Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Ponastavi
 • Tradicionalni sprejem ob mednarodnem dnevu invalidov

  Predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije gospod Igor Zorčič in predsednik Vlade Republike Slovenije gospod Janez Janša so priredili sprejem ob mednarodnem dnevu invalidov v dvorani Splendens Kongresnega centra Brdo.

 • Uradni obisk predsednika Skupščine Črne gore

  Na povabilo predsednika Državnega zbora Republike Slovenije gospoda Igorja Zorčiča je bil od 29. novembra do 1. decembra 2021 na uradnem obisku v Republiki Sloveniji predsednik Skupščine Črne gore mag. Aleksa Bečić.

 • Novi veleposlaniki predali poverilna pisma

  Njegovi ekscelenci predsedniku Republike Slovenije gospodu Borutu Pahorju so v Predsedniški palači slovesno predali poverilna pisma novoimenovani veleposlaniki.

 • Obisk vlade v Pomurski regiji

  Predsednik Vlade Republike Slovenije gospod Janez Janša je v sklopu regijskega obiska Vlade Republike Slovenije obiskal Pomursko regijo.


 • Slovesnost ob dnevu Rudolfa Maistra

  Predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor je v Veliki dvorani Predsedniške palače priredil slovesnost v počastitev dneva Rudolfa Maistra.


 • Uradni obisk ministra za zunanje zadeve Švicarske konfederacije

  Na povabilo ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Anžeta Logarja je bil na uradnem obisku v Republiki Sloveniji minister za zunanje zadeve Švicarske konfederacije gospod Ignazio Cassis.


 • Obisk vlade v regiji Jugovzhodna Slovenija

  Predsednik Vlade Republike Slovenije gospod Janez Janša je v sklopu regijskega obiska Vlade Republike Slovenije obiskal regijo JV Slovenija.

 • Uradni obisk podpredsednika in ministra za zunanje zadeve Države Katar

  Na povabilo ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Anžeta Logarja je bil od 3. do 4. novembra 2021 na uradnem obisku v Republiki Sloveniji podpredsednik in minister za zunanje zadeve Države Katar, Njegova ekscelenca šejk Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thani.

 • Državna proslava ob dnevu reformacije

  V Kulturnem domu Krško je potekala državna proslava ob dnevu reformacije.

 • Odlikovanje Narodnemu muzeju Slovenije

  Predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor je za izjemen prispevek k oblikovanju in ohranjanju slovenske kulturne, znanstvene in narodne identitete ob 200-letnici delovanja z Zlatim redom za zasluge odlikoval Narodni muzej Slovenije.

 • Državna proslava ob dnevu suverenosti

  V športni dvorani Osnovne šole Koper je potekala državna proslava ob dnevu suverenosti.

 • Vlada na obisku v Obalno-kraški regiji

  Predsednik Vlade Republike Slovenije gospod Janez Janša je v sklopu regijskega obiska Vlade Republike Slovenije obiskal Obalno-kraško regijo.

 • Uradni obisk predsednice Slovaške republike

  Na povabilo predsednika Republike Slovenije gospoda Boruta Pahorja se je na uradnem obisku v Republiki Sloveniji mudila predsednica Slovaške republike gospa Zuzana Čaputová.

 • Sprejem za diamantne maturantke in maturante

  Predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije dr. Simona Kustec sta v dvorani Grandis Kongresnega centra Brdo priredila sprejem za diamantne maturantke in maturante, ki so na maturi 2021 dosegli vse možne točke.

 • Vrh EU - Zahodni Balkan

  Na vrhu EU – Zahodni Balkan, ki ga je na Brdu pri Kranju gostilo slovensko predsedstvo Sveta EU, so se zbrali voditelji in voditeljice držav članic EU in šestih partneric z Zahodnega Balkana.

 • Odlikovanje red za izredne zasluge kanclerki Zvezne republike Nemčije gospe Angeli Merkel

  Predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor je z redom za izredne zasluge odlikoval predsednico Vlade Zvezne republike Nemčije dr. Angelo Merkel za osebne zasluge za poglobitev vsestranskih odnosov med Republiko Slovenijo in Zvezno republiko Nemčijo ter verodostojno evropsko voditeljstvo.

 • Regijski obisk Vlade Republike Slovenije v Zasavju

  Predsednik Vlade Republike Slovenije gospod Janez Janša je v sklopu regijskega obiska Vlade Republike Slovenije obiskal Zasavsko regijo.

  Med drugim sta potekala skupni delovni posvet Vlade Republike Slovenije v Medgeneracijskem središču ŠMELC in zaključno srečanje Vlade Republike Slovenije z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v Delavskem domu Trbovlje. • Uradni obisk predsednika Republike Latvije

  Predsednik republike Slovenije Borut Pahor je z gospo Tanjo Pečar na uradnem obisku v Republiki Sloveniji gostil predsednika Republike Latvije Egilsa Levitsa s soprogo Andro Levite.

 • Srečanje predsednikov parlamentov Zahodnega Balkana

  Predsednik Državnega zbora Republike Slovenije gospod Igor Zorčič je med 26. in 27. septembrom 2021 na Brdu pri Kranju gostil srečanje predsednikov parlamentov Zahodnega Balkana.

 • Proslava ob dnevu slovenskega športa

  Na Jezerski promenadi na Bledu je potekala državna proslava ob dnevu slovenskega športa in otvoritev Evropskega tedna športa.