Skoči do osrednje vsebine

 • Direktorica Urada RS za mladino mag. Dolores Kores je v mesecu juliju skupaj s sodelavcem Alešem Susmanom pričela z nizom pogovorov z organizacijami mladinskega sektorja, katerih delovanje sofinancira Urad RS za mladino. Beseda je tekla o aktualni situaciji ter mladinskem delu med in po epidemiji covid-19, o cepljenju mladih, o javnem pozivu za sofinanciranje mladinskih programov, dotaknili pa so se tudi širših tem mladinskega dela in mladinskih politik.

 • “Državljanski prostori so prostori, v katerih imajo mladi pravico do svobode združevanja, izražanja, mirnega zbiranja in v katerih so jim zagotovljene vse človekove pravice."

 • 22. junija leta 1991 je bil ustanovljen tudi Urad RS za mladino. 30 let zgodovinsko gledano ni veliko, če se ozremo na prehojena pot Urada RS za mladino, pa je to zelo težko zaobjeti v nekaj stavkih. Vloga urada se v svojih temeljih ni spremenila in predstavlja na določenih segmentih stalnico.

Aktualno

 • Raziskava Mladina 2020: pomemben korak naprej na poti do boljšega položaja mladih v družbi

  Po desetih letih je pred nami ponovno poglobljena znanstvena raziskava o položaju mladih v Sloveniji Mladina 2020. Ekipa raziskovalcev pod vodstvom dr. Mirana Lavriča iz Univerze v Mariboru in dr. Tomaža Deželana iz Univerze v Ljubljani je opravila poglobljeno, zahtevno in zelo obsežno delo, ki na podlagi znanstvenih podatkov ugotavlja dejanski položaja mladih v družbi na različnih ravneh. Z raziskavo smo pridobili strokovno podlago, na kateri se lahko poglobljeno in dolgoročno spremlja stanje mladih ter pripravlja ukrepe in oblikuje politike, ki bodo izboljšali njihov položaj.

 • 7. seja Sveta Vlade Republike Slovenije za mladino

  Danes je preko zoom-a potekala 7. seja Sveta Vlade RS za mladino, na kateri so se člani in članice med drugim seznanili z rezultati najnovejše raziskave Mladina 2020, pregledali so aktivnosti ministrstev, povezanih z mladimi, v času predsedovanja Slovenije Svetu EU, obravnavali problematiko duševnega zdravja mladih in se seznanili z dokumentom Mladinskega sveta Slovenije o tej temi. Govorili so tudi o pripravah nove Resolucije o nacionalnem programu za mladino ter o načrtu za okrevanje in odpornost po epidemiji.

 • Izvajanje storitev dejavnosti nacionalne agencije programa Erasmus+ - poglavje Mladina in programa Evropska solidarnostna enota v Republiki Sloveniji v obdobju 2021-2027

  Na Portalu javnih naročil je objavljeno javno naročilo za izbiro izvajalca za izvajanje storitev dejavnosti nacionalne agencije programa Erasmus+ - poglavje Mladina in programa Evropska solidarnostna enota v Republiki Sloveniji v obdobju 2021-2027.