Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Praga

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Ministrica Tanja Fajon se je udeležila neformalnega zasedanja zunanjih ministrov Nata v Pragi, ki je bilo namenjeno pripravam na julijski vrh v Washingtonu. Ministrica Fajon je v svojem nastopu poudarila: "Slovenijo pri delovanju vodi spoštovanje vrednot demokracije, mednarodnega prava in solidarnosti. Kot odgovorna članica Varnostnega sveta delamo vse, da prispevamo k miru in varnosti v svetu."

  • Veleposlaništvo Republike Slovenije v Pragi je ob 7. svetovnem dnevu čebel v sodelovanju z Občino Praga 6 in Informacijskim centrom Združenih narodov v Pragi v parku Ladronka v Pragi 6 odprlo razstavo na prostem z naslovom Rešimo prihodnost: Svet opraševalcev.

  • Evropska komisija je sprejela odločitev o splošnem povišanju takse za izdajo šengenskega vizuma za kratkoročno bivanje (vizum tipa C) za 12 odstotkov. Višje takse, ki bodo veljale po vsem svetu, se pričnejo obračunavati z 11. junijem 2024.

Novice