Skoči do osrednje vsebine

Informacije za slovenske državljane, ki bodo v Nemčiji spremljali evropsko nogometno prvenstvo

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve je zaradi učinkovitejšega nudenja konzularne pomoči slovenskim državljanom med evropskim nogometnim prvenstvom vzpostavilo začasni klicni center, na katerem bodo uslužbenci zunanjega ministrstva dosegljivi 24 ur na dan. Klicni center bo deloval od 14. junija 2024 do zaključka tekem slovenske reprezentance.

V klicnem centru bodo uslužbenci zunanjega ministrstva dosegljivi za državljane, ki bodo v Nemčiji v času prvenstva potrebovali informacije o konzularnih postopkih ter konzularno pomoč, kot je na primer pomoč ob izgubi ali kraji dokumentov in navezovanje stikov s pristojnim diplomatskim in konzularnim predstavništvom.

Telefonska številka klicnega centra: +386 1 478 23 66

E-naslov klicnega centra: euro24.mzez@gov.si

Slovenskim državljanom svetujemo, da pred potovanjem v Nemčijo:

Poleg tega slovenskim državljanom svetujemo, da se na pot odpravite pravočasno, saj lahko na cestah in kontrolnih točkah na mejnih prehodih prihaja do zastojev.

Kaj je konzularna pomoč in kako vam lahko pomagajo zunanje ministrstvo ter naša predstavništva v tujini

  • Pomoč slovenskih predstavništev v tujini

    Če ste se v tujini znašli v težavah, se za pomoč lahko obrnete na slovenska predstavništva v tujini. V nadaljevanju preverite, kaj predstavništva lahko storijo za vas in česa ne morejo.