Skoči do osrednje vsebine

 • Urad za mladino je dne 18. januarja 2023 pripravil zaključni dogodek evropskega leta mladih (ELM), na katerem smo skupaj z gosti in udeleženci pregledali nekaj dogodkov iz minulega leta in predstavili novo tiskano izdajo zbornika Prostori za mlade, v katerem so zbrani številni primeri fizičnih in virtualnih prostorov mladinskih organizacij širom po Sloveniji.

 • Urad RS za mladino je ob začetku izvajanja evropske kohezijske politike 2021 – 2027 za organizacije v mladinskem sektorju v četrtek, 12. januarja 2023, v Veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, izvedel predstavitev treh ukrepov evropske kohezijske politike (EKP) za področje mladinskega dela, ki jih bo izvajal v novem programskem obdobju.

 • Leto, ki se izteka, je bilo za nas navdihujoče in zelo intenzivno. Konec lanskega leta smo zaključili s predsedovanjem RS Svetu EU za področje mladine in že ob koncu 2021 začeli s pripravami na evropsko leto mladih (ELM).

Novice

 • Letni posvet mladinskega sektorja 2022: Krojimo mladinski sektor

  V torek, 22. novembra. 2022 je Festivalni dvorani v Ljubljani Mreža KROJ ob podpori Urada RS za mladino organizirala letni posvet mladinskega sektorja z naslovom »Krojimo mladinski sektor«.

 • Državna priznanja za izjemne dosežke v mladinskem sektorju 2022

  Tudi letos so bila v okviru nacionalnega posveta mladinskega sektorja, ki je potekal danes v Festivalni dvorani v Ljubljani, podeljena državna priznanja za izjemne dosežke v mladinskem sektorju za minulo leto.

 • Regijska posvetovanja o nacionalnem programu za mladino

  Urad RS za mladino je v sodelovanju z Mladinsko mrežo MaMa - mrežo mladinskih centrov v Evropskem letu mladih ter v smislu upoštevanja vodila oblikovanja mladinskih politik “nič o mladih brez mladih”pripravil regijska posvetovanja, ki so na sistematičen način vključila mlade in ključne deležnike v mladinskem sektorju v proces sooblikovanja Resolucije o Nacionalnem programu za mladino.