Skoči do osrednje vsebine

 • Objavljen je novi oziroma spremenjeni Pravilnik o meroslovnih zahtevah za merilnike hitrosti v cestnem prometu, ki je stopil v veljavo 6. aprila 2024.

 • Včeraj, 21. marca 2024 je v Portorožu, okviru 43. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti, potekal dogodek, Meroslovje v digitalnih okoljih, pod organizacijo Urada RS za meroslovje in Fakultete za organizacijske vede Kranj.

 • Minister za gospodarstvo, turizem in šport g. Matjaž Han je danes, 13. marca 2024, na Uradu Republike Slovenije za meroslovje v Celju, otvoril prenovljen laboratorij za plemenite kovine. Laboratorij, kjer se preskušajo in označujejo izdelki iz plemenitih kovin, vsako leto zagotovi skladnost za cca 130000 izdelkov oziroma 1500 kg plemenitih kovin (zlata, srebra, paladija in platine).

Novice

 • Na trg Združenega kraljestva z oznako CE

  Združeno kraljestvo (ZK) namerava spomladi 2024 sprejeti zakonodajo, ki bo brez časovnih omejitev dovoljevala dajanje izdelkov z oznako CE in obrnjeno oznako epsilon na trg v ZK.

 • Republika Italija pristopila h Konvenciji o preskušanju in označevanju izdelkov iz plemenitih kovin

  15. decembra 2023 je Republika Italija postala 22. članica mednarodne Konvencije o preskušanju in označevanju izdelkov iz plemenitih kovin.

 • Meroslovna podpora v biologiji in kemiji

  Na Nacionalnem inštitutu za biologijo je pretekli teden potekal dogodek Meroslovna podpora v biologiji in kemiji s poudarkom na metodah molekularne biologije (angleško polymerase chain reaction- PCR). Dogodek je potekal v okviru projekta, Izhodišča za vzpostavitev sistema za identifikacijo in izmenjavo meroslovnih potreb na področju biokemijske analitike - Met4Lab.

Dogodki

  do
Dvorana Capriolo, Hotel Maestoso v Lipici

Dan meroslovja 2024

Svetovni dan meroslovja, ko obeležujemo podpis Metrske konvencije leta 1875 v Parizu, bomo obeležili z dogodkom, ki nosi naslov Merimo danes za trajnostni jutri.