Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Praga

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

 • Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je gostila srečanje zunanjih ministrov neformalne skupine Central 5, na katerem so sodelovali minister za evropske in mednarodne zadeve Avstrije Alexander Schallenberg, minister za zunanje zadeve Češke Jan Lipavský, minister za zunanje zadeve in trgovino Madžarske Péter Szijjárto ter minister za zunanje in evropske zadeve Slovaške Juraj Blanár.

 • 16. februarja 2024 smo v Brnu praznovali Slovenski kulturni praznik s predvajanjem filma z naslovom Češka koča in češko-slovensko sodelovanje (češko Češka koča a česko-slovinská vzájemnost). Dogodka, ki ga je organiziralo Češko-slovensko društvo pod vodstvom Alene Šamonilové, v sodelovanju z Matejo Kosi, se je udeležila tudi veleposlanica Tanja Strniša, ki je uvodoma nagovorila zbrano publiko.

 • Veleposlaništvo je 12. februarja 2024 z literarno-glasbenim večerom obeležilo slovenski kulturni praznik.

Novice

 • Obvestilo o posvetovalnih referendumih

  Državni zbor Republike Slovenije je na seji 25. aprila 2024 sprejel odloke o razpisu treh posvetovalnih referendumov: o ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja; o uvedbi preferenčnega glasu za volitve v državni zbor; in o gojenju in predelovanju konoplje v medicinske namene ter gojenju in posedovanju konoplje za omejeno osebno rabo.

 • Slovenski vinarji osvojili Prago s svojimi izbranimi vini

  Več kot 60 slovenskih vinarjev je imelo v ponedeljek, 22. aprila 2024, edinstveno priložnost predstaviti svoja vrhunska vina potencialnim češkim poslovnim partnerjem. Popoldanskega dela dogodka se je udeležilo preko 120 čeških poslovnih in medijskih partnerjev.

 • V Pragi je bila posajena 66. lipa slovensko - češkega prijateljstva

  23. aprila 2024 je bila v Pragi 8, v parku Karlín, posajena 66. lipa slovensko - češkega prijateljstva. Lipa je bila posajena ob priložnosti 70. obletnice delovanja podjetja Krka, ki ima svoj praški sedež v bližini lokacije posajene lipe.