Skoči do osrednje vsebine

 • Dan meroslovja 2022

  Urada RS za meroslovje je skupaj s Sekcijo proizvajalcev, uporabnikov in distributerjev merilne oprem - SiMER včeraj, 18. maja 2022 na Gospodarski zbornici Slovenije organiziral Dan meroslovja ob spominu na podpis pomembne mednarodne pogodbe leta 1875 v Parizu – Metrske konvencije.

 • 4. in 5. maja 2022 je v Portorožu potekala 30. jubilejna konferenca kakovosti, kjer je v strokovnih modulih s predavanji in diskusijo sodeloval tudi Urad Republike Slovenije za meroslovje.

 • Zainteresirano javnost vabimo k podaji komentarjev oziroma dopolnitev k predlogu za spremembo Pravilnika za meroslovne zahteve pravilnika za merilnike hitrosti v cestnem prometu (MZMHVCP).

Aktualno

 • Objavljena nova pravilnika s področja plemenitih kovin

  V Uradnem listu Republike Slovenije sta bila objavljena Pravilnik o spremembi Pravilnika o znaku dobavitelja in Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o podrobnejši vsebini tehnične dokumentacije, ki jo izdelajo in vzdržujejo dobavitelji izdelkov iz plemenitih kovin pri samostojnem zagotavljanju skladnosti izdelkov s predpisi.

 • Podpisan sporazum o Partnerstvu za meroslovje

  V četrtek, 31. marca 2022 sta Evropska unija in Evropsko združenje nacionalnim meroslovnih inštitutov (EURAMET) slavnostno podpisala sporazum o Partnerstvu za meroslovje.

 • Meritve za zeleni prehod

  V četrtek, 24. 3. 2022 je v okviru 41. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti, potekal dogodek, Meritve za zeleni prehod, pod organizacijo Urada RS za meroslovje in Fakultete za organizacijske vede Kranj.