Skoči do osrednje vsebine

 • Vlada Republike Slovenije je izdala Uredbo o spremembi Uredbe o organih v sestavi ministrstev (Uradni list RS, številka 101/21), na podlagi katere se s 1. 9. 2021 pristojnost za izvajanje upravnih nalog s področja varstva okolja ter strokovnih in upravnih nalog s področja ohranjanja narave, razen upravnih in strokovnih nalog v zvezi z odgovornostjo za preprečevanje oziroma sanacijo okoljske škode, v skladu s predpisi o varstvu okolja, z Agencije Republike Slovenije za okolje prenaša na Ministrstvo za okolje in prostor.

 • ANKETA

  Spoštovani,

  vaši odgovori, pohvale in predlogi v anketi nam bodo v pomoč pri izboljšavi naših storitev, s katerimi vam posredujemo podatke o stanju okolja.

  Najlepša hvala vsem, ki boste anketo izpolnili.

Aktualno

 • Agencija za okolje predseduje delovni skupini za mednarodne okoljske vidike – Dezertifikacija

  V ponedeljek, 13. septembra 2021, je v okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU potekalo prvo uradno srečanje delegatov držav članic delovne skupine za mednarodne okoljske vidike – za področje dezertifikacije.

 • Ozon za življenje - 36 let zaščite ozonske plasti

  Mednarodni dan zaščitne ozonske plasti obeležujemo 16. septembra. Ozon visoko v ozračju vpije večino ultraviličnega sončnega sevanja in nas tako obvaruje pred ultraviločnim-C in pretežnim delom ultravioličnega-B spektra sončnega sevanja, ultraviolično-A sevanje pa v veliki večini prepušča. Brez zaščitne ozonske plasti bi bilo življenje na zemeljskem površju v sedanji obliki nemogoče, saj bi ultravijolični žarki sterilizirali zemeljsko površje.

 • Znanost o potresih na Znanstivalu

  Ekipa ARSO potresi je v soboto, 11. septembra 2021, četrtič sodelovala na Znanstivalu.