Skoči do osrednje vsebine

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Aktualno

  • Evropska sredstva za socialne storitve in medgeneracijsko sodelovanje v Brežicah in Krškem

    V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo izdali odločitev o finančni podpori za projekt »Mreža socialnih storitev in medgeneracijsko sodelovanje«. Za 855.000 evrov vreden projekt, ki ga bosta izvajali občini Brežice in Krško, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 280.000 evrov.

  • Evropska sredstva za kakovostno bivanje oseb z motnjami v duševnem razvoju na Koroškem

    V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo izdali odločitev o finančni podpori za projekt »Vzpostavitev stanovanjskih skupin za odrasle osebe z motnjami v duševnem razvoju na območju Vzhodne kohezijske regije«. Za 4,8 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajal Center za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrega 3,8 milijona evrov.

  • Evropska sredstva povezujejo: potujoča fotografska razstava dobrih zgodb, ki povezujejo Slovenijo

    Služba Vlade Republika Slovenija za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je skupaj z občinami pripravila fotografsko razstavo z naslovom Evropska sredstva povezujejo. Razstava bo gostovala v večih razvojnih regijah do konca junija 2021, nato pa se bo v času predsedovanja Slovenije Svetu EU preselila na Brdo pri Kranju. Prva postavitev je na ogled v parku Dežela Štorkelj v Veliki Polani.