Skoči do osrednje vsebine

 • Svetovni dan voda

  Voda je v lanskem letu pokazala svojo moč in poplavila velik del države. Povzročila je izjemno škodo na vodotokih, zaradi česar smo priča največjemu številu delovišč in obsegu del na vodotokih v Sloveniji. Spodbudile pa so tudi premike k načrtovanju sistemskih ukrepov na ravni porečij.

 • Vodstvo ministrstva skupaj s predstavniki direkcije za vode nadaljuje z delovnimi obiski ob porečjih po vsej Sloveniji. Ob tem z županjami in župani pregledujejo doslej izvedene izredne ukrepe na vodotokih in predstavljajo načrt vzdrževalnih, sanacijskih ter investicijskih del v prihodnjem obdobju. Danes se je delegacija mudila v spodnjem toku reke Savinje, od Šentjurja do hrvaške meje.

 • V okviru delovnega obiska ob vodotokih po Sloveniji se je minister Jože Novak z državnima sekretarjema dr. Lidijo Kegljevič Zagorc in mag. Miranom Gajškom skupaj s predstavniki direkcije za vode in koncesionarji danes mudil še v spodnjem delu porečja Savinje. Dopoldne je delegacija opravila terenski ogled, popoldne pa skupaj z župani pregledala načrt del na vodotokih v prihodnjih dveh letih.

Novice

 • Minister Novak s sodelavci tokrat na porečju reke Mure

  Minister Jože Novak in državna sekretarka dr. Lidija Kegljevič Zagorc sta si danes ogledala izvajanje del na porečju reke Mure. Cilj delovnih obiskov ob vodotokih po Sloveniji je pregled izvedenih del v okviru izrednih ukrepov in vzdrževalnih del v javno korist ter oblikovanje predloga načrta sanacijskih in investicijskih del na vodotokih v prihodnjih dveh letih.

 • Načrt ukrepov urejanja vodotokov nastaja skupaj z občinami

  Državna sekretarka na Ministrstvu za naravne vire in prostor dr. Lidija Kegljevič Zagorc si je ta teden s predstavniki Direkcije Republike Slovenije za vode ogledala vodotoke na porečjih Drave in Save in se na delovnih sestankih srečala z župani tega območja.

 • Sodelovanje z župani pri urejanju vodotokov se nadaljuje

  Ob porečjih rek se nadaljujejo delovna srečanja z županjami in župani slovenskih občin. Danes se je minister Novak s sodelavci Ministrstva za naravne vire in prostor ter Direkcije Republike Slovenije za vode mudil na porečju Savinje.