Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za oskrbo in integracijo migrantov

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

Aktualno

  • Študenti Višje policijske šole v azilnem domu spoznali področje mednarodne zaščite

    V mesecu novembru smo na Uradu za oskrbo in integracijo migrantov v sklopu predmeta Etika in človekove pravice gostili štiri skupine študentov Višje policijske šole. Študenti so se seznanili z delovnim področjem Urada in spoznali različne statuse mednarodne zaščite in pravice, ki jih imajo osebe s temi statusi.

  • Nagrada oblikovalcem projektu, ki je nastal v azilnem domu in na Jesenicah

    Društvo oblikovalcev Slovenije je podelilo priznanje Zavodu Oloop, ki je v sodelovanju z Društvom Up z Jesenic izvedel projekt Ženske, ki vezejo pripoved. Projekt o tekstilno duhovnem popotovanju žensk različnih starosti, narodnosti, verskih izpovedi in življenjskih okoliščin je pod okriljem oblikovalsko umetniške skupine Oloop in Društva Up nastajal osem mesecev.

  • V azilnem domu obeležili mednarodni dan strpnosti

    16. novembra obeležujemo mednarodni dan strpnosti. V preambuli k Ustavi Unesca, ki je bila sprejeta 16. novembra 1945 v Londonu, je zapisano: ''Če naj se mir ne razblini, mora biti zgrajen na temeljih intelektualne in moralne solidarnosti človeštva''.

Na Uradu vlade za oskrbo in integracijo migrantov spremljamo dnevne, mesečne in letne podatke o prosilcih za mednarodno zaščito in posameznikih, ki so si ta status pridobili.

Iskalnik