Skoči do osrednje vsebine

 • 15. decembra 2023 je Republika Italija postala 22. članica mednarodne Konvencije o preskušanju in označevanju izdelkov iz plemenitih kovin.

 • Na Nacionalnem inštitutu za biologijo je pretekli teden potekal dogodek Meroslovna podpora v biologiji in kemiji s poudarkom na metodah molekularne biologije (angleško polymerase chain reaction- PCR). Dogodek je potekal v okviru projekta, Izhodišča za vzpostavitev sistema za identifikacijo in izmenjavo meroslovnih potreb na področju biokemijske analitike - Met4Lab.

 • Aktivnosti stalnega nadzora in kakovostnega poslovanja ter predajanja znanj je tudi letno strokovno srečanje imenovanih oseb za izvajanje overitev meril. Letos je srečanje potekalo v Kongresnem centru Camino v Žalcu in se ga je udeležilo veliko število imenovanih oseb, ki so z deljenjem svojih izkušenj iz prakse še dodatno obogatili program in zaključno razpravo.

Novice

 • Veliki jesenski živilski seminar

  V organizaciji Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij na Gospodarski zbornici Slovenije je potekal že tradicionalni veliki jesenski živilski seminar katerega osrednja tema je bila verifikacija sistema upravljanja varnosti živil.

 • Dan odprtih vrat za srednje šole

  Letos obeležujemo že 15 let od kar Urad Republike Slovenije za meroslovje (Urad) organizira Dneve odprtih vrat za srednje šole. Namen tega dogodka je dijakom in profesorjem predstaviti področje meroslovja in pomen merjenj v praksi.

 • Preverjanje izvajalcev meril v okviru Modula 8

  Med 9. in 12. oktobrom je v okviru Modula 8, na bencinskem servisu v Postojni, potekalo preverjanje usposobljenosti izvajalcev overitev merilnikov tlaka v pnevmatikah. Modula se je udeležilo petnajst metrologov iz šestih imenovanih oseb (IO).

Dogodki

  do
Urad Republike Slovenije za meroslovje, Tkalska ulica 15, 3000 Celje

Otvoritev prenovljenega laboratorija za plemenite kovine

Prenovljeni laboratorij za plemenite kovine v Celju bosta otvorila minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in direktor Urada za meroslovje dr. Samo Kopač. Otvoritve se bo udeležil tudi župan Mestne občine Celje g. Matija Kovač.

  do
Kongresni center Portus, Hotela Slovenija Portorož

43. mednarodna konferenca o razvoju organizacijskih znanosti

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Urad Republike Slovenije za meroslovje in Univerza v Mariboru, Fakulteta za organizacijske vede vabita na dogodek, Meroslovje v digitalnih okoljih. Dogodek bo potekal v četrtek, 21. marca v okviru 43. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti, v Portorožu, Kongresnem center Portus, Hotel Slovenija.