Skoči do osrednje vsebine

 • Danes so Občina Šentjur, Direkcija RS za vode in izvajalec podpisali pogodbo o protipoplavnih ukrepih na Voglajni s pritoki. S tem se bo začela naslednja faza izvedbe celostne protipoplavne zaščite Šentjurja.

 • Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak je skupaj z državno sekretarko dr. Metko Gorišek ter Bojanom Dejakom (generalni direktor Direktorata za vode in investicije na MOP) in Romanom Kramerjem (direktor Direkcije RS za vode) ob obisku občine Pivka na temo vodooskrbe poudaril, da gre za pomemben državni projekt, ki nam daje priložnost za vzajemno koristno dejanje in »tako je danes tudi potekala diskusija.« Minister Vizjak je županom in direktorjem zagotovil, da bo država sodelovala z lokalno skupnostjo, "si pa želimo obravnave na strokovni ravni in argumentiranega pristopa."

 • Na današnji seji vladnega odbora za gospodarstvo je Vlada RS v veljavni Načrt razvojnih programov 2020 – 2023 uvrstila šest novih projektov za večjo poplavno varnost v skupni vrednosti skoraj 30 milijonov evrov.

Aktualno

 • DRSV podpisala pismo podpore projektu FramWat

  Direkcija RS za vode je te dni podpisala pismo podpore projektu FramWat (Interreg Srednja Evropa), katerega namen je zasnova orodij ter priprava smernic za prepoznavanje in aktivacijo naravnih retenzijskih površin s ciljem kontroliranega razlivanja vode v času visokih voda.

 • Šest novih projektov za večjo poplavno varnost v skupni vrednosti skoraj 30 milijonov evrov

  Na današnji seji vladnega odbora za gospodarstvo je Vlada RS v veljavni Načrt razvojnih programov 2020 – 2023 uvrstila šest novih projektov za večjo poplavno varnost v skupni vrednosti skoraj 30 milijonov evrov.

 • Protipoplavni nasip v Prvačini

  Danes je bil na novinarski konferenci v Prvačini ob Vipavi javnosti predstavljen novozgrajeni protipoplavni nasip, ki bo zaščitil prebivalce naselja pred visokimi vodami. Projekt spada med gradbene protipoplavne ukrepe v MO Nova Gorica, ki se izvajajo v okviru projekta VISFRIM.

Iskalnik