Skoči do osrednje vsebine

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Poslovna cona južno od železnice II. faza«. Za dobrih 660 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Žalec v okviru Dogovora za razvoj Savinjske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 414 tisoč evrov.

 • V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo zaključili s serijo spletnih delavnic v okviru priprave prenovljene Slovenske strategije pametne specializacije (S4) za programsko obdobje 2021–2027. V procesu podjetniškega odkrivanja smo v obdobju od 26. marca do 19. aprila 2021 izvedli deset delavnic po prednostnih področjih uporabe S4, ki se jih je udeležilo preko 900 deležnikov iz različnih podjetij, javnih in zasebnih zavodov, zbornic in združenj, državnih institucij ter drugih zainteresiranih deležnikov.

 • V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Brv Lent-Tabor«. Za nekaj manj kot 4,5 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Maribor, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 2,6 milijona evrov.

Aktualno

 • Evropska sredstva za kolesarske in peš površine v Ljubljani

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »DRR-MOL-Letališka cesta«. Za 8 milijonov evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Ljubljana v okviru Dogovora za razvoj Osrednjeslovenske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 1,4 milijona evrov.

 • Evropska sredstva za Poslovno cono Žiri

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Poslovna cona Žiri: komunalno opremljanje«. Za dobrih 2,4 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Žiri v okviru Dogovora za razvoj Gorenjske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 869 tisoč evrov.

 • Evropska sredstva za inkubator urbaNMakerspace

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo izdali odločitev o finančni podpori za projekt »UrbaNMakerspace«. Za slabih 600 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Novo mesto v okviru Dogovora za razvoj regije Jugovzhodna Slovenija, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 352 tisoč evrov.