Skoči do osrednje vsebine

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Ureditev OC – IV. faza«. Za 600 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Markovci v okviru Dogovora za razvoj Podravske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 259 tisoč evrov.

 • V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Oskrba s pitno vodo v porečju Drave – 4. sklop – Ormoško področje«. Za 8,4 milijona evrov vreden projekt, ki ga bodo izvajale Občina Ormož, Občina Središče ob Dravi in Občina Sveti Tomaž v okviru Dogovora za razvoj Podravske razvojne regije, bo Kohezijski sklad prispeval dobre štiri milijone evrov.

 • Minister za razvoj in EU kohezijsko politiko Zvone Černač je danes nagovoril udeležence simpozija Slovenski regionalni dnevi, ki je bil letos posvečen petdeseti obletnici regionalne politike v Sloveniji. Minister je poudaril, da gre za pomemben jubilej, ki je priložnost za razmislek in odkrit pogovor o tem, kaj smo na področju regionalnega razvoja v preteklosti naredili prav in kaj narobe.

Aktualno

 • Danes

  Evropska sredstva za kolesarsko povezavo Turnišče-Dobrovnik-Lendava

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »DRR – Kolesarsko omrežje Turnišče-Dobrovnik-Lendava«. Za 477 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bosta izvajali Občina Dobrovnik in Občina Turnišče v okviru Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 305 tisoč evrov.

 • Danes

  Evropska sredstva za kolesarsko povezavo Lendava-Dobrovnik-Kobilje

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »DRR – Izgradnja kolesarske povezave Lendava-Dobrovnik-Kobilje«. Za 1,2 milijona evrov vreden projekt, ki ga bodo izvajale Občina Lendava, Občina Dobrovnik in Občina Kobilje v okviru Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 490 tisoč evrov.

 • Danes

  Evropska sredstva za kolesarsko povezavo med naselji Muta, Vuzenica in Gortina

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Kolesarska povezava šolskega centra ter industrijske cone Muta z naselji Muta, Vuzenica in Gortina«. Za 1,1 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo v okviru Dogovora za razvoj Koroške razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 482 tisoč evrov.