Skoči do osrednje vsebine

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

  • Ob dnevu evropskega sodelovanja letos že devetič zapored po celi Evropi potekajo številni dogodki. Danes smo rezultate in pomen projektov čezmejnega sodelovanja predstavljali na čezmejnem območju slovenske in avstrijske Koroške. Ob istočasnem praznovanju 30-letnice programov evropskega teritorialnega sodelovanja Interreg smo v duhu trajnosti in povezovanja zasadili po dve drevesi na vsaki strani meje. Dogodka se je udeležila tudi državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs, ki je poudarila pomen projektov čezmejnega sodelovanja.

  • V sklopu dogodkov ob dnevu evropskega teritorialnega sodelovanja smo v Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko danes v v sodelovanju s projektnimi partnerji projekta Mura Raba tour organizirali dogodek Po poteh graničarjev. Predstavili smo projekte Programa sodelovanja Interreg Slovenija-Madžarska 2014–2020, ki pomembno vplivajo na kakovost bivanja prebivalcev obmejnega območja.

  • Naravovarstveni center Sotla je bil sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru projekta Vezi narave. Minister je na otvoritvi v pozdravnem nagovoru poudaril pomen čezmejnih projektov kot pomemben element naslavljanja skupnih izzivov.

Aktualno

Iskalnik