Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Aktualno

  • Napoved za plačilo vodnega povračila in podatki za izračun plačila za koncesijo za leto 2020

    Zavezanci za plačilo vodnega povračila morajo do 31. 1. 2021 pri Direkciji Republike Slovenije za vode vložiti Napoved za plačilo vodnega povračila. Koncesionarji morajo podatke za izračun plačila za koncesijo predložiti do roka, kot ga določa posamezna Uredba o koncesiji oziroma koncesijska pogodba.

  • Uspešna bilateralna spletna delavnica z deležniki na projektu goMURra

    V okviru projekta goMURra je v torek, 19. januarja 2021, potekala spletna bilateralna delavnica »Čezmejni načrt za inovativno trajnostno upravljanje mejne Mure in izboljšanje obvladovanja poplavne ogroženosti«, ki jo je organizirala Direkcija Republike Slovenije za vode kot vodilni partner v sodelovanju z avstrijskim Uradom štajerske deželne vlade, Oddelkom 14, za upravljanje voda, vire in trajnost.

  • Evropska sredstva za zmanjševanje poplavne ogroženosti na območju Dravinje in Polskave

    V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo izdali odločitev o finančni podpori za projekt »Zmanjševanje poplavne ogroženosti porečja Drave - Dravinja s Polskavo«. Za 18,2 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo vodila Direkcija Republike Slovenije za vode, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrega 7,1 milijona evrov.