Skoči do osrednje vsebine

  • Geodetska uprava je v okviru programa projektov eProstor informacijsko prenovila nepremičninske evidence in s tem vzpostavila enotno informacijsko rešitev, ki omogoča sodobno delovanje nepremičninskega sistema in predstavlja enotno osnovno državno prostorsko podatkovno infrastrukturo.

Novice

  • Delavnica evropske skupine za opazovanje Zemlje - EuroGEO 2022

    V času od 8. do 10. decembra 2022 je v Atenah potekala delavnica v organizaciji regionalne iniciative EuroGEO, ki je del globalne skupine za opazovanje Zemlje (angleško Group on Earth Observations – GEO). Zasedanja se je udeležilo več kot 200 predstavnikov.

  • Konferenca stalnega odbora za kataster pri Evropski uniji

    V glavnem mestu Češke republike, ki trenutno predseduje Evropski uniji - Pragi, je 22. in 23. novembra 2022 potekala Skupna konferenca stalnega odbora za kataster pri Evropski uniji (angleško Permanent Committee for Cadastre – PCC) in skupine za kataster in zemljiške knjige - CLR KEN, ki deluje pri EuroGeographicsu.

  • Zaključek projekta Program projektov eProstor

    Z zaključno konferenco, ki je potekala 22. novembra 2022 v Ljubljani, se je končal šestletni projekt Program projektov eProstor. Program, katerega osnovni namen je bil zagotoviti večjo preglednost in učinkovitost pri urejanju prostora, graditvi objektov in upravljanju nepremičnin, sta izvajala Geodetska uprava in Ministrstvo za okolje in prostor (MOP), Direktorat za prostor, graditev in stanovanja.