Skoči do osrednje vsebine

 • 4. in 5. maja 2022 je v Portorožu potekala 30. jubilejna konferenca kakovosti, kjer je v strokovnih modulih s predavanji in diskusijo sodeloval tudi Urad Republike Slovenije za meroslovje.

 • Zainteresirano javnost vabimo k podaji komentarjev oziroma dopolnitev k predlogu za spremembo Pravilnika za meroslovne zahteve pravilnika za merilnike hitrosti v cestnem prometu (MZMHVCP).

 • V Uradnem listu Republike Slovenije sta bila objavljena Pravilnik o spremembi Pravilnika o znaku dobavitelja in Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o podrobnejši vsebini tehnične dokumentacije, ki jo izdelajo in vzdržujejo dobavitelji izdelkov iz plemenitih kovin pri samostojnem zagotavljanju skladnosti izdelkov s predpisi.

Aktualno

 • Podpisan sporazum o Partnerstvu za meroslovje

  V četrtek, 31. marca 2022 sta Evropska unija in Evropsko združenje nacionalnim meroslovnih inštitutov (EURAMET) slavnostno podpisala sporazum o Partnerstvu za meroslovje.

 • Meritve za zeleni prehod

  V četrtek, 24. 3. 2022 je v okviru 41. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti, potekal dogodek, Meritve za zeleni prehod, pod organizacijo Urada RS za meroslovje in Fakultete za organizacijske vede Kranj.

 • Novi odsek za odsekovni merilnik hitrosti v kraju Gažon v Mestni občini Koper

  Na Uradu Republike Slovenije za meroslovje smo overili novi dodatni odsek za odsekovni merilnik hitrosti Rapidus P2P, ki ga uporabljajo v Mestni občini Koper za umerjanje prometa v naseljih.

Dogodki

  do
Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva ulica 13, Ljubljana - dvorana A

Dan meroslovja 2022

Svetovni dan meroslovja, ko se spominjamo podpisa Metrske konvencije leta 1875 v Parizu, bomo letos ponovno obeležili s svečanim dogodkom v živo.