Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Ponastavi
 • Danes

  Znani so prejemniki državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva za leto 2021

  Najvišje državno priznanje za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja za leto 2021 je prejel dolgoletni gorski reševalec Tonček Smolej. Priznanja Republike Slovenije za prostovoljstvo pa so prejeli Kulturno turistično društvo Baška dediščina, Društvo center za pomoč mladim, Ivica Čretnik, Anton Progar, Veronika Žižek in Slobodan Filipović. Slavnostnega sprejema, na katerem je predsednik države Borut Pahor najbolj zaslužnim prostovoljcem in prostovoljkam izročil državno nagrado in priznanja, se je udeležil tudi minister za javno upravo Boštjan Koritnik.

 • Danes

  Digitalna Slovenija 2030, Strategija digitalnih javnih storitev, Načrt za okrevanje in Nacionalni program umetne inteligence za pospešeno digitalno preobrazbo

  25. in 26. maja poteka 14. konferenca ZAUH (Zajem, arhiviranje, upravljanje in hramba podatkov), na kateri so tokrat v ospredju različni vidiki uporabe, zajema, upravljanja in hrambe digitalnih gradiv v poslovnih okoljih, podprtih z mobilnimi in oblačnimi informacijskimi tehnologijami.

 • Inovacijski barometer 2021 – najzanimivejše ugotovitve in kako naprej

  Inovacijska zrelost v javni upravi je pomemben pokazatelj kako je javna uprava pripravljena na razvoj in prihajajoče spremembe, ter na katerih področjih so potrebne dodatne vzpodbude za razvoj. V okviru projekta Inovativen.si smo merjenje inovacijske zrelosti opravili že četrto leto zapored. Letos se je v merjenje vključilo 27 organov/organizacij, anketne vprašalnike pa je rešilo 1589 respondentov, kar predstavlja 17,37 % odziv zaposlenih.

 • PIACERE: DevSecOps okvir za varen razvoj in delovanje infrastrukture kot kode (IaC)

  PIACERE je triletni raziskovalni projekt financiran s strani Evropske Komisije v okviru evropskega programa za raziskave in inovacije Obzorje 2020. Glavni cilj projekta je programiranje zanesljive infrastrukture kot kode v varnem okviru.

 • Prosto delovno mesto za nedoločen čas na področju analitike plač

  Objavili smo prosto delovno mesto za nedoločen čas, s šest mesečnim poskusnim delom. Novega sodelavca ali sodelavko iščemo v Sektorju za plače, Oddelku za analitiko in javnost plač.

 • Zasedanje delovne skupine za vodenje zaposlenih

  V Parizu 12. in 13. maja 2022 poteka 37. srečanje delovne skupine Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) za vodenje zaposlenih, na katerem delegati obravnavajo teme mobilnosti in fleksibilnosti javnih uprav, spodbujanja kulture učenja kot ključnega akterja inovativnosti, prilagajanja novim razmeram ter odpornosti.

 • Na Dnevih slovenske informatike tudi o elektronskem poslovanju prek državnih portalov

  Predstavniki Ministrstva za javno upravo so se na letošnji konferenci Dnevi slovenske informatike, ki je 11. in 12. maja 2022 potekala v Portorožu, predstavili s tremi prispevki. Prvi dan sta bila predstavljena prispevka s področja elektronskega poslovanja, drugi dan pa prispevek s področja interoperabilnosti.

 • Jubilejna letna konferenca kakovosti 2022

  V Portorožu je 4. in 5. maja potekala jubilejna, 30. Konferenca kakovosti, ki jo je skupaj s Slovenskim združenjem za kakovost in odličnost organiziralo Ministrstvo za javno upravo.

 • S predstavniki srbske Nacionalne akademije za javno upravo o izboljšanju strokovnega izpopolnjevanja v javni upravi

  Na Upravni akademiji Ministrstva za javno upravo je danes potekalo srečanje s predstavniki srbske Nacionalne akademije za javno upravo (NAPA) z namenom okrepitve sodelovanja ter izmenjave izkušenj in dobrih praks za izboljšanje strokovnega izpopolnjevanja javnih uslužbencev.

 • Digitalna tehnologija prinaša veliko koristi v vsakdanje življenje državljank in državljanov

  Minister za javno upravo Boštjan Koritnik nastopil kot uvodni govorec na mednarodni spletni konferenci Ureditev umetne inteligence, interneta in podatkov (angleško Regulation of Artificial Intelligence, Internet and Data - RAID Digital). Uvodoma je poudaril, da mora digitalizacija izboljšati kakovost javnih storitev in olajšati življenje državljanom, ob tem pa izpostavil, da je je pri novih tehnologijah ključno vprašanje zaupanja.

 • 17. srečanje inovacijske skupnosti v znamenju inovacijske zrelosti v letu 2021 in prihodnosti organizacij

  Uspešno smo zaključili že 17. srečanje inovacijske skupnost, ki je bilo tokrat posvečeno inovacijski zrelosti v javni upravi v preteklem letu, pogled pa smo usmerili tudi naprej in se pogovarjali o prihodnosti dela in organizacij, ter tako nadaljevali temo preteklega srečanja inovacijske skupnosti. Tudi tokrat se nam je pridružila izjemna gostja - Nina Langerholc Čebokli, ki se že vrsto let ukvarja s področjem razvoja organizacij in dela

 • Dodatne uradne ure in delovna sobota upravnih enot

  Zaradi množične menjave osebnih dokumentov so nekatere upravne enote v teh tednih že podaljšale uradne ure in dodale uradne ure tudi ob četrtkih. Da bi državljankam in državljanom zagotovili hitrejšo obravnavo in odpravili zaostanke, pa bodo upravne enote povsod po Sloveniji vrata odprle še dva dodatna dneva, in sicer: v četrtek, 21. aprila, in v soboto, 14. maja 2022. Ta dva dneva sta namenjena izključno urejanju osebnih dokumentov.

 • Nujno obvestilo: lažna spletna stran eUprave

  Strokovna ekipa Direktorata za informatiko Ministrstva za javno upravo je bila danes obveščena, da se je na spletu pojavila lažna spletna stran državnega portala eUprava, ki se nahaja na povezavi: https://euprava-vd.si/. Na prvi pogled omenjena lažna spletna stran izgleda povsem enako kot avtentični portal eUprava, zato uporabnika lahko zlahka zavede.

 • Upravne enote zagotavljajo storitve strankam in prilagajajo načine dela številu okuženih

  Na upravnih enotah se okužbe in posamezni rizični stiki obravnavajo v skladu z aktualnimi odloki Vlade RS in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

 • 7. Akademija javnega sektorja o ravnanju s strankami v javni upravi

  Na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani je v sredo, 13. aprila 2022, potekala 7. Akademija javnega sektorja. Na dogodku, ki se ga je udeležilo 200 zaposlenih iz javne uprave, sta potekala tudi dva pogovora o zahtevnosti ravnanja s strankami ter vlogi zaposlenih pri tem.

 • Slovenija do konca tega desetletja med pet digitalno najnaprednejših evropskih držav

  V okviru obiska delegacije Vlade RS v Dallasu v zvezni državi Texas (ZDA) je minister za javno upravo in vodja delegacije Boštjan Koritnik danes, 8. aprila 2022, z uvodnim nagovorom nastopil na poslovno-investicijski konferenci »Texas feels Slovenia«, ki je osrednji dogodek obiska delegacije v ZDA in so se je udeležili številni potencialni ameriški poslovni partnerji in investitorji.

 • Poziv k uporabi e-fotografij pri vlogah za izdelavo osebnih dokumentov

  Ministra za notranje zadeve in javno upravo Aleš Hojs in Boštjan Koritnik sta na Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije naslovila poziv, naj pri svojih članih, torej fotografih v Sloveniji, v čim večji možni meri zagotovijo uporabo sistema e-fotograf. Tudi s tem bi v obdobju, ko poteče veljavnost številnim osebnim dokumentom, pospešili postopke pri obravnavi vlog na upravnih enotah. Tudi državljanke in državljane pozivamo, naj pri fotografu izkoristijo to možnost in posledično na upravni enoti oddajo vloge uredijo hitreje.

 • Upravna enota Ljubljana v soboto, 2. 4. 2022, ne sprejema strank

  V soboto, 2. 4. 2022, ni uradnih ur na Upravni enoti Ljubljana in krajevnih uradih.

 • Država se mora zavzemati za enakomeren razvoj vseh slovenskih regij

  Minister za javno upravo Boštjan Koritnik in državni sekretar Boštjan Jambrovič se udeležujeta regijskega obiska Vlade Republike Slovenije, ki danes poteka v južnem delu Osrednjeslovenske statistične regije.

 • Laboratorij za prehod v nizkoogljično gospodarstvo in družbo

  29. marca smo sodelovali na prvi v seriji delavnic za sooblikovanje “Laboratorija za oblikovanje politik, predpisov in rešitev”. Pod vodstvom Climate KIC smo oblikovali laboratorij, ki bo spodbujal inovativne prakse oblikovanja politik za sistemski prehod v pametno, krožno in nizkoogljično gospodarstvo ter družbo v Sloveniji.