Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

  • Danes je svetovni Dan meroslovja

    Ob svetovnem Dnevu meroslovja, ki ga praznujemo 20. maja, se spominjamo podpisa Metrske konvencije, meddržavne pogodbe, ki so jo leta 1875 v Parizu podpisali predstavniki 17 držav. S tem podpisom je bil storjen pomemben korak k hitrejšemu in enotnejšemu razvoju gospodarstva, medicine, trgovine in znanosti na celi zemeljski obli.

  • Novi odsekovni merilnik hitrosti v kraju Triban v Mestni občini Koper

    Urad Republike Slovenije za meroslovje je v Mestni občini Koper overil drugi odsekovni merilnik hitrosti Rapidus P2P z uradno oznako SI 18-07-013.

  • Meritve z večjo stopnjo varnosti in zdravja, 40. mednarodna konferenca o razvoju organizacijskih znanosti

    Včeraj, v četrtek 18. 3. 2021 je v okviru jubilejne 40. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti, potekal dogodek, Meritve za večjo stopnjo varnosti in zdravja, pod organizacijo Urada Republike Slovenije za meroslovje in Fakultete za organizacijske vede Kranj. Čas in prostor sta temeljni komponenti človekovega življenja. Trenutna situacija pa vnaša negotovost med ljudi in tudi v organizacije ter v ospredje postavlja varnost in zdravje. Obe vrednoti lahko zagotavljamo s pravilnimi, točnimi in sledljivimi meritvami.