Skoči do osrednje vsebine

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Spodbujanje podjetništva na območju KP Goričko«. Za dobrega 1,2 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Šalovci, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 570 tisoč evrov.

 • V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili dodatna evropska sredstva za »Javni razpis za financiranje spodbud za ponovni zagon poslovanja podjetij v obmejnih problemskih območjih – COVID-19«, ki ga izvaja Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo razpisa, po novem znaša dobrih 14,2 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 10,5 milijona evrov.

 • Na povabilo državne sekretarke Ministrstva za razvojne sklade in regionalno politiko Republike Poljske, predsedujoče Višegrajski skupini (V4), se je državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs danes udeležila video konference, na kateri so predstavniki V4, Bolgarije, Romunije, Hrvaške, Latvije, Litve, Estonije in Slovenije izmenjali izkušnje pri pripravi nacionalnih načrtov za okrevanje in odpornost.

Aktualno

 • Evropska sredstva za daljinsko ogrevanje na obnovljive vire energije

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo izdali odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za sofinanciranje daljinskega ogrevanja na obnovljive vire energije (oznaka: JR DO OVE 2021)«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo razpisa, znaša 16 milijonov evrov. Sredstva bo v celoti prispeval Kohezijski sklad.

 • Evropska sredstva za nakup osebnih vozil za izvajanje invalidskega varstva in obravnave v skupnosti

  Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za sofinanciranje nakupa mobilnih enot (osebnih vozil) za izvajanje nalog koordinatorja za obravnavo v skupnosti ter nalog koordinatorja invalidskega varstva«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo razpisa, znaša 400 tisoč evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 320 tisoč evrov.

 • Občina Turnišče bo z evropskimi sredstvi uredila gospodarsko cono

  Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Gospodarska cona Turnišče«, ki ga bo izvajala Občina Turnišče. Za projekt v višini skoraj 420 tisoč evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 225 tisoč evrov.