Skoči do osrednje vsebine

 • Sekcija zlatarjev in draguljarjev je v okviru Obrtno Podjetniške Zbornice Slovenije (OZS), pod vodstvom novega predsednika Ervina Kapuna, v soboto 24. 9. 2022, v Celju organizirala letno srečanje.

 • Na Uradu Republike Slovenije za meroslovje je v preteklih dneh s strani Slovenske akreditacije (SA) potekalo ponovno ocenjevanje kontrolnega organa K-037 in kalibracijskega laboratorija LK-005 ter redni nadzor v preskuševalnem laboratoriju LP-024. Ocenjevanje usposobljenosti je potekalo po standardih SIST EN ISO/IEC 17020:2012 in SIST EN ISO/IEC 17025:2017.

 • Svoja vrata je odprl že 54. Mednarodni obrtni sejem (MOS) v Celju. Sejem MOS je daleč največji gospodarski dogodek v Sloveniji. Gre za povezovanje gospodarstva, obrti in podjetništva, povezovanje pa je ključno v tem času.

Aktualno

 • 89. zasedanje Konvencije o preskušanju in označevanju izdelkov iz plemenitih kovin

  Danes, 13. septembra 2022 se je v Ženevi sestal Stalni odbor Konvencije o preskušanju in označevanju izdelkov iz plemenitih kovin, v katerem so zastopane vse države pogodbenice. Stalni odbor, ki se sestaja najmanj enkrat na leto, izdaja posebna vodila in priporočila v zvezi z izvajanjem konvencije, obenem pa tudi preverja izpolnjevanje pogojev za članstvo v primeru prošnje za priključitev h konvenciji.

 • Spremembe Pravilnika o načinih ugotavljanja skladnosti za posamezne vrste merilnih instrumentov

  V veljavo je stopila sprememba Pravilnika o načinih ugotavljanja skladnosti za posamezne vrste merilnih instrumentov ter o vrstah in načinih njihove označitve z oznakami skladnosti.

 • Predstavljeni novi evropski meroslovni mreži EMN

  Na Generalni skupščini Zveze nacionalnih meroslovnih organizacij iz držav članic Evropske unije (angleško European Association of National Metrology - EURAMET) na Dunaju, sta bili predstavljeni dve novi evropski meroslovni mreži (angleško European Metrology Network - EMN), in sicer EMN za zdravo ter vzdržno hrano in EMN za nadzor onesnaženja.

Dogodki

  do
Ljubljana, Celje in virtualno

Dnevi odprtih vrat za srednje šole v šolskem letu 2022/2023

Tudi v šolskem letu 2022/2023 bodo v mesecu oktobru, na Uradu Republike Slovenije za meroslovje, potekali Dnevi odprtih vrat s strokovno bogatim programom. Prijave so že odprte.