Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za oskrbo in integracijo migrantov

 • Visoki komisariat Združenih narodov za begunce je 20. junij razglasil za svetovni dan beguncev. Na ta dan se spomnimo vseh ljudi, ki so morali iz najrazličnejših razlogov zapustiti svoje domove in si poiskati varno zatočišče v drugi državi. Obeležitve potekajo po vseh državah in opozarjajo na solidarnost in zagotavljanje pomoči tistim, ki jo potrebujejo. Letos obeležujemo dan beguncev s sloganom, ki opozarja na zagotavljanje varnosti - Kdorkoli. Kjerkoli. Kadarkoli. Vsak ima pravico do varnosti.

 • Organizirali smo neformalni dogodek, ki so se ga udeležili nastanjeni v izpostavi v Logatcu, vodstvo azilnega doma in deležniki, ki tesno sodelujejo z uradom

 • Dan begunca bomo letos obeležili na vrsti neformalnih dogodkov.

Aktualno

 • Z nastanitvenim centrom v Postojni pridobili 120 novih namestitev

  Vlada je na 7. redni seji 8. julija sprejela sklep o ustanovitvi nastanitvenega centra v Postojni, ki je namenjen za nastanitev državljanov Ukrajine. Lokacijo centra sta pomagala zagotoviti Civilna zaščita Notranjske in Občine Postojna.

 • Začetek izdaje izkaznic za osebe z začasno zaščito

  Osebe z začasno zaščito bodo od jutri naprej prejemale izkaznice. Upravne enote odločitve o priznanju začasne zaščite ne bodo več izdajale v obliki pisne upravne odločbe, temveč v obliki izkaznice. Postopek priznanja začasne zaščite je s tem poenostavljen.

 • Donacija za sirote iz Ukrajine

  14. 6. 2022 je sirotišnica v Slavini pri Postojni prejela donacijo

 • Objava prostih delovnih mest

  Trenutno imamo objavljena prosta delovna mesta.

  Podrobnejši podatki, obvezne izjave, priloge ter obrazci in rok prijave za posamezno prosto delovno mesto so objavljeni na povezavi.

  Kandidate, ki izpolnjujejo pogoje za posamezno delovno mesto vabimo k prijavam.