Skoči do osrednje vsebine

 • V okviru delovnega obiska ob vodotokih po Sloveniji se je minister Jože Novak z državnima sekretarjema dr. Lidijo Kegljevič Zagorc in mag. Miranom Gajškom skupaj s predstavniki direkcije za vode in koncesionarji danes mudil še v spodnjem delu porečja Savinje. Dopoldne je delegacija opravila terenski ogled, popoldne pa skupaj z župani pregledala načrt del na vodotokih v prihodnjih dveh letih.

 • Minister Jože Novak in državna sekretarka dr. Lidija Kegljevič Zagorc sta si danes ogledala izvajanje del na porečju reke Mure. Cilj delovnih obiskov ob vodotokih po Sloveniji je pregled izvedenih del v okviru izrednih ukrepov in vzdrževalnih del v javno korist ter oblikovanje predloga načrta sanacijskih in investicijskih del na vodotokih v prihodnjih dveh letih.

 • Državna sekretarka na Ministrstvu za naravne vire in prostor dr. Lidija Kegljevič Zagorc si je ta teden s predstavniki Direkcije Republike Slovenije za vode ogledala vodotoke na porečjih Drave in Save in se na delovnih sestankih srečala z župani tega območja.

Novice

 • Sodelovanje z župani pri urejanju vodotokov se nadaljuje

  Ob porečjih rek se nadaljujejo delovna srečanja z županjami in župani slovenskih občin. Danes se je minister Novak s sodelavci Ministrstva za naravne vire in prostor ter Direkcije Republike Slovenije za vode mudil na porečju Savinje.

 • Ministra Čalušić in Novak nadaljevala dialog z deležniki v kmetijstvu glede stavkovnih zahtev

  Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić in minister za naravne vire in prostor Jože Novak s sodelavci sta se danes sestala z deležniki v kmetijstvu. Gre za nadaljevanje iskanja rešitev tako imenovanih stavkovnih zahtev kmetov. Ministrica je po srečanju dejala, da je to potekalo v konstruktivnem vzdušju.

 • Vodotoke urejamo v sodelovanju z občinami

  Predstavniki Ministrstva za naravne vire in prostor in Direkcije Republike Slovenije za vode nadaljujejo delovna srečanja na terenu. V prihodnjih tednih bodo obiskali porečja vseh rek v Sloveniji in se srečali z županjami in župani slovenskih občin. Prvo srečanje je bilo na porečju Drave na Koroškem.

Dogodki