Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis
Ponastavi
 • Minister Boštjan Koritnik na forumu GLOBSEC 2021

  Minister Boštjan Koritnik se je prek avdio-video povezave udeležil foruma GLOBSEC (Global Security Forum) 2021. Nastopil je na panelu z naslovom Rast digitalnega gospodarstva, kjer je spregovoril o krepitvi enotnega evropskega trga ter prioritetah slovenskega predsedovanja Svetu EU.

 • Minister Koritnik predstavil prioritete predsedovanja tujim veleposlanikom v Sloveniji

  Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je tujim veleposlanikom v Sloveniji predstavil prioritete slovenskega predsedovanja Svetu EU na področju digitalizacije. Predstavitve, ki je v hibridni obliki potekala v prostorih predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, se je udeležilo 21 veleposlanikov oziroma njihovih namestnikov.

 • Prvo odpiranje vlog za Javni razpis "GOŠO 5"

  Na Javni razpis za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije »GOŠO 5« je, v roku, do prvega odpiranja vlog prispelo 51 vlog štirih prijaviteljev.

 • Na peti redni seji so se sestali članice in člani delovne skupine za lokalno samoupravo

  Delovna skupina za lokalno samoupravo, ki jo je v tem mandatu ustanovil in jo vodi minister za javno upravo Boštjan Koritnik, se je sestala na peti redni seji, drugi v letošnjem letu. Gre za telo, namenjeno medinstitucionalnemu dialogu med državnimi organi in občinami. Seja je tokrat zaradi postopnega sproščanja ukrepov za obvladovanje epidemije bolezni covida-19 potekala v živo, člani pa so razpravljali o različnih pobudah reprezentativnih združenj občin.

 • Minister Boštjan Koritnik na delovnem obisku v Prlekiji

  Minister Boštjan Koritnik se je danes na povabilo poslanke v državnem zboru Mojce Žnidarič mudil na celodnevnem delovnem obisku v Prlekiji. V okviru obiska se je sestal z župani občin Ormož, Razkrižje, Križevci pri Ljutomeru, Središče ob Dravi, Veržej in podžupanom občine Ljutomer ter načelnicama upravnih enot Ljutomer in Ormož.

 • Podelitev priznanj CAF - Stalne izboljšave na poti k odličnim storitvam

  Danes je v video obliki na daljavo potekala slovesna podelitev priznanj rednim, novim ter uspešnim uporabnikom Skupnega ocenjevalnega okvira, modela CAF, za leto 2020.


 • S spremembami poslovanja upravnih enot hitreje do upravnih storitev

  Na Ministrstvu za javno upravo se zavedamo, da se je zaradi epidemije nalezljive bolezni COVID-19 in njenih posledic povečala potreba uporabnikov po upravnih storitvah na upravnih enotah (UE). Zaradi preprečevanja nenadzorovanega širjenja okužb z virusom COVID-19 in zagotavljanja varnosti tako državljank in državljanov kot tudi javnih uslužbencev so bile omejeno dostopne marsikatere upravne storitve.

 • Mobilna identiteta smsPASS in kvalificirana digitalna potrdila za elektronsko poslovanje

  Za dostop do storitev portala zVem (enako kot do portalov eUprava, eDavki, eZpiz in drugih) moramo razpolagati z enim od kvalificiranih digitalnih potrdil (SIGEN-CA, SIGOV-CA, Posta@CA, AC NLB, Halcom CA), ki jih namestimo na računalnik, ali z mobilno identiteto smsPASS, ki dostop omogoča prek gesla, ki ga v obliki SMS sporočila prejmemo na mobilni telefon.

 • Minister Boštjan Koritnik sprejel prostovoljko Rožco Šonc in predstavnike Mladinskega sveta Slovenije

  Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je danes sprejel prejemnico najvišjega državnega priznanja za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja Republike Slovenije za prostovoljstvo za leto 2020, gospo Rožco Šonc. Prav tako pa se je sestal tudi s predsednikom Mladinskega sveta Slovenije Miho Zupančičem in slovensko mladinsko delegatko pri Organizaciji združenih narodov (OZN) Lucijo Karnelutti.

 • Podpisu dogovora med vlado in sindikati javnega sektorja ter uveljavitvi aneksov h kolektivnim pogodbam sledi spletni seminar o novostih v zvezi s prejemki in povračili stroškov javnim uslužbencem ter zamiku izplačilnega dneva plače

  Po podpisu Dogovora o odpravi varčevalnih ukrepov v zvezi s povračili stroškov in drugimi prejemki javnih uslužbencev, zamiku izplačilnega dneva plače pri proračunskih uporabnikih ter regresu za letni dopust za leto 2021 med vlado in sindikati javnega sektorja ter aneksa h Kolektivni pogodbi za negospodarske dejavnosti in aneksov h kolektivnim pogodbam dejavnosti in poklicev so v veljavo stopile nekatere spremembe že pri obračunu plač in stroškov za mesec junij 2021.

 • Minister Boštjan Koritnik na zasedanju Sveta EU za telekomunikacije predstavil prioritete slovenskega predsedovanja

  Minister za javno upravo Boštjan Koritnik se je danes v Luksemburgu udeležil zasedanja Sveta EU za telekomunikacije, kjer je predstavil prioritete slovenskega predsedovanja Svetu EU na področju digitalizacije. Na zasedanju so se ministri seznanili s stanjem zakonodajnih predlogov o upravljanju podatkov, kibernetski varnosti, e-zasebnosti, gostovanju v mobilnih komunikacijskih omrežjih v Evropski uniji (t. i. roaming) in o umetni inteligenci. Potekala pa je tudi politična razprava o digitalni prihodnosti Evropske unije.

 • Enostavneje in hitreje do svoje digitalne identitete

  Portal zVEM, prek katerega lahko sami pridobimo uradno potrdilo o naši prebolelosti, cepljenju ali testiranju za covid-19, kmalu pa tudi evropsko zeleno digitalno potrdilo (Digital Green Certificate - DGC), postaja tista točka, za katero bi radi vsem prebivalcem omogočili, da pridejo do nje kar se da enostavno. Zato se začasno povečuje število točk, kjer bomo lahko oddali vlogo za pridobitev mobilne identitete smsPASS, ki nam omogoča prijavo na portal zVEM.

 • Pravno informacijski sistem RS (PISRS) znova deluje

  Po tem, ko je v noči s 23. 5. 2021 na 24. 5. 2021 prišlo do vdora v Pravno informacijski sistem RS (PISRS), je od sinoči, 2. 6. 2021, od 21:00 ure naprej novi http://pisrs.si ponovno dosegljiv.

 • Vlada sprejela in potrdila Nacionalni program spodbujanja razvoja in uporabe umetne inteligence

  Vlada RS je minuli teden na seji sprejela in potrdila Nacionalni program spodbujanja razvoja in uporabe umetne inteligence v Republiki Sloveniji do leta 2025 (NpUI).

 • Program Digitalna Evropa

  Portugalsko predsedstvo Sveta EU je v sodelovanju z Evropsko komisijo v tem tednu pripravilo dvodnevni dogodek na temo digitalizacije tega desetletja - Leading the Digital Decade, kjer so med drugim predstavili prihajajoči program Digitalna Evropa (Digital Europe Programme - DIGITAL).

 • S podpisi aneksov omogočena odprava nekaterih varčevalnih ukrepov v javnem sektorju in uveljavitev administrativnih razbremenitev

  Potem ko so v petek, 28. maja 2021, minister za javno upravo in vodja vladne pogajalske skupine Boštjan Koritnik ter predstavniki sindikatov javnega sektorja pristopili k podpisu Dogovora o odpravi varčevalnih ukrepov v zvezi s povračili stroškov in drugimi prejemki javnih uslužbencev, zamiku izplačilnega dneva plače pri proračunskih uporabnikih ter regresu za letni dopust za leto 2021 in aneksa h Kolektivni pogodbi za negospodarske dejavnosti, so k podpisu Dogovora in aneksov h kolektivnim pogodbam dejavnosti in poklicev pristopili tudi preostali sindikati javnega sektorja.

 • Nedelovanje Pravno informacijskega sistema RS (PISRS)

  V noči s 23. 5. 2021 na 24. 5. 2021 je prišlo do vdora v Pravno informacijski sistem RS (PISRS), ki je dosegljiv na www.pisrs.si.

 • Sklenjen dogovor med vlado in sindikati odpravlja nekatere varčevalne ukrepe v javnem sektorju in prinaša administrativne razbremenitve

  Minister za javno upravo in vodja vladne pogajalske skupine Boštjan Koritnik ter predstavniki sindikatov javnega sektorja so danes pristopili k podpisu Dogovora o odpravi varčevalnih ukrepov v zvezi s povračili stroškov in drugimi prejemki javnih uslužbencev, zamiku izplačilnega dneva plače pri proračunskih uporabnikih ter regresu za letni dopust za leto 2021 in aneksa h Kolektivni pogodbi za negospodarske dejavnosti. Preostali sindikati javnega sektorja bodo k podpisu Dogovora in aneksov h kolektivnim pogodbam dejavnosti in poklicev pristopili do vključno srede, 2. junija 2021, s čimer bo omogočena uveljavitev aneksov in s tem višjih pravic za javne uslužbence že pri obračunu plač in stroškov za mesec junij 2021.

 • Javni razpis za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter večjo vključenost v informacijsko družbo

  Ministrstvo za javno upravo je v Uradnem listu Republike Slovenije objavilo Javni razpis za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021- 2023. Skupna višina razpoložljivih sredstev javnega razpisa je 4.580.000 evrov.

 • Vlada se je seznanila z Dogovorom o odpravi varčevalnih ukrepov

  Vlada Republike Slovenije se je na današnji seji seznanila z dogovorom o odpravi varčevalnih ukrepov v zvezi s povračili stroškov in drugimi prejemki javnih uslužbencev, zamiku izplačilnega dneva plače pri proračunskih uporabnikih ter regresu za letni dopust za leto 2021 ter za podpis dogovora pooblastila ministra za javno upravo Boštjana Koritnika. Dogovor, ki je posledica več kot dvomesečnih usklajevanj ministra za javno upravo z reprezentativnimi sindikati javnega sektorja, izboljšuje položaj javnih uslužbencev.