Skoči do osrednje vsebine

Ministrica dr. Asta Vrečko na zaključku konference o pomembnosti branja v šolskem sistemu

do
Festivalna dvorana Pionirskega doma, Ljubljana (Vilharjeva cesta 11)
Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko se bo udeležila zaključnega dogodka konference o pomembnosti branja v šolskem sistemu. Konferenca združuje pomembne strokovnjake in strokovnjakinje, pesnike in pesnice, predavatelje in predavateljice, ki na podlagi številnih izkustvenih praks pričajo o pomembnosti branja. Ministrico bosta spremljala njena svetovalka Kim Komljanec in svetovalec Peter Baroš.

Zaključni pesniški performans bo predstavitev pesmi mednarodnega pesniškega kolektiva priznanih in uveljavljenih pesnikov in pesnic. Na odru Festivalne dvorane bo zaživela poezija Anje Zag Golob, Harria Hertella, Radmile Petrović, Małgorzate Lebda in Mártona Simona.

Kot so zapisali na spletni strani Pionirskega doma, konferenca predstavlja uvod v nov mednarodni projekt sodelovanja "Pesniki sodobnosti – Glasovi prihodnosti / Poets of Today – Voices of Tomorrow", ki bo omogočil aktivno sodelovanje učiteljev/učiteljic in pesnikov/pesnic. Skozi projekt bodo odkrivali nove performativne načine za predstavitev poezije na različnih literarnih dogodkih in na šolah.

Na strani Pionirskega doma najdete več informacij o konferenci o pomembnosti branja v šolskem sistemu