Skoči do osrednje vsebine

Urad za intelektualno lastnino

Spletno mesto Urada za intelektualno lastnino

Vsebino Urada za intelektualno lastnino trenutno najdete še na njihovem uradnem spletnem mestu. Obveščamo vas, da jo postopamo prenašamo na gov.si.

  • Slovenski urad za intelektualno lastnino je danes na sestanku evropskih nacionalnih uradov delil svoje izkušnje pri implementaciji zalednega sistema.

  • Danes je potekalo finale nacionalnega tekmovanja Moje podjetje, v katerem je letos sodelovalo skoraj 500 dijakov in dijakinj, ki so ustanovili 104 dijaška podjetja in se potegovali za vrsto priznanj ter nagrado »Podjetje leta 2022«, ki jo je letos podelil Urad za intelektualno lastnino.

  • Svetovni dan intelektualne lastnine 26. aprila praznujejo vse države članice Svetovne organizacije za intelektualno lastnino, med katerimi je tudi Slovenija. Cilj svetovnega dneva intelektualne lastnine je ozaveščanje o pomembnosti varstva pravic intelektualne lastnine za krepitev ustvarjalnosti in inovativnosti in počastitev prispevka izumiteljev in umetnikov k razvoju družb po vsem svetu.

Aktualno

Dogodki

  do
virtualno

Študijski obisk Evropskega patentnega urada

Namen dogodka je povečati ozaveščenost o evropskem patentnem sistemu med študenti vseh področij na evropskih univerzah in drugimi zainteresiranimi.