Skoči do osrednje vsebine

  • Zveza društev General Maister

    Zveza društev general Maister je nepridobitna nevladna organizacija, ki deluje v javnem interesu in neguje sporočilnost generala Rudolfa Maistra ter borcev za severno mejo.

  • Zgodovinski inštitut Milka Kosa, Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU)

    Inštitut se ukvarja z raziskovanjem slovenske zgodovine od njenih začetkov do konca prve svetovne vojne. Nadaljuje z raziskovalnim delom zastavljenega programa Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

  • Rojstna hiša Rudolfa Maistra – Medobčinski muzej Kamnik

    Hiša, v kateri se je rodil general Rudolf Maister, stoji v starem me­stnem jedru Kamnika na Šutni 23. Preurejena v muzej ponuja pravo doživetje vsem generacijam obiskovalcev.

  • Slovenska matica

    Slovenska matica je znanstvena in kulturna institucija, ki prireja znanstvene sestanke o najrazličnejših problemih slovenske kulture in družbe ter njene prihodnosti. Hkrati je založba, ki skrbi za izdajanje kvalitetnih izvirnih del ter prevodov humanistike, družboslovja, naravoslovja, medicine in tehnike.

  • Vojaški muzej Slovenske vojske

    Vojaški muzej je matična muzejska ustanova Ministrstva za obrambo Republike Slovenije, katere poslanstvo je ohranjanje vojaške in vojne kulturne dediščine.

  • Generalštab Slovenske vojske

    Generalštabu je neposredno podrejeno Poveljstvo sil Slovenske vojske, ki poveljuje poveljstvom in enotam Slovenske vojske doma in v tujini ter nudi podporo države gostiteljice.

  • Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije

    Osnovno poslanstvo Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije je evidentiranje, pridobivanje, hranjenje, raziskovanje in promoviranje gradiva slovenske novejše zgodovine.