Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • Osrednja temo predsedovanja na področju mladine so bili državljanski prostori za mlade, ki so eden ključnih elementov za razvijanje participacije mladih na vseh nivojih. Prav participacija in prostor za vse, deveti cilj Evropske mladinske strategije, je bila tema celotne trojke, ki jo je Slovenija sestavljala skupaj z Nemčijo in Portugalsko.

 • V okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU je Urad RS za mladino v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije v zadnjem tednu septembra letošnjega leta organiziral Evropsko mladinsko konferenco.

 • Na Uradu RS za mladino se s ponosom oziramo na leto, ki se izteka. Za nami so veliki in pomembni dosežki za mladinski sektor Slovenije in mlade nasploh.

Aktualno

 • Seja Sveta Vlade RS za mladino

  V sredo, 15. decembra, je potekala prva konstitutivna seja Sveta Vlade RS za mladino v novi sestavi za obdobje 2021 – 2025, ki jo je vodila ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec.

 • Leto 2022 potrjeno za evropsko leto mladih

  Svet Evropske unije je v petek, 10. decembra, potrdil dogovor političnega trialoga z Evropskim parlamentom, ki ga je slovensko predsedstvo doseglo 6. decembra 2021 z zapiranjem še zadnjih odprtih vprašanj o proračunu.

 • Leto 2022 bo evropsko leto mladih

  Slovenija je z uspešno zaključenimi pogajanji o razglasitvi evropskega leta mladih 2022 dosegla nov pomemben mejnik slovenskega predsedovanja na področju mladine in odprla vrsto priložnosti za mlade v letu 2022.