Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za oskrbo in integracijo migrantov

  • 18. oktobra obeležujemo evropski dan boja proti trgovini z ljudmi, ki ga bo Vlada Republike Slovenije tudi letos izkoristila za izboljšanje ozaveščenosti o tem pojavu. Slovenija na področju boja proti trgovini z ljudmi pripisuje velik pomen mednarodnemu sodelovanju, tako na operativni kot tudi na strateški ravni, pri čemer posebno pozornost namenja regiji Zahodni Balkan. Ministrstvo za notranje zadeve že vrsto let izvaja različne aktivnosti v regiji in tako spodbuja države k približevanju zakonodaje in standardov pravnemu redu EU.

  • Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je danes sodeloval na videokonferenci na visoki ravni Mreže za ozaveščanje o radikalizaciji (EU-RAN), ki jo je organizirala Evropska komisija. Namenjena je bila obeležitvi 10. obletnice delovanja mreže in razpravi o načinih za nadaljnje učinkovito spoprijemanje z izzivi radikalizacije.

  • Direktorica Urada Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov mag. Katarina Štrukelj se je s sodelavci 17. 6. 2021 ob 12.00 uri udeležila strokovnega posveta v okviru projekta Obeležitev svetovnega dneva beguncev, ki se vsako leto praznuje 20. junija.

Aktualno

Na Uradu vlade za oskrbo in integracijo migrantov spremljamo dnevne, mesečne in letne podatke o prosilcih za mednarodno zaščito in posameznikih, ki so si ta status pridobili.