Skoči do osrednje vsebine

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

 • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila 627 tisoč evrov iz Kohezijskega sklada za projekt »Celovita energetska prenova Objekta 14 v vojašnici BAČ«. To je še eden v nizu projektov, v okviru katerih z evropskimi sredstvi povečujemo učinkovitost rabe energije v javnem sektorju. Do sedaj smo za podporo projektom energetske prenove javnih stavb namenili že dobrih 107 milijonov evrov evropskih sredstev.

 • Državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs je danes nagovorila sodelujoče na letni skupščini Vanguard iniciative - organizacije 34 uspešnih evropskih regij, ki imajo v svoji strategiji pametne specializacije poudarjeno napredno industrijo in proizvodnjo.

 • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila 11 milijonov evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj za projekt »Izdelava dokumentacije za izgradnjo hitre ceste za 2. odsek 3. razvojne osi sever, od priključka Velenje jug do priključka Slovenj Gradec jug«. To je še ena v nizu naložb, v okviru katerih z evropskimi sredstvi povezujemo Slovenijo.

Aktualno

 • Oživljamo mesta: Skoraj 1,7 milijona evrov za ureditev mestnega jedra v Novem mestu

  Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila 1,67 milijona evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj za projekt »Ureditev mestnega jedra – Rozmanova ulica in Prešernov trg«. To je še eden v nizu projektov, v okviru katerih z evropskimi sredstvi spodbujamo učinkovito rabo prostora v urbanih območjih.

 • Državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs na Dnevu slovenskih bančnikov

  Državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs se je na povabilo direktorice Združenja bank Slovenije udeležila virtualnega dogodka Dan slovenskih bančnikov, na temo vloge bank pri post pandemičnem okrevanju gospodarstva. Udeležencem je predstavila prioritetna področja slovenskega Načrta za okrevanje in odpornost ter večletne finančne perspektive 2021–2027.

 • Minister Zvone Černač v Pomurski regiji

  V okviru vladnega obiska v Jugovzhodni regiji se je minister za razvoj in EU kohezijsko politiko Zvone Černač sestal z županoma občin Moravske Toplice in Turnišče, v Lendavi preizkusil sistem izposoje električnih koles ter si na kolesu ogledal projekt transnacionalnega sodelovanja IronCurtainCycling in lokacijo za novogradnjo stanovanj v Lendavi.