Skoči do osrednje vsebine

Teme

 • Protokolarne naloge

  Protokol opravlja protokolarne zadeve za predsednika Republike Slovenije, predsednika Državnega zbora Republike Slovenije, predsednika Vlade Republike Slovenije, predsednika Državnega sveta Republike Slovenije, predsednika Ustavnega sodišča Republike Slovenije, predsednika Vrhovnega sodišča Republike Slovenije, za nekdanjega predsednika Republike Slovenije naloge, ki jih določa Zakon o zagotavljanju pogojev za opravljanje funkcije predsednika republike, za varuha človekovih pravic, za ministra za zunanje zadeve, za partnerja predsednika Republike Slovenije, predsednika Državnega zbora Republike Slovenije in predsednika Vlade Republike Slovenije.

 • Državni simboli

  Grb, zastava in himna Republike Slovenije označujejo pripadnost Republiki Sloveniji. Od vstopa v Evropsko unijo v letu 2004 je Slovenija kot članica te mednarodne skupnosti prevzela tudi njena simbola, zastavo in himno EU.

 • Državni prazniki in dela prosti dnevi

  Prazniki v Republiki Sloveniji so dela prosti dnevi, razen praznikov dan Primoža Trubarja, združitev prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, vrnitev Primorske k matični domovini, dan slovenskega športa, dan suverenosti in dan Rudolfa Maistra.

 • Protokolarna darila

  Protokol skrbi za oskrbo, nabavo, pripravo in usklajevanje protokolarnih daril ob državniških in uradnih obiskih visokih gostov oziroma delegacij iz tujih držav in ob obiskih visokih gostov iz Republike Slovenije v tujini. Če je na obisku tudi soproga ali partnerka oziroma soprog ali partner, se darilo izroči tudi njej oziroma njemu.