Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Aktualno

  • Podpis pogodbe za ureditev protipoplavnih ukrepov in za zmanjšanje ogroženosti Železnikov pred stoletnimi poplavami

    Direktor Direkcije Republike Slovenije za vode (DRSV) Roman Kramer in predstavnik vodilnega partnerja izvajalca KOLEKTOR KOLING d.o.o. Marko Trampuž sta danes uradno podpisala pogodbo Izvedba storitev projektiranja, dobave opreme in gradnja za izvedbo projekta "Protipoplavna ureditev Selške Sore - II. faza", ki zajema gradnjo pregrade in ureditev suhega zadrževalnika Pod Sušo v Zalem Logu. Vrednost pogodbe za izvedbo protipoplavnih ukrepov II. faze znaša 12.471.991,01 evrov, ocenjena vrednost celotne investicije za zmanjšanje poplavne ogroženosti v Železnikih pa znaša 34.304.077,17 evrov.

  • Odziv na namerno onesnaženje nad območjem Pivole

    V preteklih dneh je bilo v občini Hoče-Slivnica v povirju Pivolskega potoka na treh lokacijah namerno odloženih približno 200 m3 organskega blata, domnevno dehidriranega blata iz komunalne čistilne naprave.

  • Nacionalna delavnica Odziv v primeru izrednih onesnaženj vodotokov in poplav

    Za slovenske deležnike projekta WACOM je v četrtek, 27. maja 2021, potekala spletna delavnica »Obvladovanje izrednih razmer, povezanih z vodami na porečju reke Save«, kjer Direkcija Republike Slovenije za vode (DRSV) sodeluje kot pridruženi partner v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, Ministrstvom za okolje in prostor ter Hidroelektrarnami na spodnji Savi. Delavnice se je udeležilo 69 udeležencev, od tega 43 deležnikov iz 32 institucij.