Skoči do osrednje vsebine

 • SiLNGT

  V teku

  Projekt uvaja nove tehnologije in inovacije v načinih prevoza, s poudarkom na dekarbonizaciji, varnosti in inovativnih tehnologijah. V ta namen bosta zgrajeni dve modelni polnilnici za utekočinjeni zemeljski plin (UZP) v Sloveniji.

 • NEXT-E

  V teku

  Glavni cilj projekta je pospešiti uvajanje večnamenske polnilne infrastrukture za električna vozila s poudarkom na potovanju na dolge razdalje. V okviru projekta bo razvita pilotna mreža 222 multi-standardnih hitrih in 30 ultra hitrih polnilnih postaj na štirih koridorjih jedrnega omrežja TEN-T. Projekt bo pripomogel k razvoj trga električnih vozil v kohezijskih državah.

 • URBAN-E

  V teku

  Cilj projekta pospešiti e-mobilnost, intermodalni transport in zelene transportne storitve v mestnih središčih ter zagotoviti povezljivost in standardiziranost omrežja, s čimer bo dosežen tudi cilj znižanja CO2 emisij. Študija s pilotnim uvajanjem se izvaja v glavnih mestnih vozliščih Bratislave, Zagreba in Ljubljane.

 • MULTI-E

  V teku

  V okviru projekta bodo upravičenci zagotovili več rešitev za čisti prevoz, ki temelji na alternativnih gorivih, in zagotoviti vrsto trajnostnih prevoznih storitev. Vzpostavljena bo mreža polnilnic za stisnjeni zemeljski plin, mreža električnih polnilnic visoke moči ter mestne in regionalne avtobusne povezave.

 • cHAMeleon

  Zaključen

  Splošni cilj projekta je preučiti trg tovornega prometa za utekočinjeni zemeljski plin (UZP) na območju Sredozemskega koridorja (Barcelona-Ljubljana), z namenom omogočiti hitro uvajanje zemeljskega plina kot alternativnega čistega goriva. Poleg tega projekt preučuje polnjenje plovil z LNG v pristanišču v Barceloni.