Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kulturo – napoved dogodkov

Objavljamo napoved dogodkov, ki se jih bodo od 11. do 12. novembra udeležili ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko, državni sekretar Matevž Čelik in svetovalci ministrice za kulturo. Poleg tega napovedujemo dogodek, ki ga 16. novembra organizira Ministrstvo za kulturo.

V naslednjih dneh bomo obeležili tudi dva pomembna dogodka:

  • 13. november: evropski art kino dan,
  • 16. november: 50. obletnica Konvencije o svetovni dediščini.
  do
Festivalna dvorana Pionirskega doma, Ljubljana (Vilharjeva cesta 11)

Ministrica dr. Asta Vrečko na zaključku konference o pomembnosti branja v šolskem sistemu

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko se bo udeležila zaključnega dogodka konference o pomembnosti branja v šolskem sistemu. Konferenca združuje pomembne strokovnjake in strokovnjakinje, pesnike in pesnice, predavatelje in predavateljice, ki na podlagi številnih izkustvenih praks pričajo o pomembnosti branja. Ministrico bosta spremljala njena svetovalka Kim Komljanec in svetovalec Peter Baroš.

  do
Murska Sobota

Ministrica dr. Asta Vrečko bo obiskala Mursko Soboto

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko bo na obisku v Murski Soboti. Obiskala bo gradbišče Enote za Prekmurje – Pokrajinski arhiv Maribor in Pomurski muzej Murska Sobota ter se skupaj z vršilko dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za razvoj kulturnih politik Tjašo Pureber udeležila okrogle mize Ustvarjalnost na robu. Po koncu obiska bo ministrica dala izjavo za medije.

  do
MIKK Murska Sobota

Ministrica dr. Asta Vrečko bo gostja okrogle mize Ustvarjalnost na obrobju

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko bo v Murski Soboti gostja na okrogli mizi Ustvarjalnost na obrobju, v okviru katere bo tekla razprava s predstavniki nevladnih organizacij na področju kulture ter samozaposlenih delavk in delavcev v kulturi iz Pomurja.

  do
Gledališče Toneta Čufarja Jesenice

Ministrica dr. Asta Vrečko slavnostna govornica na odprtju 35. Čufarjevih dnevov

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko bo slavnostna govornica ob odprtju festivala ljubiteljskih gledališč 35. Čufarjev dnevi. Festival, ki ga vsako leto pripravi Gledališče Toneta Čufarja Jesenice, se bo tudi tokrat zaključil s podelitvijo Čufarjeve nagrade in plaket.

  do
Ministrstvo za kulturo (Maistrova 10, velika sejna dvorana v pritličju)

Predstavitev rezultatov projekta eDediščina

Ministrstvo za kulturo želi s projektom Celovita informacijska podpora procesom varstva nepremične kulturne dediščine (e-Dediščina) okrepiti uporabo e-storitev na področju kulturne dediščine ter skupaj z ostalimi deležniki na področju kulturne dediščine posodobiti podatke in procese na področju varstvenih režimov kulturne dediščine v prostoru.

  do
Cukrarna, Ljubljana

Ministrica dr. Asta Vrečko na podelitvi nagrade Igorja Zabela za kulturo in teorijo

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko bo imela slavnostni govor ob podelitvi nagrade Igorja Zabela za kulturo in teorijo. Nagrada se za izjemne dosežke podeljuje kustosom, umetnostnim zgodovinarjem, teoretikom, piscem in kritikom, katerih delo podpira, razvija ali raziskuje področje vizualne umetnosti in kulture Srednje, Vzhodne in Jugovzhodne Evrope.