Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis
Ponastavi
 • Nadgradnja zalednega sistema aplikacije #OstaniZdrav

  Zaradi priprav na posodobitev aplikacije #OstaniZdrav iz verzije 1.3.1. na verzijo 1.10.1. bo danes med 20. in 21. uro potekala nadgradnja njenega zalednega sistema. Aplikacija v tem času ne bo posodabljala stanja tveganja za okužbo.

 • Aplikacija #OstaniZdrav deluje dobro in sledi posodobitvam – odziv na nekorektno poročanje

  V včerajšnji oddaji 24ur na POP TV je bilo v prispevku novinarja Mihaela Kranjca nekorektno predstavljeno delovanje aplikacije #OstaniZdrav. Ker se v prispevku pojavlja več netočnih navedb, smo se primorani odzvati in predstaviti realna dejstva.

 • Motnje v delovanju eUprave – težave sproti rešujemo

  Na portalu eUprava smo uspešno odpravili tehnične napake, ki so se pojavile v preteklih dneh. Danes portal zaradi preobremenjenosti deluje počasneje.

 • Vloga za izplačilo solidarnostnega dodatka študentom

  Objavljena je povezava za oddajo vloge za izplačilo solidarnostnega dodatka za študente v višini 150 evrov, ki jo študentkam in študentom prinaša sedmi protikoronski paket pomoči.

 • Minister Koritnik na konferenci CityxCity Festival 2021 o digitalni preobrazbi mest med epidemijo

  Minister za javno upravo Boštjan Koritnik se udeležuje mednarodne virtualne konference CityxCity Festival 2021. V uvodnem delu spletne konference, ki sicer poteka med 13. in 15. januarjem 2021, je spregovoril o digitalni preobrazbi mest v času epidemije bolezni covid-19. Mednarodno konferenco prireja organizacija OASC (Open and Agile Smart Cities).

 • Vloga enkratnega nakazila solidarnostnega dodatka za otroke dostopna na eUpravi

  Od danes dalje vsi starši otrok, ki še niso dopolnili 18 let in ne prejemajo otroškega dodatka, lahko oddajo vlogo za izplačilo solidarnostnega dodatka v višini 50 evrov za vsakega otroka. Enkratni solidarnostni dodatek je predviden z zadnjim proti korona zakonom, tako imenovanim PKP7. Staršem, ki prejemajo otroški dodatek vloge ni potrebno oddajati.

 • Upravni enoti Ptuj in Maribor bosta od jutri naprej nemoteno poslovali

  Zaradi posledic današnjega potresa z magnitudo 6,3, ki je prizadel hrvaški kraj Petrinja, je bilo danes prekinjeno delovanje upravnih enot Ptuj in Maribor. Stavbo ptujske upravne enote so pregledali strokovnjaki gradbene stroke, ki niso odkrili hujših poškodb, informatikom pa je uspelo vzpostaviti tudi nemoteno delovanje informacijskih sistemov na upravni enoti Maribor. Obe upravni enoti bosta tako od jutri dalje ponovno nemoteno poslovali.

 • Prekinjeno delovanje upravnih enot Ptuj in Maribor

  Zaradi posledic današnjega potresa z magnitudo 6,3, ki je prizadel hrvaški kraj Petrinja, je trenutno prekinjeno delovanje upravnih enot Ptuj in Maribor. Na stavbi ptujske upravne enote – gre za starejšo stavbo - je potres povzročil pokanje sten in padanje ometa. Javni uslužbenci so bili takoj po potresu napoteni domov, poškodovan ni nihče.

 • Vprašalnik o vlogi Skupine za politiko radijskega spektra pri omejevanju podnebnih sprememb

  Skupina za politiko radijskega spektra pri Evropski komisiji, katere članica je tudi Slovenija, je na svoji spletni strani objavila vprašalnik o razumevanju vloge politike radijskega spektra pri spopadanju s podnebnimi spremembami.

 • Odziv Ministrstva za javno upravo na zavajajoče informacije v zvezi s prejemniki sredstev iz Sklada za razvoj nevladnih organizacij in delom strokovnih komisij

  V Sloveniji deluje več kot 27 tisoč nevladnih organizacij (NVO), ki so dejavne tako rekoč na vseh področjih življenja – od sociale, kulture, športa, zagovorništva, ekologije, zdravja, do civilne zaščite in skoraj vseh področij delovanja današnje družbe. Nevladne organizacije delujejo na mednarodni, nacionalni in regionalni ravni, nepogrešljive so tudi na lokalni ravni. Na teh ravneh uresničujejo oziroma zadovoljujejo interese in potrebe prebivalcev, združujejo, opozarjajo na nepravilnosti ter še na različne druge načine izboljšujejo kakovost življenja v okolju, kjer delujejo.

 • Donacija računalniške opreme društvu Duh časa

  Na Ministrstvu za javno upravo smo konec pretekla tedna humanitarnemu društvu Duh časa v uporabo predali 105 računalnikov in periferno računalniško opremo (tipkovnice in miške). Gre za prispevek k projektu Računalniki za socialno ogrožene.

 • Tretja redna seja delovne skupine za lokalno samoupravo

  Tretjič so se sestali člani delovne skupine za lokalno samoupravo, ki jo vodi minister za javno upravo Boštjan Koritnik. Seja, ki je bila zadnja v letošnjem letu, je tokrat potekala na daljavo, udeležili pa so se je predstavniki vseh treh reprezentativnih združenj občin (Skupnosti občin Slovenije, Združenja občin Slovenije in Združenja mestnih občin Slovenije). Zbrani so razpravljali o izvajanju Zakona o finančni razbremenitvi občin (ZFRO), razpisu pametna mesta in skupnosti ter soočanju z epidemijo covid-19.

 • Na konferenci Informatika v javni upravi nagrada projektu SKRINJA

  Ekipi sodelavk in sodelavcev Ministrstva za javno upravo, ki sodelujejo pri projektu Skrinja, iskreno čestitamo za priznanje dosežka javne uprave na področju informatike in računalništva (e-storitev javne uprave) za leto 2020, ki so ga prejeli na današnji konferenci Informatika v javni upravi 2020.

 • Predlog novele Zakona o referendumu in ljudski iniciativi (ZRLI-F) v javni razpravi

  Ministrstvo za javno upravo je v postopek javne razprave posredovalo osnutek novele Zakona o referendumu in ljudski iniciativi (ZRLI-F). Spremembe so potrebne zaradi dokončne uskladitve zakona s spremembami 90. člena Ustave Republike Slovenije iz leta 2013 in zaradi uresničitve odločbe Ustavnega sodišča glede ureditve referendumskega spora. Osnutek ZRLI-F bo v javni razpravi do 13. januarja 2021.

 • Vsaka posodobitev aplikacije #OstaniZdrav pomeni njeno boljše delovanje

  Mobilna aplikacija #OstaniZdrav je eden ključnih ukrepov za zajezitev širjenja virusa SARS-CoV-2; poleg nošenja mask, razkuževanja rok in ohranjanja primerne medsebojne razdalje. S posodobitvami izboljšujemo njeno delovanje.

 • Vlada na dopisni seji izdala Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanje širjenja nalezljive bolezni covid-19 v upravnih zadevah

  Vlada je na dopisni seji 10. 12. 2020 izdala odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanje širjenja nalezljive bolezni covid-19 v upravnih zadevah.

 • Konec tekanja od urada do urada? Odkrijte moč lokacije

  Današnja 4. konferenca »Program projektov eProstor« in 6. slovenski »INSPIRE dan« sta v ospredje postavila dosedanje dosežke digitalizacije na področju evidentiranja nepremičnin in urejanja prostora. V letošnjem letu izstopata lokacijska izboljšava zemljiškokatastrskega prikaza in zajem poseljenih zemljišč. V okviru Programa projektov eProstor Geodetska uprava in Ministrstvo za okolje in prostor vodita aktivnosti za vzpostavitev pogojev za učinkovito, racionalno in še uspešnejše delovanje ter usmerjenost k uporabnikom podatkov in storitev.

 • Zanimanja za cepljenje proti covid-19 lahko izrazite na portalu eUprava

  Spletno mesto na portalu eUprava je zasnovano kot pomožno orodje, ki bo služilo načrtovanju in organizaciji izvedbe cepljenja proti covid-19 za vse, ki bodo izrazili interes za cepljenje proti covid-19.

 • Na portalu eUprava je od danes na voljo vloga za zbiranje interesa državljanov za cepljenje proti covid-19

  Na Ministrstvu za javno upravo smo pripravili vlogo za zbiranje interesa državljanov za cepljenje proti covid-19. Državljankam in državljanom je na voljo na portalu eUprava, oddajo pa jo lahko na dva načina: z uporabo e-identitete (kvalificirano digitalno potrdilo ali smsPass) ali brez uporabe e-identitete, torej z ročnim vnosom elektronskega naslova in drugih potrebnih podatkov. Vlogo je na današnji novinarski konferenci vlade predstavil minister za javno upravo Boštjan Koritnik.

 • Minister za javno upravo Boštjan Koritnik na konferenci Digitalna preobrazba Evrope, temelječa na vrednotah

  Minister za javno upravo Boštjan Koritnik se je danes udeležil konference Digitalna preobrazba Evrope, temelječa na vrednotah.