Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Republiki Srbiji s sedežem v Beogradu je pričelo delovati januarja 2001.

Glavne naloge veleposlaništva so:  

  • nudenje konzularne pomoči slovenski skupnosti in slovenskim državljanom v Republike Srbiji ter izdajanje vizumov za vstop tujcev v Slovenijo.
  • vzdrževanje in krepitev stikov s slovensko skupnostjo v Srbiji,
  • spremljanje poročanja srbskih medijev o Sloveniji in navezovanje stikov z novinarji,
  • zagotavljanje stalne informiranosti srbske strani o slovenskih stališčih, razvoju in interesih Slovenije ter zagotavljanje stalne informiranosti slovenske strani o srbskih stališčih o zadevah, ki so v osrednjem interesu Srbije,
  • posredovanje informacij o Sloveniji in možnostih sodelovanja na področjih skupnega interesa ter zagotavljanje pogojev za krepitev sodelovanja med državama na teh področjih,
  • navezava, vzdrževanje in krepitev stalnih stikov s srbskimi državnimi ustanovami in njihovimi uradnimi predstavniki.

Veleposlanik

Politične zadeve, kultura in mediji

Gospodarske zadeve

Konzularne zadeve

Administrativne zadeve

Obrambne zadeve

Policijski ataše

Ostala predstavništva

Podatki o ostalih slovenskih predstavništvih v državah akreditacije in predstavništvih držav akreditacije so dostopni na straneh: