Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za javno upravo

  • Vodja vladne pogajalske skupine, ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik in vodji pogajalskih skupin reprezentativnih sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj in Jakob Počivavšek so danes po več pogajalskih sejah parafirali dogovor.

  • V tem tednu je v Cankarjevem domu potekal 21. Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), katerega rdeča nit je bila digitalizacija za vse generacije. Poleg pestrega programa je festival nudil tudi priložnost za medgeneracijsko sodelovanje, povezovanje in izmenjavo izkušenj. Na dogodku so v okviru stojnice »e-poslujem z državo« obiskovalci lahko spoznali elektronske storitve (e-storitve) države, zanje pa je bila na voljo tudi prijavna točka, kjer so lahko pridobili mobilno identiteto smsPASS ali digitalno potrdilo SIGEN-CA, za kar se je odločilo kar 345 obiskovalcev.

  • V Cankarjevem domu se je danes pričel 21. Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), katerega geslo je »Vsi smo ena generacija!«. Rdeča nit tokratnega strokovnega programa je digitalizacija za vse generacije, zato je že prvi dan festivala potekala tudi okrogla miza o izzivih digitalizacije slovenske družbe, v uvodu katere je zbrane nagovoril tudi državni sekretar Ministrstva za javno upravo Jure Trbič.

Aktualno