Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Za uresničitev ključnega cilja strategije trajnostnega razvoja turizma potrebni novi produkti visoke dodane vrednosti ter vlaganja v razvoj in infrastrukturo

  Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je danes udeležil plenarnega zasedanja v okviru Dnevov slovenskega turizma, ki so osrednji strokovni dogodek v turizmu. V svojem nagovoru je minister pozdravil pozitiven trend rasti turizma tudi v letošnjem letu. Predstavil pa je tudi realizacijo Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017 – 2021 ter opozoril, da je naloga države oblikovanje ugodnega normativnega okolja ter podpora inovativnim in integralnim turističnim produktom ter vodilnim destinacijam. Vendar pa po mnenju ministra Počivalška država ne more zgolj namenjati nepovratna sredstva turizmu, ne da bi ob tem v turizmu nastajala nova dodana vrednost.

 • Sejem Ambient

  Od 6. – 10. novembra, na Gospodarskem razstavišču poteka sejem Ambient, na katerem je v sodelovanju z Društvom inženirjev tehnikov lesarstva in agencijo SPIRIT odvijal tudi posvet in okrogla miza: Izzivi v lesarstvu.

 • Slovenska vladna in gospodarska delegacija uspešno zaključila obisk na Kitajskem

  Ljubljana, 7. november 2019 - Slovenska delegacija, ki jo vodi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, je zaključila uradni obisk na Kitajskem, namenjen krepitvi medsebojnega sodelovanja med Slovenijo in Kitajsko na področju gospodarskih odnosov. Na Kitajskem se je minister Zdravko Počivalšek sestal z namestnikom ministra za trgovino Wangom Bingnanom. V pogovoru je izpostavil izvozno naravnanost Slovenije in željo po okrepitvi sodelovanja, zlasti na področju tehnoloških inovacij.

 • Spremenjeni pogoji pridobivanja bančnih kreditov

  S 1. novembrom 2019 so se zaostrili pogoji pridobivanja potrošniških in stanovanjskih kreditov pri bankah. Zaostreni pogoji pa ne veljajo za nebančne kreditodajalce, zaradi česar lahko v kratkem pričakujemo preliv povpraševanja na ta, ne povsem transparenten trg. Pri tem bi želeli apelirati na vse potrošnike, ki se bodo odločili za najem kreditov na nebančnem trgu, da so pri najemu takšnih kreditov še bolj previdni in kredite najemajo preudarno.

 • Slovenija je postala članica Odbora za industrijsko politiko UNIDO

  V Združenih arabskih emiratih, v Abu Dhabiju, poteka 18. generalna konferenca UNIDO, katere se je udeležil državni sekretar mag. Aleš Cantarutti z gospodarsko delegacijo. Gre za najvišji organ za sprejemanje odločitev o politikah organizacije, saj sprejema glavne usmeritve delovanja, program in proračun UNIDO za obdobje dveh let, strateško pa za obdobje do leta 2025.

 • Minister Počivalšek z delodajalci o ukrepih za omilitev vplivov dviga minimalne plače in ohlajanja gospodarstva

  Ljubljana, 23. oktober 2019 – Včeraj so za mizo zopet sedli člani Strokovnega sveta za konkurenčno in stabilno poslovno okolje in na 5. seji Sveta primarno govorili o ublažitvi posledic dviga minimalne plače, o nadaljevanju socialnega dialoga ter o razlogih za upadanje sredstev za raziskave in razvoj. Poleg napovedanih tem so člani sveta na željo delodajalcev razpravljati tudi o študentskem delu, ohlajanju gospodarstva ter omejitvenih ukrepih Banke Slovenije glede najemanja potrošniških kreditov.

 • Spodbude za digitalno transformacijo MSP

  Slovenski podjetniški sklad je danes v Uradnem listu RS št. 62/2019 objavil razpis P4D 2019 - 2023 - Spodbude za digitalno transformacijo MSP. Mikro, mala in srednje velika podjetja z najmanj 5 zaposlenimi bodo lahko pridobila nepovratna sredstva v višini od 30.000 EUR do 100.000 EUR oz. bodo lahko sofinancirala upravičene stroške do največ 60 % s pomočjo katerih si bodo lahko zagotovila tehnično opremljenost in digitalno transformacijo ključnih proizvodnih in poslovnih procesov.

 • Informacija o Adrii Airways

  Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo je v zadnjih tednih v okviru dogajanj povezanih s stečajem letalske družbe Adria Airways, prejel večje število predlogov rešitev nastale situacije.

 • Minister Počivalšek z gospodarsko delegacijo na Poljskem

  Minister Zdravko Počivalšek se je včeraj v družbi slovenske veleposlanice na Poljskem Božene Forštnarič Boroje udeležil Bilateralne konference Slovenija-Poljska o investicijskih potencialih, ki so glede na trend rasti poljskih investicij v Slovenijo vedno večji. Poljske naložbe so namreč lani pri nas presegle 26 milijonov evrov in izkazale 5 % rast. Minister se je sestal tudi z vojvodo Šlezije gospodom Jaroslawom Wieczorekom in otvoril Častni konzulat RS v Katovicah. Danes se je minister sestal tudi s predstavnikom malih in srednje velikih podjetij na Poljskem, gospodom Adamom Ambramowiczem.

 • Odprtje Konzulata Republike Slovenije v Katovicah na Poljskem, slovensko-poljski poslovni forum in 9. evropski kongres malih in srednjih podjetij

  V Katovicah na Poljskem je bil 15. oktobra 2019 svečano odprt Konzulat Republike Slovenije, na čelu s častnim konzulom Tomazsem Zjawionyjem, sicer predsednikom Zbornice za trgovino in industrijo Katovice. Konzulat s pristojnostjo za Šlezijsko in Malopoljsko vojvodstvo je slovesno odprl minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Iskalnik