Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Praga

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

  • Veleposlaništvo je v sodelovanju s predstavništvom Organizacije združenih narodov v Pragi, Nacionalnim kmetijskim muzejem v Pragi in Čebelarskim muzejem Radovljica, 16. maja 2023, v Narodnem kmetijskem muzeju v Pragi organiziralo več dogodkov, s katerim je obeležilo 6. svetovni dan čebel. Častni gost je bil češki minister za kmetijstvo Zdeněk Nekula, ki je tudi sam čebelar.

  • Veleposlaništvo RS v Pragi je v sodelovanju z Dolenjskim muzejem Novo mesto v galeriji Jakubska v Pragi organiziralo razstavo fotografa Boruta Peterlina "Nova Zemlja - Tišina".

  • Veleposlaništvo je v sodelovanju s Češko-slovenskim društvom iz Brna in Filozofsko fakulteto Masarykove univerze v Brnu v aprilu 2023 po desetih letih ponovno organiziralo Slovenske dneve Brnu, v sklopu katerih se je odvilo deset dogodkov.

Novice