Skoči do osrednje vsebine

Javni razpis za izbor projektov krepitve podpornega okolja v kulturi v letu 2023 (JPR-KPOK-2023)

Rok za prijavo je potekel.

Poročevalska dokumentacija ter zahtevki za predplačilo in izplačilo

Rezultati razpisa

Javni razpis

Predmet Javnega razpisa za izbor projektov krepitve podpornega okolja v kulturi v letu 2023 (v nadaljevanju: razpis) je sofinanciranje podpornih projektov vsebinskih mrež za nevladne organizacije v kulturi, podpornih projektov stanovskih organizacij v kulturi in podpornih projektov nevladnih organizacij v kulturi, ki izvajajo podporne vsebine. Razdeljen je v tri sklope:
– sklop A: sofinanciranje podpornih projektov vsebinskih mrež za nevladne organizacije v kulturi;
– sklop B: sofinanciranje podpornih projektov stanovskih organizacij v kulturi;
– sklop C: sofinanciranje podpornih projektov nevladnih organizacij v kulturi, ki izvajajo podporne vsebine.

Predvidena višina sredstev, ki je na razpolago za sofinanciranje projektov, je 150.000 EUR.

Javni razpis: sprememba 11. 4. 2023

Popravek besedila javnega razpisa in Obrazca 2: Izjave (11.4. 2023): 11. aprila 2023 je s Sklepom o spremembi Sklepa o začetku postopka Javnega razpisa za izbor projektov krepitve podpornega okolja v kulturi v letu 2023 (JPK-KPOK-2023) prišlo do spremembe besedila javnega razpisa v točki 5.1 (Splošni pogoji) javnega razpisa v točki 3. Iz splošnega pogoja se črta zahteva, da prijavitelj ne sme prijavljati projektnih dejavnosti, ki so že bile izbrane na razpisih drugih ministrstev, občin ali evropskih razpisov. Po novem se splošni pogoj glasi: 

»Ne prijavljajo projektnih dejavnosti, ki so za leto 2023 že bile izbrane na programskih ali projektnih razpisih oz. pozivih Ministrstva, na razpisih Slovenskega filmskega centra javne agencije RS, Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in Javne agencije za knjigo RS. (Prijavitelj pogoj izkaže s podpisano izjavo v predpisanem obrazcu.)«. Skladno s tem popravkom se je ustrezno popravilo tudi besedilo Obrazca 2 – Izjave (JPR-KPOK-2023) ter se ju objavilo na spletni strani Ministrstva za kulturo. Za napako se iskreno opravičujemo.