Skoči do osrednje vsebine

27. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na današnji dopisni seji izdala Uredbo o izvajanju začasne premestitve javnih uslužbencev zaradi nujnih delovnih potreb. Sprejela je tudi Odlok o prepovedi opravljanja zračnega prevoza v Republiki Sloveniji, s katerim je podaljšala prepoved opravljanja mednarodnega rednega in posebnega (čarterskega) prevoza potnikov ter letenje zrakoplovov splošnega letalstva.

Vlada je na današnji dopisni seji izdala Uredbo o izvajanju začasne premestitve javnih uslužbencev zaradi nujnih delovnih potreb, saj bo potrebno glede na okoliščine, povezane z epidemijo, zaradi zagotavljanja nemotenega delovnega procesa in javnih storitev, zagotavljati pomoč in začasne premestitve javnih uslužbencev med delodajalci v javnem sektorju brez postopkov prenehanja in ponovne sklenitve pogodbe o zaposlitvi, predvsem pa hitro in na način, da ti javni uslužbenci zaradi premestitve ne bodo v slabšem položaju.


Sprejela je tudi Odlok o prepovedi opravljanja zračnega prevoza v Republiki Sloveniji, s katerim je podaljšala prepoved opravljanja mednarodnega rednega in posebnega (čarterskega) prevoza potnikov ter letenje zrakoplovov splošnega letalstva, ki ga je sprejela 10. aprila 2020. Zaradi zajezitve širjenja virusa SARS-CoV-2 in s tem povezanega vpliva na varovanje javnega zdravja ljudi in varnosti premoženja Odlok prepoveduje opravljanje mednarodnega zračnega prevoza potnikov iz vseh držav v Republiko Slovenijo, tudi znotraj Evropske unije.