Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Mednarodni program Eurostars

  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo zainteresirano javnost obvešča, da bo v kratkem objavilo Javni razpis za podporo majhnim in srednje velikim podjetjem, ki izvajajo raziskave in razvoj – program Eurostars, v okviru iniciative EUREKA, za prijavo na dva mednarodna roka v letu 2020.

 • Seja sveta za internacionalizacijo

  Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je skupaj z ministrom za zunanje zadeve dr. Mirom Cerarjem predsedoval Svetu za internacionalizacijo gospodarstva. Svet predstavlja člen v partnerstvu med resorji in predstavniki gospodarstva ter pomembno prispeva h kreiranju politike internacionalizacije gospodarstva in usklajenega delovanja na tujih trgih.

 • Trije slovenski strokovnjaki napoteni na delo v Evropsko vesoljsko agencijo

  Na podlagi sporazuma o pridruženem članstvu Slovenije z Evropsko vesoljsko agencijo (ESA), ki omogoča tudi zaposlitev državljanov Republike Slovenije v ESI, bodo trije strokovnjaki iz Slovenije, za obdobje do enega leta, napoteni na delo (sekundiranje) v njihov center v Noordwijku na Nizozemskem.

 • Obvestilo občinam o deležih sredstev za sofinanciranje investicij v letih 2020 in 2021

  V skladu s tretjim odstavkom 23. člena Zakona o financiranju občin (Uradni list RS, št. 123/06, 57/08, 36/11, 14/15 – ZUUJFO, 71/17 in 21/18 – popr ; v nadaljevanju: ZFO-1), obveščamo vse občine o deležih razpoložljivih sredstev za sofinanciranje občinskih investicij ter pogojih za njihovo koriščenje.

 • Minister Počivalšek ponudil podporo albanski turistični skupnosti po nedavnem potresu

  Tirana, 14. januar 2020 – Delegacija ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo se je pod vodstvom ministra Zdravka Počivalška udeležila Regional Tourism Summita – Tourism for Solidarity and Sustainability. Minister je opravil nekaj bilateralnih srečanj z albanskimi ministri, obiskal Drač in se srečal s slovenskimi gospodarstveniki, prisotnimi na albanskem trgu. Glavni namen obiska je bil nuditi podporo celotni albanski turistični skupnosti, krepitev dvostranskih gospodarskih odnosov z Albanijo, med drugim pa tudi krepitev turističnega, investicijskega in razvojnega sodelovanja.

 • Objavljena sta dva javna razpisa za predfinanciranje projektov z odobrenimi evropskimi sredstvi

  Slovenski regionalno razvojni sklad je v U. l. RS, št. 80 z dne 27. 12. 2019 objavil nova javna razpisa in sicer Drugi javni razpis za pred-financiranje projektov z odobrenimi evropskimi sredstvi – PF 1 in Drugi javni razpis za pred-financiranje kmetijskih projektov z odobrenimi evropskimi sredstvi – PF 2.

 • Sprememba seznama blaga z dvojno rabo

  Obveščamo podjetja, da se je Uredba Sveta (ES) št. 428/2009 o vzpostavitvi režima Skupnosti za nadzor izvoza, prenosa, posredovanja in tranzita blaga z dvojno rabo spremenila z Delegirano uredbo Komisije (EU) 2019/2199 z dne 17. oktobra 2019 o spremembi Uredbe Sveta (ES) št. 428/2009 o vzpostavitvi režima Skupnosti za nadzor izvoza, prenosa, posredovanja in tranzita blaga z dvojno rabo, ki je bila objavljena v Uradnem listu EU L88 dne 30.12.2019 ter stopila v veljavo 31.12.2019.

 • Srečno 2020!

  V skladu z našim sloganom na področju gospodarstva, Slovenija: zelena – kreativna – pametna, vam letu 2020 želimo veliko zelenih rešitev, kreativnih idej in pametnih odločitev na vaši poslovni poti!

 • Sprememba javnega razpisa »Podpora strateškim razvojno inovacijskim partnerstvom (SRIP) na prioritetnih področjih pametne specializacije«

  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo danes, 27. 12. 2019 v Uradnem listu RS objavlja spremembo javnega razpisa »Podpora strateškim razvojno inovacijskim partnerstvom (SRIP) na prioritetnih področjih pametne specializacije«, ki je bil dne 14. 10. 2016 objavljen v Uradnem listu RS št. 64/16.

 • Razpis Podpora mikro, malim in srednje velikim podjetjem s področja turizma za povečanje snovne in energetske učinkovitosti

  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je dne 6.12.2019 v Uradnem listu št.73 /2019 objavilo javni razpis Podpora mikro, malim in srednje velikim podjetjem s področja turizma za povečanje snovne in energetske učinkovitosti.

Iskalnik