Skoči do osrednje vsebine

56. redna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na današnji seji določila besedilo predloga Zakona o računskem sodišču, izdala Uredbo o izvajanju podukrepa Podpora za širokopasovno infrastrukturo ter zagotavljanje dostopa do širokopasovnega interneta iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020 ter Uredbo o merilih in kriterijih za spodbujanje in sofinanciranje projektov, investicij ter izvajanje dejavnosti v Triglavskem narodnem parku.
Predsednik vlade in ministri na redni seji vlade.

Redna seja vlade. | Avtor: Bor Slana, STA

Vlada je na današnji seji določila besedilo predloga Zakona o računskem sodišču, s katerim se pospešuje in povečuje učinkovitost revidiranja pravilnosti in smotrnosti porabe javnih sredstev. Zakon tudi širi nabor subjektov, ki jih lahko revidira sodišče.

Vlada je izdala Uredbo o izvajanju podukrepa Podpora za širokopasovno infrastrukturo ter zagotavljanje dostopa do širokopasovnega interneta iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020. Sprejem uredbe omogoča sofinanciranje gradnje omrežij na območju t.i. belih lis, kjer prebivalci doslej niso imeli dostopa do teh komunikacijskih storitev. Podprte bodo naložbe v naseljih z manj kot 5.000 prebivalci v Pomurski, Podravski in Koroški regiji.

Vlada je sprejela tudi Uredbo o merilih in kriterijih za spodbujanje in sofinanciranje projektov, investicij ter izvajanje dejavnosti v Triglavskem narodnem parku. Iz državnega proračuna, v višini milijona evrov letno, se bo sofinanciralo projekte parkovnih lokalnih skupnosti v TNP.