Skoči do osrednje vsebine

 • Pred nami je najpomembnejši in največji mladinski dogodek predsedovanja Slovenije Svetu EU, Evropska mladinska konferenca, ki bo potekala virtualno med 26. in 30. septembrom 2021 na temo ‘Prostor in participacija za vse’ (9. Evropski cilj mladih).

 • Tudi organizacije slovenskega mladinskega sektorja pomembno prispevajo k polletnemu predsedovanju Slovenije Svetu EU. V ta namen so organizatorji pripravili predstavitveni video o predsedovanju Slovenije EU na področju mladine, ki na preprost način povzame pomen in ozadje predsedovanja, hkrati pa osvetljuje dogajanje na prihajajoči Evropski mladinski konferenci, ki bo potekala od 27. do 30. septembra 2021 v Mariboru na daljavo.

 • Državna priznanja v mladinskem sektorju so najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju mladinskega dela. Podeli jih ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec v okviru vsakoletnega nacionalnega posveta z namenom javnega priznavanja in zahvale za izjemne dosežke v mladinskem sektorju.

Aktualno

 • Predstavitev evropske spletne enciklopedije Youth Wiki

  Urad RS za mladino je v sodelovanju z Movit, Nacionalno agencijo EU programov Erasmus+; področje mladina in Evropska solidarnostna enota, 31. 8. 2021 organiziral Youth Wiki brunch z namenom predstavitve Youth Wiki; evropske spletne enciklopedije na področju mladinskih politik, predstavnikom ministrstev in drugih državnih organov, ki v svojem delu pokrivajo tematike, ki so ključne za mlade.

 • Ob mednarodnem dnevu mladih 2021 v ospredju državljanski prostori za mlade

  Tema letošnjega mednarodnega dneva mladih je preoblikovanje »prehranskih sistemov: inovacije mladih za zdravje ljudi in planeta«, s katero želijo Združeni narodi poudariti, da uspehi globalnih prizadevanj ne bodo doseženi brez smiselnega sodelovanja mladih in z mladimi.

 • Niz srečanj direktorice Urada RS za mladino mag. Dolores Kores s predstavniki mladinskih organizacij

  Direktorica Urada RS za mladino mag. Dolores Kores je v mesecu juliju skupaj s sodelavcem Alešem Susmanom pričela z nizom pogovorov z organizacijami mladinskega sektorja, katerih delovanje sofinancira Urad RS za mladino. Beseda je tekla o aktualni situaciji ter mladinskem delu med in po epidemiji covid-19, o cepljenju mladih, o javnem pozivu za sofinanciranje mladinskih programov, dotaknili pa so se tudi širših tem mladinskega dela in mladinskih politik.