Skoči do osrednje vsebine

  • Na povabilo predsednika Republike Slovenije gospoda Boruta Pahorja sta se v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki predsednik zvezne Republike Avstrije dr. Alexander Van der Bellen in predsednik Republike Hrvaške gospod Zoran Milanović udeležila neformalnega trilateralnega srečanja predsednikov Republike Slovenije, Republike Avstrije in Republike Hrvaške.

  • Predsednik Vlade Republike Slovenije gospod Janez Janša je v Narodni galeriji priredil srečanje s predsedniki vlad Višegrajske skupine, ki so se ga udeležili predsednik Vlade Madžarske gospod Viktor Orban, predsednik Vlade Republike Poljske gospod Mateusz Morawiecki, predsednik Vlade Slovaške republike gospod Eduard Heger in predsednik Vlade Češke republike gospod Andrej Babiš.

  • V sklopu predsedovanja Republike Slovenije Svetu EU se je 8. in 9. julija 2021, v Kongresnem centru Brdo odvijalo neformalno srečanje ministrov in ministric Sveta za zaposlovanje in socialno politiko (EPSCO) in 2. zasedanje ministric in ministrov za zaposlovanje in socialno politiko EU in Zahodnega Balkana.

Aktualno