Skoči do osrednje vsebine

 • Od 26. junija do 30. septembra 2024 je odprt razpis za projekte Evropskega partnerstva za meroslovje, v katerem lahko poleg Urada Republike Slovenije za meroslovje in priznanih nosilcev nacionalnih etalonov (NNE) sodelujejo tudi zunanji partnerji.

 • Velika večina javnosti pri nas ne pozna besede etilometer, še manj, da bi napravo videli. Večina pozna samo alkotest v prepričanju, da je to edina naprava za merjenje koncentracije alkohola v izdihanem zraku in da je rezultat, ki ga pokaže vedno točen. Zato je sodelavec Urada za meroslovje, Tomaž Korenčan, na Dnevih prekrškovnega prava predstavili razliko med etilometri in alkotesti.

 • Dan meroslovja 2024

  Urad Republike Slovenije za meroslovje je skupaj s sekcijo SiMER danes v Lipici organiziral Dan meroslovja, ki ga praznujemo 20. maja, ko se spominjamo podpisa Metrske konvencije, pomembne mednarodne pogodbe, leta 1875 v Parizu.

Novice

 • Veliki živilski seminar

  V organizaciji Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij je na Gospodarski zbornici Slovenije potekal veliki živilski seminar, na katerem je s strokovnim predavanjem sodeloval tudi Urad Republike Slovenije za meroslovje.

 • Novi Pravilnik o meroslovnih zahtevah za merilnike hitrosti

  Objavljen je novi oziroma spremenjeni Pravilnik o meroslovnih zahtevah za merilnike hitrosti v cestnem prometu, ki je stopil v veljavo 6. aprila 2024.

 • Meroslovje v digitalnih okoljih

  Včeraj, 21. marca 2024 je v Portorožu, okviru 43. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti, potekal dogodek, Meroslovje v digitalnih okoljih, pod organizacijo Urada RS za meroslovje in Fakultete za organizacijske vede Kranj.