Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za javno upravo

 • Minister za javno upravo mag. Franc Props, generalna direktorica Direktorata za stvarno premoženje Maja Pogačar in vodja Službe za upravne enote mag. Mirko Stopar so včeraj obiskali Upravno enoto Koper. Neposredna srečanja so priložnost za boljši vpogled v delo, aktualne izzive in delovne pogoje dela na upravni enoti.

 • Minister za javno upravo mag. Franc Props se je danes udeležil 9. akademije javnega sektorja, ki jo organizira Svetovalno-izobraževalni center Fakultete za upravo. Tema letošnjega dogodka je Vpliv umetne inteligence na zaposlene, delovna mesta in procese v javnem sektorju.

 • Minister za javno upravo mag. Franc Props je z generalno direktorico Direktorata za stvarno premoženje Majo Pogačar ter predstavnico Službe za upravne enote mag. Janjo Zupan Novak tudi ta teden nadaljeval z obiski upravnih enot, in sicer je obiskal upravne enote (UE) Kranj, Radovljica, Tržič in Piran, kjer se je srečal z načelniki UE in tamkajšnjimi zaposlenimi.

Novice

 • Sistem financiranja slovenskih občin zagotavlja stabilne temelje za izvrševanje njihovih nalog

  Državni svet Republike, Združenje občin Slovenije, Skupnost občin Slovenije in Združenje mestnih občin Slovenije so danes organizirali strokovni posvet Finančna avtonomija slovenske lokalne samouprave. Dogodka se je udeležil tudi minister, pristojen za lokalno samoupravo, mag. Franc Props. V uvodnih predstavitvah je navedel temeljna načela in značilnosti sistema financiranja slovenskih občin.

 • Osma seje Delovne skupine za lokalno samoupravo

  Danes se je na Ministrstvu za javno upravo osmič sestala Delovna skupina za lokalno samoupravo, ki jo izmenično vodita minister za javno upravo mag. Franc Props ter minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek. Delovna skupina, ki jo sestavljajo še predstavniki vodstev vseh treh reprezentativnih združenj občin, je namenjena dialogu med vlado in občinami.

 • Konstruktivna pogajalska srečanja so edino pravo mesto za dogovor o ključnih rešitvah

  Minister za javno upravo mag. Franc Props je nagovoril udeležence seminarja sindikalnih zaupnikov Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije. Uvodoma je navedel pomen proaktivnega socialnega dialoga z vsemi reprezentativnimi sindikati javnega sektorja.

Dogodki

  do
Kongresni center Brdo pri Kranju

30 let reforme slovenske lokalne samouprave

Republika Slovenija v letošnjem letu obeležuje 30-letnico reforme lokalne samouprave - sprejetja temeljne zakonodaje s področja sistema, financiranja, volitev in ustanovitve občin. Ob tej pomembni obletnici Ministrstvo za javno upravo organizira slovesnost na najvišji ravni s častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar.

 
Velika sejna soba Vlade RS, Gregorčičeva 27, Ljubljana

Seja pogajalske komisije

Na seji pogajalske komisije se bosta sestali vladna pogajalska skupina in pogajalski skupini reprezentativnih sindikatov javnega sektorja.