GOV.SI

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

Vsebinska prenova strani še ni zaključena, zato so nekatere vsebine še nepopolne. Prosimo za razumevanje.

 • Ljubljana, 19. julij 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Interpretacija biotske raznovrstnosti in dediščine kolišč na Ljubljanskem barju«. Za projekt v vrednosti nekaj manj kot 2,3 milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 1,3 milijona evrov.

 • V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organu upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, smo izdali odločitev o finančni podpori za javni razpis »Spodbude za razvoj lesarstva na področju polproizvodov 2.0«, ki ga bo v kratkem objavilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Skupna višina sredstev, namenjenih izvedbi javnega razpisa na programskem območju kohezijska regija Vzhodna Slovenija, znaša nekaj manj kot 8,4 milijona evrov. Prispeval jih bo Evropski sklad za regionalni razvoj.

 • Minister za razvoj, strateške projekte in kohezijo dr. Iztok Purič je na Brdu pri Kranju nagovoril udeležence konference Sistemsko oblikovanje za krožne politike, ki smo jo v okviru projekta Retrace gostili Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko s partnerji. Gre za zaključni dogodek projekta, ki ga s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj podpira program Interreg Europe.

Aktualno

 • Junijska številka Kohezijskega e-kotička

  Pred vami je junijska številka Kohezijskega e-kotička, kjer boste našli informacije o projektih, aktualnih razpisih, napovedih razpisov in druge zanimivosti s področja evropske kohezijske politike v Sloveniji.

 • V New Yorku se zaključuje visoki politični forum za trajnostni razvoj

  Na sedežu Združenih narodov v New Yorku se zaključuje visoki politični forum za trajnostni razvoj, letos pod naslovom »Empowering people and ensuring inclusiveness and equality«. Ključno sporočilo udeležencev foruma je, da globalni napredek pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja Agende 2030 ni zadosten. Razprave udeležencev so pokazale, da je nujno povečanje ambicij in dodatna krepitev izvajanja. Na forumu je 47 držav predstavilo nacionalne prostovoljne preglede izvajanja Agende 2030. Slovenija bo po letu 2017 drugič prostovoljno poročala prihodnje leto.

 • Vlada se je seznanila z informacijo o pričetku postopka priprave programskih dokumentov za izvajanje evropske kohezijske politike za obdobje 2021–2027

  Vlada RS se je seznanila z informacijo o pričetku postopka priprave programskih dokumentov za izvajanje evropske kohezijske politike za obdobje 2021–2027 in Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) naložila, da v sodelovanju z ministrstvi, vladnimi službami in partnerji pripravi programske dokumente za izvajanje evropske kohezijske politike za obdobje 2021–2027 za Kohezijski sklad, Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR) in Evropski socialni sklad plus (ESS+).