Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

 • V sklopu bonskega procesa, ki spodbuja implementacijo Evropske agende za mladinsko delo, je Državna strokovna delovna skupina za dvig kakovosti in prepoznavnosti mladinskega dela pripravila in z organizacijami mladinskega sektorja uskladila strateški načrt za obdobje od 2022 – 2027/32.

 • V Narodnem domu v Mariboru se je včeraj odvijal Nacionalni posvet mladinskega sektorja, ki je priložnost za razpravo o vseh aktualnih zadevah iz področja mladinskega dela in širše mladinskega sektorja Slovenije. Udeležilo se ga je več kot sto mladinskih delavcev in predstavnikov mladinskih organizacij iz vse Slovenije.

 • Državno priznanje v mladinskem sektorju je najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju mladinskega dela oziroma njegove popularizacije, prejmejo pa jih najzaslužnejši posamezniki, organizacije in projekti s področja mladinskega dela.

Novice

 • Četrta nacionalna konferenca Europe Goes Local

  Včeraj je v Ljubljani potekala nacionalna konferenca Europe Goes Local (EGL). Že četrto leto zapored dogodek organizira nacionalna agencija Movit, ki v okviru projekta EGL nudi individualno podporo občinam glede razvoja mladinskega dela na lokalni ravni.

 • Objavljen je javni razpis »Z mladinskim delom proti prekarnosti mladih«

  Danes, 10. novembra 2023, je bil v Uradnem listu RS, št. 113/2023, objavljen javni razpis »Z mladinskim delom proti prekarnosti mladih«. Skupna okvirna vrednost razpoložljivih sredstev javnega razpisa znaša 5.187.968,00 evra, od tega 2.749.623,04 evra za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija in 2.438.344,96 evra za kohezijsko regijo Zahodna Slovenija.

 • Uspešno zaključen medresorski projekt na temo sovražnega govora med mladimi

  V prostorih Zavoda Republike Slovenije za šolstvo se je zaključil še drugi dogodek z naslovom Kako preprečevati in se odzivati na pojave sovražnega govora med mladimi. Udeleženci so bili mladinski delavci in predstavniki šolskih svetovalni služb, skupaj je bilo teh v dveh zaporednih dneh več kot sto štirideset.