Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

  • Intervju generalnega direktorja Geodetske uprave Tomaža Petka v glasilu Inženirske zbornice Slovenije

    V glasilu Inženirske zbornice Slovenije (IZS.NOVO, Letnik 24, številka 98, julij 2021) je bilo objavljenih več člankov o novo nastajajoči nepremičninski, gradbeni in prostorski zakonodaji ter nove priporočene cene inženirskih in geodetskih storitev.

  • Obnovljena državna geodetska točka 1.reda - Kucelj

    Geodetska uprava je v skrbi za zaščito aktualnih in zgodovinskih geodetskih znamenj letos skupaj z občino Grosuplje izvedla obnovo državne geodetske točke 1. reda – 173 - Kucelj. Ob praznovanju občinskega praznika, dneva državnosti in 30-letnice samostojne Slovenije je na stolpu točke zaplapolala tudi slovenska zastava. Zastavo sta izobesila predsednik Vlade Janez Janša in župan dr. Peter Verlič.

  • Evropski forum za geodezijo

    Pododbor za geodezijo (SCoG), ki deluje v okviru pobude Združenih narodov za globalno upravljanje z geoprostorskimi informacijami (UN-GGIM) je skupaj z evropskim regionalnim odborom UN-GGIM – Evropa, dne 23. 6. 2021 organiziral Evropski forum za geodezijo z naslovom Evropski prispevek na poti proti trajnostnemu svetovnemu geodetskemu referenčnemu okviru.

Storitveni portali