Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Z Evropsko komisijo smo zaključili projekt tehnične podpore za izboljšanje konkurenčnosti na trgu javnih naročil

  Generalni direktorat Evropske komisije za podporo strukturnim reformam je med aprilom in oktobrom 2022 Ministrstvu za javno upravo zagotavljal projekt tehnične podpore na področju javnega naročanja, ki ga je v vlogi svetovalca izvajala družba PricewaterhouseCoopers.

 • Vljudnostni obisk veleposlanika Češke pri ministrici za javno upravo

  Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik se je sestala z veleposlanikom Češke v Sloveniji Jurajem Chmielom.

 • Skupaj ukrepajmo zdaj - Mednarodni dan prostovoljstva

  Mednarodni dan prostovoljstva je priložnost, da v ospredje postavimo prostovoljce in njihov pomen za blaginjo družbe, zato prostovoljske organizacije letos s sloganom "Skupaj ukrepajmo zdaj" poudarjajo njihovo vlogo pri krepitvi solidarnosti. Da moramo za bolj svetlo prihodnost delovati skupaj in zdaj je ob srečanju z nevladnimi organizacijami opozorila tudi ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik ter poudarila, da so "nevladne organizacije glas ranljivih in šibkih. Vsak nov dan s prostovoljstvom prinaša priložnost, da sprožimo spremembe v skupnosti, v kateri živimo."

 • »Obstoječi plačni sistem javnega sektorja ne naslavlja več aktualnih potreb in ne izpolnjuje zastavljenih ciljev«

  Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik je s temo Plačna politika v zdravstvu nastopila na tradicionalnem Posvetu direktorjev in drugih vodstvenih delavcev v zdravstvu, ki ga je v Lipici organiziralo Združenje zdravstvenih zavodov Slovenija.

 • Pred drugim krogom lokalnih volitev

  V nedeljo, 4. decembra 2022 bo v Sloveniji potekal drugi krog lokalnih volitev. Volivke in volivci bodo volili župane oziroma županje v 47 občinah, kjer v prvem krogu nihče od kandidatov ni prejel potrebne večine glasov. Po Sloveniji bo odprtih 928 volišč, glasovalo bo lahko 490.639 volilnih upravičencev. Tudi tokrat bodo občinske volilne komisije volilno udeležbo in izid volitev vnašale v posebno spletno aplikacijo.

 • Ajanović Hovnik: »Zavezali smo se k ničelni toleranci do sovražnega govora in diskriminacije«

  Letošnja nacionalna konferenca nevladnih organizacij, ki jo je pripravil Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS), tokrat naslavlja spletne, medijske in fizične napade na nevladne organizacije doma in v tujini. Zbrane je uvodoma nagovorila ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik.

 • V prihodnjem letu v načrtu trije javni razpisi za nevladne organizacije

  Ministrstvo za javno upravo v letu 2023 predvideva objavo treh javnih razpisov, financiranih iz Sklada za razvoj nevladnih organizacij. Prvi javni razpis bo objavljen predvidoma februarja, in sicer za sofinanciranje projektov za krepitev aktivnih državljanskih pravic in opolnomočenje nevladnih organizacij na tem področju.

 • Državni sekretar Trbič nagovoril udeležence letošnjega Foruma prostovoljstva

  V Ljubljani poteka Forum prostovoljstva 2022, ki ga ob mednarodnem tednu prostovoljstva in evropskem letu mladih pripravlja Slovenska filantropija. Dogodka na temo vključenosti in raznolikosti mladih prostovoljcev se udeležujejo predstavniki nevladnih organizacij, prostovoljci in mednarodni partnerji. Udeleženke in udeležence je nagovoril državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo Jure Trbič.

 • Sestal se je Svet za nevladne organizacije

  Na prvem srečanju Sveta Vlade Republike Slovenije za spodbujanje razvoja prostovoljstva, prostovoljskih in nevladnih organizacij v aktualnem mandatu vlade so člani sveta spregovorili o programu Sklada za razvoj nevladnih organizacij in pripravi strategij za prostovoljstvo in nevladne organizacije, ki bosta sprejeti v 2023. Zbrane je uvodoma nagovoril državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo Jure Trbič.

 • Ministrici Šinko in Hovnik s predstavniki upravnih enot o prihodnji kmetijski politiki

  Ministrica Irena Šinko se je dopoldne skupaj z ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik udeležila uvodnega dela posveta Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) za upravne enote.

 • Zaključna konferenca eProstor

  Državni sekretar Jure Trbič je nagovoril zbrane na zaključni konferenci eProstor. Izpostavil je povezovanje in uspešno sodelovanje med resorji in organi ter pomembnost projekta za vse deležnike.

 • Pred nedeljskimi lokalnimi volitvami

  V nedeljo, 20. novembra bodo v Sloveniji potekale lokalne volitve. Organizacija lokalnih volitev, sama izvedba kot tudi ugotavljanje izida glasovanja je v pristojnosti posameznih občinskih volilnih komisij. Za lažje spremljanje volilnih rezultatov in volilne udeležbe je na voljo posebna spletna aplikacija, kjer so in bodo objavljene vse pomembne informacije, tudi izidi volitev.

 • Ministri v Luksemburgu sprejeli skupno deklaracijo o krepitvi demokracije in zaupanja v javne institucije

  Drugi dan dogodkov v Luksemburgu, ki jih pripravlja Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (angleško Organisation for Economic Co-operation and Development – OECD) je potekalo še ministrsko zasedanje Odbora za javno upravljanje (angleško Public Governance Committee). Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik je aktivno sodelovala v plenarnem delu zasedanja in dveh vzporednih panelih.

 • Ministrica Sanja Ajanović Hovnik: "Krepitev demokracije je stalen proces"

  Ministrica Sanja Ajanović Hovnik se te dni v Luksemburgu udeležuje Svetovnega foruma in ministrskega zasedanja Odbora za javno upravljanje Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (angleško Organisation for Economic Co-operation and Development – OECD). Nosilna tema obeh zasedanj je krepitev zaupanja in demokracije (angleško Building trust and Reinforcing Democracy).

 • Državni sekretar Trbič na nacionalni konferenci Prostori ZA skupnost

  Državni sekretar Jure Trbič je sodeloval na nacionalni konferenci Prostori ZA skupnost, ki sta jo organizirala Mreža regionalnih stičišč nevladnih organizacij (ZaNVO) in Skupnost občin Slovenije. Sogovorniki so govorili o pomembnosti prostorov kot središčih delovanja nevladnih organizacij. Spletna konferenca je bila tudi predstavitev najpogostejših težav in dobrih praks nevladnih organizacij.

 • Svetovna banka uvrstila Slovenijo med vodilne GovTech države po GTMI indeksu 2022

  Svetovna banka je objavila rezultate glede trendov rasti digitalne preobrazbe javnega sektorja, natančneje analize GovTech Maturity Index (GTMI 2022 - Trends in Public Sector Digital Transformation). V meritvah, ki so bile izvedene od marca do avgusta letošnjega leta, je Slovenija uvrščena v skupino A - med vodilne GovTech države.

 • Državni sekretar Trbič na regijski konferenci o sooblikovanju lokalnih skupnosti in UE Murska Sobota

  V Raziskovalno izobraževalnem središču Dvorec Rakičan je danes pod organizacijo Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja potekala regijska konferenca z naslovom: Kakšne (lokalne) skupnosti bomo sooblikovali? Udeležence konference je uvodoma nagovoril tudi državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo Jure Trbič, po dogodku pa obiskal Upravno enoto (UE) Murska Sobota.

 • Obisk črnogorske Uprave za inšpekcijske zadeve

  Delegacija črnogorske uprave za inšpekcijske zadeve se mudi na dvodnevnem obisku v Sloveniji. Danes so se uvodoma srečali s predstavniki ministrstva za javno upravo.

 • Redno letno posvetovanje z misijo Mednarodnega denarnega sklada

  Danes je na Ministrstvu za javno upravo potekalo redno letno posvetovanje z misijo Mednarodnega denarnega sklada (MDS). Namen posvetovanje je bil pregled zadnjih gospodarskih gibanj, fiskalne politike, finančnega sektorja, strukturnih vprašanj ter pogled na prihodnje izzive Slovenije.

 • Vabilo k sodelovanju pri pripravi smernic za sodelovanje z nevladnimi organizacijami

  Ministrstvo za javno upravo je z namenom tvornega sodelovanja z nevladnimi organizacijami pripravilo predlog Smernic za sodelovanje Vlade Republike Slovenije z nevladnimi organizacijami. Zainteresirano javnost vabimo k sodelovanju.