Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

  • Nova generacija merilnikov hitrosti na 77 GHz radarski opremi

    Prevelika hitrosti vozil v cestnem prometu še vedno ostaja glavni vzrok za nesreče ter smrtne žrtve v cestnem prometu. Avtomobilska industrija je v zadnjih letih naredila veliki preboj pri sistemih za zagotavljanje varne vožnje vozil z uporabo radarjev, ki omogočajo zaznavanje položaja in hitrosti večjega števila vozil hkrati. Eden zadnjih korakov, je bil prehod iz 24 GHz tehnologije na 77 GHz tehnologijo.

  • Objavljen je razpis za projekte Evropskega partnerstva za meroslovje

    Od 23. junija do 3. oktobra 2022 je odprt razpis za projekte Evropskega partnerstva za meroslovje, v katerem lahko poleg Urada Republike Slovenije za meroslovje in priznanih nosilcev nacionalnih etalonov (NNE) sodelujejo tudi zunanji partnerji.

  • Nadzor tehtnic v ribiški industriji

    Slovenija sodelujejo v evropskem projektu, Nadzor tehtnic v ribiški industriji. Projekt je organiziran v okviru delovne skupine za meroslovni nadzor evropske organizacije za zakonsko meroslovje (WELMEC ). Poleg Slovenije so članice projekta še Danska, Irska, Islandija, Finska, Norveška in Švedska.

Dogodki

  do
Ljubljana, Celje in virtualno

Dnevi odprtih vrat za srednje šole v šolskem letu 2022/2023

Tudi v šolskem letu 2022/2023 bodo v mesecu oktobru, na Uradu Republike Slovenije za meroslovje, potekali Dnevi odprtih vrat s strokovno bogatim programom. Prijave so že odprte.