Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis
Ponastavi
 • Danes

  Vabilo na poslovno delegacijo lesarjev na Bavarsko in v Bolzano

  Direktorat za lesarstvo organizira dve izhodni gospodarski delegaciji in sicer med 22. in 23. oktobrom 2020 na Bavarsko, Nemčija in med 5. in 6. novembrom 2020 v Bolzano, Italija. Delegaciji obsegata obiske in individualne pogovore z vnaprej izbranimi partnerji, tudi na osnovi želja udeležencev delegacije.

 • Slovenija na prvem mestu med EUREKA projekti

  Z zaključkom letošnjega javnega razpisa se končuje uspešno obdobje izvajanja programa EUREKA s sredstvi strukturnih skladov, kar je Sloveniji uspelo kot eni prvih EUREKA držav. Slovenija je v tokratnem roku za potrjevanje, po številu potrjenih projektov, zasedla prvo mesto, pred Veliko Britanijo, ki je potrdila polovico manj (7) projektov, sledili pa sta ji Kanada in Madžarska, vsaka s po štirimi projekti. Za ta uspeh je naša država prejela tudi posebno pohvalo EUREKA Sekretariata.

 • Likvidnostna posojila na problemskih in obmejnih problemskih območjih

  Slovenski regionalno razvojni sklad je kot protikoronski ukrep za ohranjanje gospodarske aktivnosti za mikro, mala in srednja velika podjetja objavil Javni razpis za dodeljevanje likvidnostnih posojil na problemskih in obmejnih problemskih območjih - B1.

 • Slovenija je položaj na IMD lestvici konkurenčnosti po dveh letih znova izboljšala

  Objava vsakoletne lestvice konkurenčnosti držav, ki jih zajema raziskava Mednarodnega inštituta za menedžment (IMD) iz Lozane, vselej vzbudi veliko zanimanje svetovne javnosti. Slovenija je del te raziskave od leta 1999. Takrat smo zasedali 43. mesto.

 • Krediti za blažitev posledic epidemije COVID 19 na gospodarstvo

  Slovenski podjetniški sklad je objavil javni razpis Kreditov za blažitev posledic epidemije SARS-CoV-2 na gospodarstvo.

 • Podjetjem na voljo sredstva za promocijo na tujih trgih

  Javna agencija SPIRIT Slovenija je objavila javni poziv za sofinanciranje stroškov digitalizacije prodajnih poti ter predstavitvenih in trženjskih gradiv za promocijo na tujih trgih. Mikro, malim in srednje velikim podjetjem je na voljo do največ 9.999,00 evrov, vlogo pa lahko oddate do 15. septembra 2020 oziroma do porabe sredstev.

 • Najpogostejša vprašanja na temo bonov

  Vlada Republike Slovenije je uvedla bone, namenjene izboljšanju gospodarskega položaja na področju potrošnje turizma. V nadaljevanju objavljamo nekaj najpogostejših vprašanj in praktičnih primerov v zvezi z njihovo uporabo.

 • Iščejo se eksperti na področju Industrije 4.0

  V okviru projekta HIA, financiranega s strani Evropske Komisije in katerega ob pomoči SRIP Tovarne Prihodnosti koordinira center TECOS, je objavljen razpis za mednarodno skupino ekspertov, kjer k prijavi vabijo strokovnjake s področja Industrije 4.0. To je prvi razpis od skupno treh, ki bodo objavljeni tekom projekta.

 • Predlog Zakona o nadzoru vesoljskih dejavnosti v javni razpravi

  Zakon o nadzoru vesoljskih dejavnosti, s katerim bodo v nacionalno zakonodajo vključene določbe mednarodne konvencije o vesolju, določa pogoje za izdajo dovoljenja za izvajanje vesoljske dejavnosti, ureja registracijo vesoljskih objektov, določa organe za izdajo dovoljenja, registracijo in nadzor nad registriranimi vesoljskimi objekti in drugo.

 • Minister Zdravko Počivalšek o naložbah v gorski turizem

  Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je sestal s predstavniki planinskih društev z gorenjskega območja, tamkajšnjih turističnih organizacij in lokalnih skupnosti. Osrednja tema pogovora, ki je potekal v planinski koči na Kališču, so bile naložbe države v gorski turizem in umestitev tega dela ponudbe med cilje slovenskega turizma.

 • Minister Zdravko Počivalšek na obisku nove proizvodne enote podjetja TPV Automotive

  Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek si je v družbi ministra za okolje in prostor mag. Andreja Vizjaka ogledal poslopje nove proizvodne enote, ki jo v Brežicah gradi družba TPV Automotive. Naložba, vredna 49 milijonov evrov, bo okrepila konkurenčnost družbe TPV tako na domačem kot tudi mednarodnem trgu.

 • Kje in kako smo unovčevali turistične bone v prvem mesecu tega ukrepa?

  Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in generalni direktor Finančne Uprave Peter Jenko sta predstavila podatke o tem, kako smo izkoristili turistične bone v prvem mesecu po uvedbi tega ukrepa.

 • Objava javnega razpisa Spodbude za MSP za razvoj in uvajanje novih produktov v lesarstvu 4.0

  Obveščamo vas, da je v Uradnem listu RS, št. 101/2020 z dne 17.07.2020 objavljen javni razpis Spodbude za MSP za razvoj in uvajanje novih produktov v lesarstvu 4.0.

 • Minister Zdravko Počivalšek na delovnem obisku v Občini Piran

  Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je danes mudil na delovnem obisku v trenutno najbolje obiskani destinaciji v Sloveniji, občini Piran, kjer se je seznanil s turističnim utripom.

 • Minister Počivalšek na slovesnosti ob začetku gradnje največje lesene zgradbe v Sloveniji

  Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE je v izolskih Livadah s slavnostnim dogodkom proslavil začetek gradnje novega kompleksa inštituta, ki bo hkrati tudi največja lesena zgradba v Sloveniji. Dogodka se je, poleg drugih visokih gostov, udeležil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

 • Veljati je začela sprememba presečnega datuma za ponudnika na področju turizma, pri katerem se bon lahko unovči

  Pri ponudnikih storitev, ki po novem izpolnjujejo pogoje za unovčevanje bonov, bo mogoče bon unovčiti za storitve (nastanitve), opravljene od dneva veljavnosti zakona naprej, se pravi od 11.7.2020 dalje.

 • Obvestilo potencialnim prijaviteljem na javne razpise in javne pozive Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo

  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo se zaveda pomembnosti spodbud gospodarstvu v času COVID 19, zato bi želeli potencialne prijavitelje seznaniti z ukrepi ministrstva za pridobitev nepovratnih ter povratnih spodbud na katere je možna prijava (odprti javni razpisi, pozivi) in ukrepi, ki jih bo ministrstvo objavilo v bližnji prihodnosti oziroma do konca letošnjega leta.
  Potencialne prijavitelje pozivamo, da spremljajo spletno stran ministrstva ter izvajalskih organizacij ministrstva in da se v primeru kakršnihkoli vprašanj vezanih na navedene ukrepe obrnejo na »info točko« ministrstva: eusredstva.mgrt@gov.si

 • Uveljavitev Sporazuma o prosti trgovini med EU in Vietnamom

  1. avgusta 2020 bo začel veljati Sporazum o prosti trgovini med EU in Vietnamom, ki je bil podpisan 30. junija 2019 v Hanoju.

 • Tri primorske regije stopile skupaj in predstavile novo turistično zgodbo

  Na Pomniku miru na Cerju se je danes odvila predstavitev novega turističnega produkta, ki povezuje Goriška Brda, Vipavsko dolino in Kras. V enotno zgodbo so se prvič povezali vsi tamkajšnji ključni turistični dejavniki, ki goste nagovarjajo z edinstveno kombinacijo narave, vina in kulinarike.

 • Sprememba Izvedbene uredbe Komisije (EU) št. 2019/159 o zaščitnih ukrepih na uvoz nekaterih izdelkov iz jekla

  V Uradnem listu EU, serija L, št. 206 z dne 30.6.2020, je bila objavljena sprememba Izvedbene uredbe Komisije (EU) 2019/159 o uvedbi dokončnih zaščitnih ukrepov na uvoz nekaterih izdelkov iz jekla.

Iskalnik