Skoči do osrednje vsebine

  • Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak je v imenu Slovenije, skupaj z veleposlanikom Črne Gore, nj. eksc. prof. dr. Vujico Lazovićem podpisal Memorandum o soglasju o vzpostavitvi sistema za napovedovanje poplav in opozarjanje v Savskem bazenu. Memorandum predstavlja izvedbeni akt Protokola o varstvu pred poplavami k Okvirnemu sporazumu o Savskem bazenu. S podpisom se zagotavlja nadaljnje delovanje in razvijanje Sistema za napovedovanje poplav in opozarjanje v Savskem bazenu, ki že ima sedež na Agenciji RS za okolje (ARSO) v Ljubljani. Podpis je pomembno dejanje, ki znatno prispeva k varnosti življenj ljudi in imetja pred poplavami v mednarodnem porečju Save - najbolj vodnatem pritoku Donave.

Aktualno

  • Podpis sporazuma o dostopu in izmenjavi podatkov

    Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) in Geološki zavod Slovenije (GeoZS) sta podpisala Sporazum o dostopu in izmenjavi podatkov. Novi sporazum je nadgradnja dokumenta iz leta 2013 in na novo določa obseg in način sodelovanja.

  • Podatki o urnih ravneh delcev PM2.5

    Na spletu so na novo dostopni redno osveževani urni podatki o ravneh delcev PM2.5 z merilnih mest Ljubljana Celovška cesta, Maribor Titova cesta, Celje, Nova Gorica, Hrastnik in Novo mesto. Nabor merilnih mest bomo širili.

  • Servis vremenskega radarja na Lisci

    V času od 22. junija 2020 do 6. julija 2020 bomo izvedli servis antenskega pogona in mikrovalovnih komponent na vremenskem radarju na Lisci. Delo obeh radarjev - zbiranje podatkov za prikaz padavin nad Slovenijo - bo opravljal radar na Pasji Ravni.

Iskalnik