost spada med zdravstvene dejavnosti, saj so pacienti napoteni na zdraviliško zdravljenje, kot uporabniki zdravstvenih storitev, ki so del postopkov zdravljenja in zdravstvene obravnave v Republiki Sloveniji.

 • Obvestilo za obiskovalce v času epidemije

  V času epidemije oziroma povečanega tveganja za okužbo z virusom SARS-CoV-2 vse obiskovalce prosimo, da se držijo navodil.

 • V laboratorijih delovni procesi pripravljeni na vsa potrebna testiranja na prisotnost virusa SARS-CoV-2

  Laboratoriji, tako Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) z lokacijami v Mariboru in Ljubljani kot Inštitut za mikrobiologijo in imuniologijo v Ljubljani (IMI), izvajajo testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 v vzorcih zgornjih dihal (največkrat je to bris nosno-žrelnega predela).

 • Priporočila glede množičnih dogodkov

  Glede odpovedi množičnih dogodkov so ministri za zdravje na srečanju v Rimu sklenili, da se mora odločati od primera do primera. Javne prireditve v osnovi predstavljajo tveganje za prenos okužb. Zato vsem obolelim, starejšim osebam, kroničnim bolnikom, ki so dovzetni za nalezljive bolezni, v tem trenutku odsvetujemo obiskovanje množičnih prireditev. Organizatorje še posebej pozivamo, da morajo na prireditvah zagotoviti ustrezne higienske razmere – od mila do prezračevanja prostorov. Splošno odpovedovanje dogodkov v trenutni epidemiološki situaciji ni potrebno.

 • Pasivno kajenje v vozilu škoduje vsem, še posebej otrokom

  Ob začetku šolskega leta, od 2. do 15. septembra, se bodo v sodelovanju Ministrstva za zdravje, Policije, NIJZ, AMZS in drugih nevladnih organizacij ter medijev (Val 202 in TV Slovenija) izvajale aktivnosti za osveščanje javnosti o prepovedi kajenja v vozilih ob prisotnosti mladoletnih oseb ter škodljivosti pasivnega kajenja. Kadilce bomo tokrat nagovarjali tudi k opuščanju kajenja, saj kajenje ogroža zdravje in dokazano povzroča raka in druge bolezni, pasivno kajenje v tako majhnem prostoru, kot je vozilo, pa škoduje vsem, še posebej otrokom.