Skoči do osrednje vsebine

Srečanje vlad Republike Slovenije in Republike Srbije v Novem Sadu

»Slovenija želi biti aktiven partner na evropski poti Srbije. Je naša izjemno pomembna gospodarska partnerica v regiji. S prenosom našega znanja, s primeri dobrih praks pa želimo Srbiji pomagati tudi pri največjih izzivih razvoja podeželja«, je na današnji novinarski konferenci po skupnem srečanju vlad Republike Slovenije in Republike Srbije v Novem Sadu poudaril slovenski predsednik vlade Marjan Šarec.

Z gostiteljico, predsednico Vlade Republike Srbije, Ano Brnabić, sta se strinjala, da je sodelovanje med državama dobro, razvejano, dinamično in vzpostavljeno praktično na vseh področjih, ter se zavzela za nadaljevanje sodelovanja na politični in strokovni ravni tudi v prihodnje.

Ob robu srečanja so potekala bilateralna srečanja na ministrski ravni, podpisana sta bila Protokol med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Srbije o sodelovanju pri zagotavljanju notranje varnosti v policiji ter Memorandum Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije ter Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in vodno gospodarstvo Republike Srbije o tehničnem sodelovanju na področju kmetijstva in razvoja podeželja.