GOV.SI

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Ljubljana, 16. september 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Poslovna cona območja Glančnik«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo projekta je 478.000 evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 302.000 evrov.

 • Dogodki ob Dnevu evropskega sodelovanja (ECday) pod pokroviteljstvom Evropske komisije potekajo po celi Evropi že osmo leto zapored. Letos pod sloganom “Evropa si ti", ki poudarja pomen dosežkov evropskih regij in držav v čezmejnem sodelovanju. V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) v sodelovanju s projektnimi partnerji pripravljamo štiri dogodke. Prvi je potekal preteklo soboto v Páki na Madžarskem.

 • Minister za razvoj, strateške projekte in kohezijo dr. Iztok Purič je na današnji novinarski konferenci Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) predstavil dosedanje delo in realizirane naloge na področju izvajanja evropske kohezijske politike obdobja 2014–2020.

Aktualno

 • Državna sekretarka Ribič na odprtju Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij

  Državna sekretarka v Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) dr. Nevenka Ribič je v Portorožu nagovorila udeležence uradnega odprtja Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij 2019. Prireditev je označila kot odlično priložnost za srečanje in odprt dialog, kako bolj učinkovito naslavljati skupne izzive, ki jih prinaša skupno morje. »Z makroregionalnim sodelovanjem tlakujemo pot v našo skupno prihodnost in boljši jutri,« je poudarila.

 • Na razvojni konferenci kohezijske regije Vzhodna Slovenija

  Namestnica direktorja, pristojna za razvoj in evropsko teritorialno sodelovanje, Sanja Ajanović Hovnik se je v Slovenski Bistrici udeležila razvojne konference Razvojnega sveta kohezijske regije Vzhodna Slovenija. Predstavila je proces programiranja in programske usmeritve regionalnega razvoja v novem programskem obdobju 2021–2027.

 • 20 milijonov evrov iz Kohezijskega sklada za daljinsko ogrevanje na obnovljive vire energije

  V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organu upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, smo izdali odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za sofinanciranje daljinskega ogrevanja na obnovljive vire energije za obdobje 2019-2022 (oznaka: JR DO OVE 2019)«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo javnega razpisa, ki ga bo v kratkem objavilo Ministrstvo za infrastrukturo, znaša 20 milijonov evrov. Prispeval jih bo Kohezijski sklad.

Dogodki

 • Dogodki ob dnevu evropskega teritorialnega sodelovanja

  V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) ob Dnevu evropskega teritorialnega sodelovanja 2019, ki letos poteka pod sloganom »Evropa si ti«, s programskimi partnerji čezmejnih programov sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska, Interreg V-A Slovenija-Hrvaška, Interreg V-A Slovenija-Avstrija in Interreg V-A Italija-Slovenija pripravljamo štiri dogodke. Udeleženci bodo spoznavali naravno in kulturno dediščino obmejnih območij.