Skoči do osrednje vsebine

26. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na današnji dopisni seji izdala Odlok o omejitvi izdaje zdravil za uporabo v humani medicini pri izvajalcih lekarniške dejavnosti ter o povečanju izdelave dezinfekcijskih sredstev za površine in roke. Določila je tudi obseg sredstev za financiranje dodatka za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije ter izdala sklep o izmenjavi podatkov o karanteni med NIJZ in Policijo.

Vlada je izdala Odlok o omejitvi izdaje zdravil za uporabo v humani medicini pri izvajalcih lekarniške dejavnosti ter povečanju izdelave dezinfekcijskih sredstev za površine in roke, ki določa, da izvajalec lekarniške dejavnosti lahko izda zdravilo za uporabo v humani medicini brez recepta v količini enega pakiranja na osebo. Zaradi ustrezne oskrbe na območju Republike Slovenije z dezinfekcijskimi sredstvi za površine in roke zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 odlok določa začasno povečanje izdelave dezinfekcijskih sredstev za površine in roke pri izvajalcih lekarniške dejavnosti.

Določila je tudi obseg sredstev za financiranje dodatka za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije, razdelitev sredstev na neposredne proračunske uporabnike ter kriterije za razdelitev sredstev posrednim proračunskim uporabnikom.Ocena skupnega mesečnega finančnega učinka za javni sektor znaša 39,2 mio evrov.

Sklep o izmenjavi osebnih podatkov o odrejenih posebnih ukrepih osamitve, karantene in obveznega zdravljenja zaradi bolezni COVID-19 med Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in Policijo, ki ga je na današnji seji sprejela vlada, določa način izmenjave osebnih podatkov med Policijo in NIJZ ter način, obseg in roke hrambe revizijskih sledi.