Skoči do osrednje vsebine

Vsebinska prenova strani še ni zaključena, zato so nekatere vsebine še nepopolne. Prosimo za razumevanje.

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Svetujemo previdnost ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Vstop na Japonsko

Slovenski državljani za vstop na Japonsko vizuma ne potrebujejo.

Japonska od novembra 2007 dalje za vse tujce uveljavlja biometrični pregled ob vstopu v državo. V skladu s proceduro tujci ob prehodu posredujejo svoje biometrične podatke (prstne odtise in fotografijo obraza). Postopek se izvaja v okviru mejne kontrole.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se za konzularno pomoč lahko obrnejo na veleposlaništvo ali konzulat Republike Slovenije. Kaj lahko in česa ne morejo za vas storiti različne vrste slovenskih predstavništev, si preberite v rubriki Pomoč slovenskih predstavništev v tujini.

Splošna opozorila

Popotnikom svetujemo spremljanje novic krajevnih sredstev obveščanja in upoštevanje navodil krajevnih oblasti.

Opozarjamo na nevarnost izbruhov vulkanov in popotnikom svetujemo, da spremljajo napotke lokalnih oblasti.

Na Japonskem obstaja nenehna nevarnost potresov in cunamijev.

Dvigovanje gotovine na japonskih bankomatih s karticami Maestro, ki so bile izdane izven azijsko-pacifiške regije, Kanade in Nizozemske trenutno ni mogoče.

Slovenski državljani lahko na Japonskem vozijo z mednarodnim vozniškim dovoljenjem izdanim na podlagi ženevske konvencije, ki se v RS izdaja od maja 2018. Vožnja s slovenskim vozniškim dovoljenjem, s priloženim japonskim prevodom ni več dovoljena.

Popotnike opozarjamo, da je japonska praksa na področju kazenskih zadev bistveno drugačna od tovrstne prakse v Sloveniji. Popotnik, ki se znajde v kazenskem postopku na Japonskem, lahko pričakuje bistveno drugačno obravnavo kot v Sloveniji (daljše in proceduralno bolj zapletene posamezne faze postopka).


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.

Iskalnik