Skoči do osrednje vsebine

Kako pomembna je varnost, se zavemo šele, ko jo izgubimo. Vsi podsistemi družbe lahko delujejo le, če je vzpostavljena varnost. Zdravstvo, šolstvo, sociala … Brez varnosti nič ne more delovati, zato je varnost ključna za ustvarjanje države blaginje.

Prav zato Slovenske vojske ne smemo pustiti propadati. Najbolj očiten pokazatelj nazadovanja je upad sredstev za investicije od leta 2010 do 2015 in posledično vsakoletna negativna ocena Slovenske vojske.

To popravljamo tudi s sprejetim Zakonom o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovensko vojsko 2021-2026, s katerim  zagotavljamo najnujnejšo modernizacijo in varnost doma in po svetu, obenem pa uresničujemo tudi ključne ustavne prvine Republike Slovenije. Z zakonom skrbimo tudi za stabilno financiranje investicij.

Slovenska vojska skrbi za našo varnost, nas varuje ob naravnih nesrečah, v gorah, pomaga ob epidemiji … Zdaj pa smo na vrsti mi.  S sprejetim zakonom moderniziramo Slovensko vojsko, da bomo nanjo ponosni, vojakom pa zagotavljamo najnujnejšo opremo, ki si jo zaslužijo.