Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo za obiskovalce v času epidemije

V času epidemije oziroma povečanega tveganja za okužbo z virusom SARS-CoV-2 vse obiskovalce prosimo, da se držijo navodil.
  1. Obiskovalci, ki imajo simptome in znake akutne bolezni dihal, naj ostanejo doma in naj ne prihajajo v organizacijo. Prav tako naj ostanejo doma v primeru, da je z virusom nalezljive bolezni okužen kdo od njihovih družinskih članov (visoko rizični kontakt) ali so bili v preteklih 14ih dnevih v kontaktu z obolelo osebo za nalezljivo boleznijo ali so v zadnjih 14ih dnevih pripotovali iz območij prizadetih zaradi epidemije nalezljive bolezni.
  2. Ob vstopu v ministrstvo je obvezno razkuževanje rok za vse obiskovalce.
  3. Obiskovalci naj maske uporabljajo v vseh skupnih prostorih zgradbe.
  4. Obiskovalci naj zadeve v čim večji meri uredijo preko elektronskih in telekomunikacijskih poti (elektronska pošta, videokonferenca, preko telefona). V kolikor to ni možno, naj bodo predhodno naročeni ob točno določenih terminih, da ne bi prihajalo do zadrževanja večjega števila ljudi v prostorih zgradbe.
  5. Sestanki naj potekajo preko telekomunikacijskih poti.
  6. Osebna interakcija med zaposlenimi in obiskovalci naj poteka na ustrezni varnostni razdalji vsaj 2 m ali za ustrezno fizično pregrado. Pri tem je obvezna uporaba mask, rokovanje je odsvetovano.
  7. Obiskovalci naj po končanih obveznostih čimprej zapustijo zgradbo in se ne zadržujejo v prostorih zgradbe.