Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Novice

  • Zagotavljanje veljavnosti rezultatov kontrole na področju meroslovja

    Na Dnevu akreditacije, ki je letos potekal 8. junija 2023 na Brdu pri Kranju, je bil glavni poudarek na vlogi akreditacije pri zagotavljanju podpore v prihodnosti svetovne trgovine. Na strokovnem delu dogodka je o tej tematiki na področju meroslovja spregovoril tudi mag. Matej Grum, vodja sektorja za fizikalna merjenja na Uradu Republike Slovenije za meroslovje.

  • Izvedeno preskušanje nove generacije Dopplerjevih merilnikov hitrosti 77 GHz

    Urad Republike Slovenije za meroslovje je v petek, 19. maja 2023, na zaprtem cestnem poligonu Avto moto zveze Slovenije (AMZS) Vransko izvedel preskušanje nove generacije Dopplerjevih merilnikov hitrosti 77 GHz ter lastne referenčne merilne opreme s pomočjo električnega vozila Tesla X Plaid.

  • Predstavitveni film ob dnevu meroslovja

    Trgovina s hrano predstavlja kar 20 procentov svetovne trgovine, zato merjenja na področju prehrane in prehranske verige igrajo odločilno vlogo za kakovost hrane ter konkurenčnost ponudnikov.

Dogodki

  do
Kongresni center Camino, Mala Pirešica 21, 3301 Petrovče.

Letno strokovno srečanje imenovanih oseb

Vsako leto Urad Republike Slovenije za meroslovje za imenovane osebe za izvajanje overitev meril, organizira strokovno srečanju z namenom medsebojnega povezovanja, izmenjave dobrih praks in predstavitve novitet na področju zakonodaje ter overitev meril.