Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za oskrbo in integracijo migrantov

 • Odprtje razstave Ukrajina pripoveduje v Muzeju novejše in sodobne zgodovine Slovenije je potekalo 23. februarja ob obeležitvi enega leta od začetka vojne v Ukrajini. Častna gosta in govorca sta bila veleposlanik Poljske v Republiki Sloveniji Dr. Krzysztof Olendzki in veleposlanik Ukrajine v Republiki Sloveniji g. Andrii Taran

 • Peter Svetina, varuh človekovih pravic je s svojimi sodelavci obiskal nastanitveni center, kjer so nastanjeni državljani Ukrajine, ki so pribežali v Slovenijo zaradi vojne.

 • Mednarodno združenje žensk v Ljubljani (Sila) je v sodelovanju z Rotary klubom Ljubljana organiziralo dobrodelni dogodek z zbiranjem denarnih sredstev, ki so jih tokrat namenili vojnim beguncem iz Ukrajine, nastanjenim v nastanitvenem centru Debeli rtič.

Novice

 • Večer ukrajinskih pravljic in pesmi

  V sklopu prireditev December v Ankaranu je Dne 29. 12. 2022 potekal literarno glasbeni dogodek

 • V Slovenijo na zdravljenje prispela ranjenca iz Ukrajine

  Danes sta v Slovenijo prispela dva ukrajinska ranjenca s spremljevalcem. Obema bosta v Sloveniji nudeni celovita zdravstvena pomoč in oskrba. Slovenija se v duhu solidarnosti pridružuje 18 državam EU pri oskrbi ranjencev in obolelih z vojnega območja. S tem Ukrajini poleg podpore na politični, humanitarni, materialni in vojaški ravni izkazujemo pomoč tudi na zdravstvenem področju.

 • Zahvala prostovoljcem ob mednarodnem dnevu prostovoljstva

  Vsako leto, 5. decembra, obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva. Ljudje se odločijo za prostovoljstvo iz različnih vzrokov - nekateri želijo nuditi pomoč posameznikom v stiski, vračati organizaciji od katere so sami prejemali pomoč ali enostavno spreminjati svet na bolje.