Skoči do osrednje vsebine

Ministrica dr. Asta Vrečko bo gostja okrogle mize Ustvarjalnost na obrobju

do
MIKK Murska Sobota
Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko bo v Murski Soboti gostja na okrogli mizi Ustvarjalnost na obrobju, v okviru katere bo tekla razprava s predstavniki nevladnih organizacij na področju kulture ter samozaposlenih delavk in delavcev v kulturi iz Pomurja.

Razprava bo potekala o stanju kulturno-ustvarjalnega sektorja na obrobju, o odnosih med ustvarjalci in državo ter med ustvarjalci in občinami na področju kulture, o odnosih med ustvarjalci in javnimi zavodi na področju kulture. Udeleženci okrogle mize bodo predstavili tudi predloge, kako lahko nacionalna kulturna politika pomaga ustvarjalcem v lokalnih okoljih na slovenskem obrobju.

Na okrogli mizi bodo poleg ministrice dr. Aste Vrečko kot gostje sodelovali tudi vršilka dolžnosti direktorja Direktorata za razvoj kulturnih politik Tjaša Pureber, predstavnica samozaposlenih in sindikata za ustvarjalnost in kulturo Zasuk iz Pomurja Saša Bezjak ter umetniški vodja Zavoda Flota Matjaž Farič, ki bo sodeloval kot predstavnik nevladnih organizacij okroglo in obenem okroglo mizo tudi povezoval.

Vir: Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota (MIKK Murska Sobota)