Skoči do osrednje vsebine

Služba vlade za obnovo po poplavah in plazovih

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

  • Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) je danes lastnikom stanovanj in hiš nakazala prvih 4,5 milijona evrov predplačil za obnovo stanovanj, poškodovanih ob poplavah in plazovih 4. avgusta 2023. Do danes pa je Ministrstvo za naravne vire in prostor že nakazalo 218,5 milijona evrov predplačil za nujno sanacijo vsem občinam, ki so podale zahtevke.

  • Ministrstvo za naravne vire in prostor (MNVP) je 4. decembra 2023 organiziralo srečanje z 22 občinami, ki bodo morale izvajati nadomestno in nadomestitveno gradnjo s selitvijo prebivalcev zaradi obsežnih poplav in zemeljskih plazov, ki so 4. avgusta 2023 prizadela Slovenijo. Kontaktna oseba za sodelovanje občinami s strani MNVP, iz Direktorata za prostor in graditev, je Melita Jurca.

  • Državni sekretar Boštjan Šefic, vodja Službe Vlade Republike Slovenije za obnovo po poplavah in plazovih, se je danes v Kulturnem domu Šoštanj srečal s prebivalci Podhrastnika. Na srečanju so bili prisotni tudi minister za okolje, podnebje in energijo mag. Bojan Kumer, župan Boris Goličnik in predstavniki stroke.

Novice