Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za oskrbo in integracijo migrantov

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

  • V sklopu evropskega projekta globalnega učenja, ki je del vseevropske kampanje Obrazi migracij, je na spletnem dogodku ob mednarodnem dnevu migrantov tekla beseda na temo legalnih in nelegalnih migracij.

  • Direktorica Urada Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov mag. Katarina Štrukelj se je udeležila strokovnega posveta predstavnikov lokalnih, državnih in civilno-družbenih (nevladnih) organizacij, pomembnih v procesu integracije oseb z begunsko in migrantsko izkušnjo v slovensko družbo.

  • Združeni narodi so 20. junij določili za Svetovni dan beguncev. Na ta dan naj bi se spomnili vseh ljudi, ki so bili prisiljeni zapusti svoje domove, saj jim v državah, od koder prihajajo, grozi preganjanje. Tako kot v drugih državah se v Sloveniji z namenom obeležitve tega dne odvijajo številni dogodki, ki se jih bodo udeležili tudi predstavniki Urada Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov.

Aktualno

Na Uradu vlade za oskrbo in integracijo migrantov spremljamo dnevne, mesečne in letne podatke o prosilcih za mednarodno zaščito in posameznikih, ki so si ta status pridobili.