Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za oskrbo in integracijo migrantov

Aktualno

  • Na UOIM podpisali nov protokol o preprečevanju in ukrepanju v primerih spolnega nasilja ter nasilja na podlagi spola

    Urad vlade za oskrbo in integracijo migrantov, Ministrstvo za notranje zadeve, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Policija, Ministrstvo za pravosodje, enajst sodelujočih nevladnih organizacij in Visoki komisariat Organizacije Združenih narodov za begunce (UNHCR) so podpisali prenovljene Standardne operativne postopke za preprečevanje in ukrepanje v primerih spolnega nasilja ter nasilja na podlagi spola nad osebami, ki so obravnavane po določbah Zakona o mednarodni zaščiti.

  • Na obisku UOIM predstavniki CSD Ptuj in študenti Pedagoške fakultete v Ljubljani

    V četrtek, 19. 12. 2019, so Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov obiskali predstavniki Centra za socialno delo Ptuj. Isti dan so si prostore azilnega doma ogledali tudi študenti Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani.

  • V Azilnem domu obeležili Mednarodni dan migrantov

    Kulturno prireditev ob Mednarodnem dnevu migrantov, ki ga zaznamujemo 18. decembra, so poimenovali "Živeli so srečno - pravljično popotovanje skozi svet". Častna gostja večera je bila slovenska mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran, ki sodi v sam vrh slovenske opere.

Na Uradu vlade za oskrbo in integracijo migrantov spremljamo dnevne, mesečne in letne podatke o prosilcih za mednarodno zaščito in posameznikih, ki so si ta status pridobili.

Iskalnik