Skoči do osrednje vsebine

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

 • Na Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je danes potekala 1. seja Delovne skupine za lokalno samoupravo, v kateri poleg ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko dr. Aleksandra Jevška in ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik, sodelujejo predstavniki vodstev vseh treh reprezentativnih združenj občin. Glavna tema današnje seje je bila priprava strateških dokumentov za črpanje evropskih sredstev v obdobju 2021–2027.

 • V Izoli se je z geslom »Zdravo morje za varnejšo prihodnost« začel Teden sredozemske obale in makroregionalnih strategij 2022, ki osvetljuje pomen morja in njegovega zaledja za naš razvoj v prihodnosti. Državni sekretar v Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko mag. Marko Koprivc je na uradni otvoritvi poudaril pomen povezovanja in sodelovanja za trajnostni razvoj, pri tem je posebej izpostavil makroregije kot edinstveno platformo za sodelovanje.

 • Evropska komisarka Elisa Ferreira, pristojna za področje evropske kohezijske politike, je včeraj sporočila, da je Sporazum o partnerstvu med Slovenijo in Evropsko komisijo sprejet. Slovenija bo v obdobju 2021-2027 prejela 3,26 milijarde evrov evropskih sredstev za izvajanje programa evropske kohezijske politike.

Aktualno

 • Dan evropskega sodelovanja na grajskih dvoriščih

  Pod pokroviteljstvom Evropske komisije letos že enajstič zapored potekajo dogodki ob Dnevu evropskega sodelovanja. Danes smo rezultate in pomen projektov čezmejnega sodelovanja predstavljali na čezmejnem območju avstrijske Štajerske in Pomurja ter v duhu trajnosti in povezovanja obiskali grad Kornberg in dvorec Rakičan na cesti gradov ter dogodek zaključili z otvoritvijo plavajoče ptičje opazovalnice.

 • Minister dr. Aleksander Jevšek na neformalnem zasedanju Sveta EU za splošne zadeve v Pragi

  Minister dr. Aleksander Jevšek na neformalnem zasedanju Sveta EU za splošne zadeve v Pragi: Primarna naloga kohezijske politike je zmanjševanje razvojnih razlik med regijami, kar je možno le z dolgoročnim načrtovanjem strukturnih reform in naložb.

 • Evropska sredstva za energetsko prenovo Šolskega centra Nova Gorica in Srednje zdravstvene šole Ljubljana

  Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila dobrega 1,9 milijona evrov evropskih sredstev za projekt »Energetska sanacija stavb Šolskega centra Nova Gorica SKLOP A« in 776 tisoč evrov za projekt »Energetska prenova stavbe Srednja zdravstvena šola Ljubljana«.