Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

  • Javni poziv je namenjen sofinanciranju programov mladinskega dela v letih 2024 in 2025, ki ga na podlagi Zakona o javnem interesu v mladinskem sektorju (Uradni list RS, št. 42/10) izvajajo organizacije v mladinskem sektorju.

  • V okviru letošnjega Blejskega strateškega foruma, ki je potekal na Bledu med 28. in 29. avgustom, je glavno sporočilo predstavljala solidarnost za spopadanje z izzivi. Voditelji držav zahodnega Balkana so izpostavili pomen nadaljnje širitve Evropske Unije, solidarnosti med državami ter potrebne reforme s poudarkom na podnebnih spremembah.

  • Urad za mladino je v sodelovanju s partnerji Mladinski svet Slovenije, Mreža MaMa, Nacionalna agencija Movit in portal www.mlad.si v ponedeljek, 28. avgusta 2023 pripravil za mentorje dijaških skupnosti strokovno delavnico na temo povezovanje mladinskega dela s formalnim izobraževanjem.

Novice

Dogodki

  do
Prijave niso več možne, v pripravi nov termin dogodka.
Zavod RS za šolstvo, Poljansko 28, Ljubljana

Kako preprečevati in se odzivati na pojave sovražnega govora med mladimi

Urad RS za mladino, Nacionalni inštitut za javno zdravje in Ministrstvo za digitalno preobrazbo pripravljajo seminar z delavnicama na temo sovražnega govora med mladimi in na spletu, kako ga preprečevati in se odzivati.

  do
Narodni dom, ul. Kneza Koclja 9, Maribor

Nacionalni posvet mladinskega sektorja 2023

Urad RS za mladino vabi organizacije v mladinskem sektorju na letni Nacionalni posvet mladinskega sektorja. Na pobudo in ob podpori Urada RS za mladino letošnji osrednji dogodek mladinskega sektorja organizirajo Mreža MaMa, Mladinski kulturni center Maribor in Mestna občina Maribor.