Skoči do osrednje vsebine

 • Zaradi kasnejšega začetka izvajanja evropske kohezijske politike 2021-2027 se spreminjata termin objave in začetek izvajanja javnega razpisa »Z mladinskim delom proti prekarnosti mladih«. Objavo javnega razpisa načrtujemo v jeseni 2023, začetek izvajanja pa v letu 2024.

 • V petek, 17. marca 2023, je na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in v organizaciji Mreže MaMa potekala nacionalna konferenca mladinskega dialoga, ki se je je udeležilo več kot 80 mladih iz vse Slovenije.

 • Urad za mladino je dne 18. januarja 2023 pripravil zaključni dogodek evropskega leta mladih (ELM), na katerem smo skupaj z gosti in udeleženci pregledali nekaj dogodkov iz minulega leta in predstavili novo tiskano izdajo zbornika Prostori za mlade, v katerem so zbrani številni primeri fizičnih in virtualnih prostorov mladinskih organizacij širom po Sloveniji.

Novice

 • Predstavitev ukrepov evropske kohezijske politike 2021 - 2027

  Urad RS za mladino je ob začetku izvajanja evropske kohezijske politike 2021 – 2027 za organizacije v mladinskem sektorju v četrtek, 12. januarja 2023, v Veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, izvedel predstavitev treh ukrepov evropske kohezijske politike (EKP) za področje mladinskega dela, ki jih bo izvajal v novem programskem obdobju.

 • Božično – novoletna poslanica Urada RS za mladino

  Leto, ki se izteka, je bilo za nas navdihujoče in zelo intenzivno. Konec lanskega leta smo zaključili s predsedovanjem RS Svetu EU za področje mladine in že ob koncu 2021 začeli s pripravami na evropsko leto mladih (ELM).

 • Letni posvet mladinskega sektorja 2022: Krojimo mladinski sektor

  V torek, 22. novembra. 2022 je Festivalni dvorani v Ljubljani Mreža KROJ ob podpori Urada RS za mladino organizirala letni posvet mladinskega sektorja z naslovom »Krojimo mladinski sektor«.