Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Praga

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Ministrica Tanja Fajon se je udeležila neformalnega zasedanja zunanjih ministrov Nata v Pragi, ki je bilo namenjeno pripravam na julijski vrh v Washingtonu. Ministrica Fajon je v svojem nastopu poudarila: "Slovenijo pri delovanju vodi spoštovanje vrednot demokracije, mednarodnega prava in solidarnosti. Kot odgovorna članica Varnostnega sveta delamo vse, da prispevamo k miru in varnosti v svetu."

  • Veleposlaništvo Republike Slovenije v Pragi je ob 7. svetovnem dnevu čebel v sodelovanju z Občino Praga 6 in Informacijskim centrom Združenih narodov v Pragi v parku Ladronka v Pragi 6 odprlo razstavo na prostem z naslovom Rešimo prihodnost: Svet opraševalcev.

  • Evropska komisija je sprejela odločitev o splošnem povišanju takse za izdajo šengenskega vizuma za kratkoročno bivanje (vizum tipa C) za 12 odstotkov. Višje takse, ki bodo veljale po vsem svetu, se pričnejo obračunavati z 11. junijem 2024.

Novice

Dogodki

Kdaj do
Kje Praga, Češka republika, Galerija Jakubska, Thunovská 183/18

Odprtje razstave Maše Gala in Klemna Bruna

Razstava z naslovom Ohranite jasne misli na naslednji izziv (angleško Keep your mind clear for the next challenge) združuje sugestivna dela Maše Gala in Klemena Bruna. Kljub različnim generacijam, regijam in izobrazbam umetnika sodelujeta že več kot desetletje in ustvarjata poglobljen dialog med svojimi različnimi, a komplementarnimi vizijami.