Skoči do osrednje vsebine

  • V okviru nacionalnega sistema potrjevanja skladnosti izdelkov iz plemenitih kovin za zagotavljanje kakovosti izdelkov in zaupanje v meritve, je bila na Uradu Republike Slovenije za meroslovje ponovno organizirana vsakoletna medlaboratorijska primerjalna študija za določevanje masnega deleža srebra in zlata v zlitinah iz plemenitih kovin.

  • Urad Republike Slovenije za meroslovje že tri leta sodeluje na Javnih razpisih za izbiro raziskovalnih projektov Ciljnega raziskovalnega programa (CRP), ki jih objavila Javna agencija za raziskovalno dejavnost v Republiki Sloveniji (ARRS). V okviru pridobljenih projektov se tako razvijajo različne vsebine in delavnice s področja meroslovja.

  • Sektor za meroslovni nadzor, ki deluje znotraj Urada Republike Slovenije za meroslovje je prejel več prijav, da imajo tehtnice na oddelkih sadja in zelenjave v trgovskih centrih Spar d. o. o. in Mercator d. o. o. na tehtalni površini nameščene plastične zaščitne pokrove in da tako goljufajo pri tehtanju.

Novice

Dogodki

  do
Portorož

42. mednarodna konferenca o razvoju organizacijskih znanosti

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Urad RS za meroslovje in Univerza v Mariboru, Fakulteta za organizacijske vede Vas vabita na dogodek, Interdisciplinarnost meroslovca šteje.