Skoči do osrednje vsebine

Spletna aplikacija eDolg - občinski nivo

Spletna aplikacija je namenjena uporabnikom na občini in nadzornikom na Ministrstvu za finance. S pomočjo aplikacije evidentiramo in spremljamo zadolževanje občin in pravnih oseb javnega sektorja na ravni občine. Uporabniki v občinah poročate o zadolževanju z uporabo ustreznih spletnih obrazcev, ki jih nato (elektronsko) oddate v pregled ministrstvu, kjer podatke obdelamo in vpišemo v evidence. Prikaz evidentiranih podatkov je možen tako v notranjem (ministrstvo) kot v zunanjem (občina) sistemu. Podsistem je torej razdeljen na dva dela - zunanjega za uporabo v občinah in pri pravnih osebah javnega sektorja na ravni občin ter notranjega za uporabo na ministrstvu. Ta dva dela sta medsebojno povezana prek sistema izmenjav. Podatki se izmenjujejo prek elektronskih obrazcev, in sicer obrazca ED-11, ki omogoča spremljanje stanja zadolženosti na četrtletni in letni ravni, obrazca ED-12, ki ima funkcijo napovedi zadolževanja ter obrazca ED-10 za prijavo nove zadolžitve in spremljanje poteka zadolžitve po posameznem poslu.

Obrazci za poročanje o stanju zadolženosti občine in pravnih oseb javnega sektorja na ravni občine

Obrazci za oddajo vloge za soglasje k zadolžitvi občine

O piškotkih

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku večine spletnih mest naložijo na računalnik uporabnika oziroma na druge naprave, s katerimi se dostopa do spleta.

Aplikacija eDolg - občine uporablja piškotka, ki sta nujno potrebna za njeno normalno delovanje in koriščenje informacijske storitve s strani uporabnikov.

Uporabljena piškotka sta:

  • ASP.NET_SessionId – za vodenje spletne seje
  • ASPXAUTH – za preverjanje istovetnosti uporabnika (avtentikacija)

Obvestilo uporabnikom glede osebnih podatkov

Pomoč uporabnikom je na voljo na elektronskem naslovu: obcine-zadolzevanje.mf@gov.si in na spodaj navedenih kontaktih: