Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

  • Geodetska uprava je v okviru programa projektov eProstor informacijsko prenovila nepremičninske evidence in s tem vzpostavila enotno informacijsko rešitev, ki omogoča sodobno delovanje nepremičninskega sistema in predstavlja enotno osnovno državno prostorsko podatkovno infrastrukturo.

Novice

  • 15. regionalna konferenca o katastru in infrastrukturi za prostorske informacije

    V Beogradu je od 4. do 6. septembra 2023 potekala 15. regionalna konferenca o katastru in infrastrukturi za prostorske informacije. Konferenco z naslovom “Napredne tehnologije pri integraciji geoprostorskih in nepremičninsko-katastrskih podatkov - dosežki in izboljšave” je organizirala srbska geodetska uprava (srbsko Republički geodetski zavod Srbije - RGZ).

  • Trinajsto zasedanje odbora strokovnjakov za globalno upravljanje prostorskih informacij

    V New Yorku je od 31. julija do 4. avgusta 2023 potekalo 13. redno zasedanje odbora strokovnjakov za globalno upravljanje prostorskih informacij (angleško Committee of Experts on Global Geospatial Information Management - UN GGIM), ki deluje v okviru Organizacije združenih narodov - OZN.

  • Obvestilo o začasni neažurnosti evidence trga nepremičnin (ETN)

    Zaradi zamika evidentiranja podatkov o kupoprodajnih poslih z nepremičninami v evidenci trga nepremičnin, javno dostopni podatki evidence do sredine septembra 2023 ne bodo ažurni in ne bodo odražali dejanskega prometa z nepremičninami, Geodetska uprava pa bo objavo polletnega poročila o trgu nepremičnin za leto 2023 zamaknila na konec novembra.

Dogodki

  do

Regionalni posveti na temo izvajanja Zakona o katastru nepremičnin

Geodetska uprava bo v sodelovanju z Zvezo geodetov Slovenije izvedla strokovne posvete, na katerih bodo predstavljene teme, za katere ocenjujemo, da so aktualne pri izvajanju katastrskih postopkov po Zakonu o katastru nepremičnin - ZKN.