Skoči do osrednje vsebine

96. redna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na današnji seji sprejela predlog Zakona o izplačilu neizplačanega nadomestila za invalidnost. Seznanila se je tudi z odgovorom na interpelacijo o delu in odgovornosti, ki je bila vložena zoper ministrico za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simono Kustec in ga v celoti podprla.

Predlog Zakona o izplačilu neizplačanega nadomestila za invalidnost vzpostavlja zakonsko podlago za priznanje nadomestila za invalidnost tistim upravičencem, ki v času rednega šolanja med dopolnjenim 18. in 26. letom po Zakonu o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb niso imeli priznane te pravice, pridobili pa so jo po zaključku rednega šolanja. kar na letni ravni znaša 4.587,84 evrov, v obdobju časa rednega šolanja od 18. do 26. leta pa 36.702,72 evrov.

Vlada se je seznanila z odgovorom na interpelacijo o delu in odgovornosti, ki je bila vložena zoper ministrico za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simono Kustec in v celoti podprla odgovor ministrice, ki vse navedbe predlagatelja interpelacije zavrača.