Skoči do osrednje vsebine

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo izdali odločitev o finančni podpori za projekt »Nacionalni center celovite rehabilitacije slepih in slabovidnih«, ki ga bo izvajalo Ministrstvo za zdravje. Za projekt v vrednosti dobrega milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 519.000 evrov.

 • Državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs se je udeležila spletnega posveta Trendi trajnostnega financiranja, ki sta ga gostila Center energetsko učinkovitih rešitev in Predstavništvo Evropske komisije. Zbranim je predstavila proces priprave nacionalnega Načrta za okrevanje in odpornost ter predvidene ukrepe na področju zelenega in trajnostnega razvoja v tem okviru.

 • Minister brez resorja, pristojen za razvoj in EU kohezijsko politiko, Zvone Černač se je danes srečal s predsednikom republike Borutom Pahorjem. V pogovoru sta se med drugim dogovorila za tesnejše sodelovanje vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko ter stalnega posvetovalnega odbora za podnebno politiko z namenom spodbujanja trajnostnega razvoja.

Aktualno

 • Evropska sredstva za izvajanja programov rehabilitacije na domu

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo izdali odločitev o finančni podpori za javni razpis »Mobilni timi za rehabilitacijo«, ki ga bo objavilo Ministrstvo za zdravje. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo razpisa, znaša milijon evrov, ki jih bo prispeval Evropski socialni sklad.

 • Evropska sredstva za kolesarsko pot od Litije do naselja Pogonik

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo izdali odločitev o finančni podpori za projekt »Ureditev kolesarske poti od mesta Litija do naselja Pogonik«. Za dobre 3 milijone evrov vreden projekt, ki ga bo izvedla Občina Litija, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval okvirno 981.000 evrov.

 • Evropska sredstva za zmanjševanje poplavne ogroženosti na območju Dravinje in Polskave

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo izdali odločitev o finančni podpori za projekt »Zmanjševanje poplavne ogroženosti porečja Drave - Dravinja s Polskavo«. Za 18,2 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo vodila Direkcija Republike Slovenije za vode, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrega 7,1 milijona evrov.