Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Napoved: 2. nacionalna kolesarska konferenca - 12. in 13. junij v Celju

    Spodbujanje kolesarjenja je pomembno za izboljšanje zdravja ljudi, prometne varnosti ter ohranjanje čistega in zdravega okolja.

  • Objavljena so navodila za poročanje o izvajanju sofinanciranih programov

  • Vabilo: Ustvarjalnost za trajnostni razvoj – Kulturni bazar 2023, 31. marec 2023

    Kulturni bazar je največje strokovno usposabljanje na področju kulturno-umetnostne vzgoje, pri katerem vsako leto sodeluje tudi Ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje. Skozi program dneva se bomo letos spraševali, kaj je trajnostni razvoj, kako ga razumemo v polju kulture in umetnosti, kakšno mesto imata kultura in umetnost pri ustvarjanju trajnostne prihodnosti, kaj je in bo v prihodnje sploh vredno vedeti in znati ter kaj in kako poučevati za prihodnost?

  • Zdravstvene trditve in navedba »probiotik«

    Na trgu obstaja vedno večje število živil, ki so označena in oglaševana s prehranskimi in zdravstvenimi trditvami.

  • Sprejet izvedbeni načrt za zmanjševanje posledic rabe tobaka

    Ministrstvo za zdravje je 8. decembra 2022 sprejelo dveletni izvedbeni načrt za izvajanje Strategije za zmanjševanje posledic rabe tobaka - Za Slovenijo brez tobaka 2022-2030.

  • Najava: 2. Nacionalna konferenca Zdrava povezava, 5. december 2022, Brdo pri Kranju

    Vabimo vas na 2. Nacionalno konferenco »Zdrava povezava – Združujemo moči za zdravje ljudi«, ki je namenjena predstavitvi sofinanciranih programov nevladnih organizacij in javnih zavodov s področja javnega zdravja ter pogledu v prihodnost, načrtovanju našega nadaljnjega dela na tem področju in povezovanja ključnih deležnikov.

  • Srečanje z zastopnikom pacientovih pravic

  • EU digitalno COVID potrdilo

    EU Digitalno COVID potrdilo (EU DCP) je enotno evropsko, splošno veljavno covidno PCT-potrdilo o prebolelosti, cepljenosti ali testiranju, katerega namen je lajšanje varnega prostega gibanja državljank in državljanov po Evropski uniji.

  • Potrdilo o prestajanju karantene na domu

    Med ključnimi ukrepi za omejitev širjenja virusa SARS-CoV-2 je ukrep, ko oseba, ki ji je bila potrjena okužba (s testom ali na podlagi mnenja zdravnika), ostane doma v izolaciji.
    Prav tako pa naj doma v karanteni ostane oseba, ki je bila v visoko tveganem stiku z okuženo osebo.

  • Objavljen seznam izbranih prijaviteljev

    Objavljen seznam izbranih prijaviteljev na Javnem razpisu za izbor operacij "Nabava mobilnih nastanitvenih oziroma filtrskih enot z ustrezno opremo"

  • Zdravstvena obravnava v zdraviliščih - pravica do namestitve

    Zdraviliška zdravstvena dejavnost spada med zdravstvene dejavnosti, saj so pacienti napoteni na zdraviliško zdravljenje, kot uporabniki zdravstvenih storitev, ki so del postopkov zdravljenja in zdravstvene obravnave v Republiki Sloveniji.

  • Obvestilo za obiskovalce v času epidemije

    V času epidemije oziroma povečanega tveganja za okužbo z virusom SARS-CoV-2 vse obiskovalce prosimo, da se držijo navodil.

  • V laboratorijih delovni procesi pripravljeni na vsa potrebna testiranja na prisotnost virusa SARS-CoV-2

    Laboratoriji, tako Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) z lokacijami v Mariboru in Ljubljani kot Inštitut za mikrobiologijo in imuniologijo v Ljubljani (IMI), izvajajo testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 v vzorcih zgornjih dihal (največkrat je to bris nosno-žrelnega predela).

  • Priporočila glede množičnih dogodkov

    Glede odpovedi množičnih dogodkov so ministri za zdravje na srečanju v Rimu sklenili, da se mora odločati od primera do primera. Javne prireditve v osnovi predstavljajo tveganje za prenos okužb. Zato vsem obolelim, starejšim osebam, kroničnim bolnikom, ki so dovzetni za nalezljive bolezni, v tem trenutku odsvetujemo obiskovanje množičnih prireditev. Organizatorje še posebej pozivamo, da morajo na prireditvah zagotoviti ustrezne higienske razmere – od mila do prezračevanja prostorov. Splošno odpovedovanje dogodkov v trenutni epidemiološki situaciji ni potrebno.

  • Pasivno kajenje v vozilu škoduje vsem, še posebej otrokom

    Ob začetku šolskega leta, od 2. do 15. septembra, se bodo v sodelovanju Ministrstva za zdravje, Policije, NIJZ, AMZS in drugih nevladnih organizacij ter medijev (Val 202 in TV Slovenija) izvajale aktivnosti za osveščanje javnosti o prepovedi kajenja v vozilih ob prisotnosti mladoletnih oseb ter škodljivosti pasivnega kajenja. Kadilce bomo tokrat nagovarjali tudi k opuščanju kajenja, saj kajenje ogroža zdravje in dokazano povzroča raka in druge bolezni, pasivno kajenje v tako majhnem prostoru, kot je vozilo, pa škoduje vsem, še posebej otrokom.