Skoči do osrednje vsebine

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

 • Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Izgradnja mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška – MPIK3«. Vrednost projekta, ki ga bo izvajala Občina Ravne na Koroškem, znaša skoraj 1,6 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 882.000 evrov.

 • Državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs se je preko video povezave udeležila srečanja kohezijskih ministrov držav višegrajske skupine (V4), Bolgarije, Romunije, Slovenije, Latvije, Litve in Estonije ter predstavnika Hrvaške. Prisotni so poudarili pomen evropske kohezijske politike pri odpravljanju gospodarskih in širših družbenih posledic pandemije virusne bolezni COVID-19. Srečanja se je udeležila tudi evropska komisarka za kohezijo in reforme Elisa Ferreira.

 • Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Kolesarske povezave Radovljice z zalednimi naselji«. Za projekt v vrednosti 2,5 milijona evrov, ki ga bo izvajala Občina Radovljica, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrega 1,1 milijona evrov.

Aktualno

 • Z evropskimi sredstvu urejena komunalna infrastruktura v Poslovni coni Ravne

  Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Gradnja javne komunalne infrastrukture za Poslovno cono Ravne 2019-2022«. Vrednost projekta znaša dobrih 1,1 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval slabih 600.000 evrov.

 • Evropska sredstva za večjo varnost pred poplavami

  Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Zagotovitev poplavne varnosti porečja Drave – Ptujska Drava«. Za nekaj manj kot 15 milijonov evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Direkcija Republike Slovenije za vode, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 11,4 milijona evrov.

 • S pomočjo evropskih sredstev do čistega okolja v porečju Save na Jesenicah

  Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za  projekt »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju zgornje Save – občina Jesenice«. Za projekt v vrednosti 2,4 milijona evrov, ki ga bo izvajala občina Jesenice, bo Kohezijski sklad prispeval 829.000 evrov.

Iskalnik