Skoči do osrednje vsebine

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organu upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, smo izdali odločitev o finančni podpori za projekt »Stanovanjska soseska Dečkovo naselje«. Vrednost projekta znaša dobrih 13,5 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj preko mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN) prispeval dobrih 4,6 milijona evrov.

 • Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis »Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2020«, ki ga bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo predvidoma danes. Vrednost javnega razpisa znaša dobrih 1,9 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval nekaj več kot 1,5 milijona evrov. Za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija je predvidenih nekaj manj kot 560.000 evrov, kohezijski regiji Zahodna Slovenija pa dobrih 1,3 milijona evrov.

 • Ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, v funkciji ministrice brez resorja, pristojne za razvoj, strateške projekte in kohezijo, se je udeležila slovesnosti ob 20-letnici Regijske razvojne agencije za Severno Primorsko.

Aktualno

 • Evropska sredstva za prenovo stanovanj v starem mestnem jedru Kopra

  V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organu upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, smo izdali odločitev o finančni podpori za projekt Prenova stanovanj Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper v starem mestnem jedru Kopra. Vrednost projekta znaša dobrih 376.000 evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj preko mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN) prispeval nekaj manj kot 239.000 evrov.

 • Evropska sredstva za projekta Trajnostne urbane strategije Mestne občine Maribor

  Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt energetske prenove večstanovanjskih stavb na Engelsovi ulici in projekt revitalizacije Vojašniškega trga v Mariboru. Projekta sta del Trajnostne urbane strategije Mestne občine Maribor, ki se sofinancira preko mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN).

 • Evropska sredstva za dvig zdravstvene pismenosti v Sloveniji

  Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt Dvig zdravstvene pismenosti v Sloveniji. Vrednost projekta znaša dobrih 1,7 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval nekaj manj kot 1,4 milijona evrov.

Iskalnik