Skoči do osrednje vsebine

 • Geodetska uprava bo med 1. in 3. marcem 2024 izvedla informacijsko prenovo Registra prostorskih enot in dala v uporabo Register naslovov. Podatki o naslovih in podatki prostorskih enot so del podatkov, s katerimi osebe (fizične in pravne) izkazujejo svojo identiteto, v Sloveniji in tujini. Zato so ti podatki vključeni v različne procese in sisteme.

 • Geodetska uprava je v okviru programa projektov eProstor informacijsko prenovila nepremičninske evidence in s tem vzpostavila enotno informacijsko rešitev, ki omogoča sodobno delovanje nepremičninskega sistema in predstavlja enotno osnovno državno prostorsko podatkovno infrastrukturo.

Novice

 • Z marcem boljša povezljivost nepremičninskih podatkov

  Geodetska uprava bo marca izvedla še informacijsko prenovo Registra prostorskih enot. V letu 2022 so bile informatizirane in vzpostavljene v informacijskem sistemu kataster že vse ostale nepremičninske evidence, ki jih vodi Geodetska uprava.

 • Razstava Vsak milimeter šteje - geodezija na slovenskem skozi čas v Gorici

  18. decembra 2023 je v Kulturnem domu v Gorici v Italiji potekala otvoritev razstave Vsak milimeter šteje - geodezija na slovenskem skozi čas.

 • 70. obletnica Geodetskega inštituta Slovenije

  18. decembra je v Ljubljani potekala slovesnost ob 70. obletnici Geodetskega inštituta Slovenije. Zbrane so nagovorili direktor inštituta, Milan Brajnik, državna sekretarka na Ministrstvu za naravne vire in prostor, dr. Lidija Kegljevič Zagorc, in generalni direktor Geodetske uprave, Tomaž Petek.