Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

mag. Anita Pipan

Veleposlanica Anita Pipan je diplomatka slovenskega zunanjega ministrstva od leta 1994. Delala je pri Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri Združenih narodih v New Yorku in slovenskem veleposlaništvu v Buenos Airesu, svetovala ministru za zunanje zadeve o zadevah EU in dvostranskih vprašanjih ter bila generalna direktorica na Direktoratu za načrtovanje politik in multilateralne odnose.

Ga. Pipan je bila od leta 2009 do 2013 veleposlanica v Kraljevini Belgiji z nerezidenčnimi akreditacijami v Luksemburgu, Zelenortskih otokih, Jamajki in Afriški uniji, od leta 2015 do 2019 pa veleposlanica v Grčiji z nerezidenčno akreditacijo na Cipru. Od avgusta do decembra 2019 je bila ga. Pipan nacionalna koordinatorka za OECD na MZZ. Med decembrom 2019 in marcem 2020 je bila ga. Pipan vršilka dolžnosti generalne direktorice Direktorata za skupno zunanjo in varnostno politiko.

Pred prihodom v Ženevo je bila med aprilom 2020 in junijem 2021 generalna direktorica za multilateralo in razvojno sodelovanje.