Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

 • Na povabilo ministra za naravne vire in prostor Uroša Brežana je potekalo srečanje z veleposlanikom Zvezne Republike Nemčije v Sloveniji Adrianom Pollmannom. Ker je v letu 2021 tudi Nemčija doživela obsežne poplave in utrpela veliko škodo, je pogovor potekal predvsem v luči izmenjave izkušenj obeh držav.

 • Na svoji drugi seji se je sestal Svet za vode, ki ga je minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan avgusta po uničujoči ujmi, ki je prizadela Slovenijo, ustanovil z namenom povezovanja vodarske stroke in s ciljem iskanja strokovnih rešitev. Tokrat so na seji obravnavali poplavno uredbo, dotaknili pa so se tudi nastajajočega Zakona o obnovi.

 • Minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan si je skupaj z vodjo Sektorja območja srednje Save na Direkciji Republike Slovenije za vode Tonetom Cezarjem ogledal posledice avgustovske ujme v občinah Domžale, Mengeš, Kamnik in Komenda. Sestali so se z župani in si ogledali potek intervencijskih del na terenu, predvsem čiščenje vodotokov.

Novice

 • Izvedba interventnih ukrepov za odpravo posledic poplav iz avgusta 2023

  Naročilo se izvaja na podlagi 50. člena Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023.

 • Video

  Težišče padavin nad vzhodnim delom in povečana nevarnost za nastajanje plazov

  Na izjavi za medije o izrednih meteoroloških in hidroloških razmerah v Sloveniji, kjer so predstavili vremensko in hidrološko opozorilo s posodobljenimi podatki, so sodelovali meteorolog Branko Gregorčič in hidrolog Janez Polajnar (oba ARSO), Neža Kodre, direktorica Direkcije za vode, direktor Geološkega zavoda Slovenije Miloš Bavec ter poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan.

 • Video

  Zaradi pričakovanih nalivov za severni del Slovenije izdano rdeče opozorilo

  Na izjavi za javnost so o pričakovanih izrednih meteoroloških in hidroloških razmerah v Sloveniji govorili meteorolog Branko Gregorčič in hidrolog Janez Polajnar, oba z Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO), predstavnik Direkcije Republike Slovenije za vode Rok Penec in poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan.