Skoči do osrednje vsebine

 • Potekalo je že tradicionalno Letno strokovno srečanje imenovanih oseb, kateremu sta sledila še dva specifično usmerjena srečanja na področju mase in merilnikov tlaka v pnevmatikah. Namen srečanj je bilo pogledati rezultate dela, se pogovoriti o spremembah pravilnikov in novih navodilih dela ter postaviti nove cilje za prihodnje obdobje.

 • Sekcija proizvajalcev, uporabnikov in distributerjev merilne opreme SiMER je danes organizirala prvo spletno delavnico z naslovom Izzivi digitalizacije pri meritvah, v okviru katere je potekala tudi okrogla miza na temo Meroslovje za digitalno transformacijo.

 • S številčno udeležbo je bilo izvedeno usposabljanje za uporabo meroslovnega informacijskega sistema MIRS-info za imenovane osebe, ki je zaradi varovanja zdravja vseh udeležencev potekalo na daljavo preko sistema MS Teams.

Aktualno

 • Nov način prijave populacij števcev električne energije

  Elektro distribucijska podjetja morajo skladno s Pravilnikom o overitvah števcev električne energije posredovati Uradu Republike Slovenije za meroslovje prijave o sestavi populacij, ki vsebujejo tehnične podatke števcev ter sezname tovarniških številk.

 • Posodobljene slikovne oznake skladnosti in preglednice standardnih stopenj čistine plemenitih kovin

  Izdelki iz plemenitih kovin v prometu morajo biti označeni s tremi oznakami (znak dobavitelja, znak čistine in oznaka skladnosti). Vse tri oznake na izdelkih iz plemenitih kovin kupcu zagotavljajo kakovost izdelka. Z oznako skladnosti se potrjuje skladnost izdelka iz plemenite kovine s predpisanimi tehničnimi zahtevami.

 • Dnevi odprtih vrat za srednje šole

  Z dijaki različnih slovenskih srednjih šol smo se podali na virtualno pot meroslovnega raziskovanja in iskali odgovore na vprašanja kako pomembna so merjenja, kaj vse vpliva na točnost meritev, kaj je merilni pogrešek, kako ga pravilno razumeti in kako rezultati meritev vplivajo na naše življenje.

Dogodki

 
Portorož, Slovenija

41. mednarodna znanstvena konferenca o razvoju organizacijskih znanosti

Letošnja mednarodna znanstvena konferenca o razvoju organizacijskih znanosti 2022 bo potekala pod krovnim naslovom Izzivi družbe za priložnosti organizacij. Dandanes smo bolj kot vselej poprej priča spremembam, ki spodbujajo organizacije k soočanju z različnimi izzivi. S to konferenco želimo na enem mestu povezati mnenja, praktične izkušnje in znanstvene razprave pri iskanju poti, ki s spremembami in izzivi ustvarja prijaznejši ter boljši jutri organizacij.