Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Začetek evropskega tedna mladih v dialogu mladih z evropskimi poslanci in odločevalci

  Danes je v organizaciji Mreže MaMa in Celjskega mladinskega centra potekal zaključni dogodek nacionalnega mladinskega dialoga Klikni : Naroči se na EU, ki se ga je udeležilo več kot sto mladih iz celjske regije.

 • Srečanje generalnih direktorjev za mladino v Bruslju

  Direktorica Urada za mladino mag. Tina Kosi in Igor Jesih sta se ta teden udeležila tridnevnega zasedanja generalnih direktorjev za področje mladine, ki je potekalo v okviru belgijskega predsedovanja Svetu Evropske unije ta teden v Bruslju. Osrednja tema srečanja je bila ocena in ključne usmeritve Evropske strategije za mlade 2019 - 2027.

 • Objavljeni so rezultati javnega razpisa Z mladinskim delom proti prekarnosti mladih

  Na javnem razpisu Z mladinskim delom proti prekarnosti mladih je bilo skupaj izbranih 50 projektov v skupni vrednosti 5.008.269,50 evra, od tega 2.744.055,04 evra za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija in 2.264.214,46 evra za kohezijsko regijo Zahodna Slovenija.

 • Urad za mladino podpira akcijo proti energijskim pijačam

  Na Uradu za mladino podpiramo vse projekte in pobude, ki so usmerjene v zdravje mladih in v preprečevanje uživanja vseh vrst škodljivih snovi. Mladi so danes na mnoge zelo agresivne načine izpostavljeni številnim pritiskom iz okolja, ki jih silijo v sledenje nekim vzorcem obnašanja, ki pa niso nujno vedno pozitivno naravnani.

 • Nova celostna grafična podoba za mladinsko delo

  Državna strokovna delovna skupina za dvig kakovosti in prepoznavnosti mladinskega dela, ki deluje v sklopu bonskega procesa in spodbuja implementacijo Evropske agende za mladinsko delo, je podala pobudo za pripravo nove celostne grafične pobode mladinskega sektorja v Sloveniji, ki bo pripomogla pri prepoznavnosti mladinskega dela.

 • Praznična poslanica Urada Republike Slovenije za mladino

  Konec leta 2023 za urad za mladino ne predstavlja tudi konca nekega delovnega obdobja, ampak zgolj priložnost, da se ob iztekajočem koledarskem letu kot mnogi ozremo nazaj in pogledamo naprej, četudi je letni delovni načrt v polnem izvajanju in v sredi intenzivnih delovnih procesov.

 • Rezultati Javnega poziva za sofinanciranje programov mladinskega dela v letih 2024 in 2025

  Na Javnem pozivu za sofinanciranje programov mladinskega dela v letih 2024 in 2025 je bilo za sofinanciranje odobrenih 115 programov v skupni višini 3.662.800,00 EUR.

 • Kakovostno mladinsko delo in bonski proces

  V sklopu bonskega procesa, ki spodbuja implementacijo Evropske agende za mladinsko delo, je Državna strokovna delovna skupina za dvig kakovosti in prepoznavnosti mladinskega dela pripravila in z organizacijami mladinskega sektorja uskladila strateški načrt za obdobje od 2022 – 2027/32.

 • Nacionalni posvet mladinskega sektorja 2023

  V Narodnem domu v Mariboru se je včeraj odvijal Nacionalni posvet mladinskega sektorja, ki je priložnost za razpravo o vseh aktualnih zadevah iz področja mladinskega dela in širše mladinskega sektorja Slovenije. Udeležilo se ga je več kot sto mladinskih delavcev in predstavnikov mladinskih organizacij iz vse Slovenije.

 • Državna priznanja v mladinskem sektorju v letu 2023

  Državno priznanje v mladinskem sektorju je najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju mladinskega dela oziroma njegove popularizacije, prejmejo pa jih najzaslužnejši posamezniki, organizacije in projekti s področja mladinskega dela.

 • Četrta nacionalna konferenca Europe Goes Local

  Včeraj je v Ljubljani potekala nacionalna konferenca Europe Goes Local (EGL). Že četrto leto zapored dogodek organizira nacionalna agencija Movit, ki v okviru projekta EGL nudi individualno podporo občinam glede razvoja mladinskega dela na lokalni ravni.

 • Objavljen je javni razpis »Z mladinskim delom proti prekarnosti mladih«

  Danes, 10. novembra 2023, je bil v Uradnem listu RS, št. 113/2023, objavljen javni razpis »Z mladinskim delom proti prekarnosti mladih«. Skupna okvirna vrednost razpoložljivih sredstev javnega razpisa znaša 5.187.968,00 evra, od tega 2.749.623,04 evra za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija in 2.438.344,96 evra za kohezijsko regijo Zahodna Slovenija.

 • Uspešno zaključen medresorski projekt na temo sovražnega govora med mladimi

  V prostorih Zavoda Republike Slovenije za šolstvo se je zaključil še drugi dogodek z naslovom Kako preprečevati in se odzivati na pojave sovražnega govora med mladimi. Udeleženci so bili mladinski delavci in predstavniki šolskih svetovalni služb, skupaj je bilo teh v dveh zaporednih dneh več kot sto štirideset.

 • Izid posodobljene in tiskane verzije priročnika Zaznamki

  Urad za mladino je uredil in izdal posodobljeno verzijo priročnika Zaznamki, s katero se pridružujemo prizadevanjem Sveta Evrope na področju sovražnega govora s poudarkom na mladih in spletu.

 • Evropska mladinska konferenca in srečanje generalnih direktorjev za področje mladine

  Pod okriljem španskega predsedovanja Svetu Evropske unije so slovensko delegacijo na evropski mladinski konferenci zastopali predstavniki Urada RS za mladino, vršilka dolžnosti direktorice mag. Tina Kosi, Igor Jesih in Sabina Rajgelj, predstavnik Mladinskega Sveta Slovenije Žiga Ciglarič ter ambasadorja mladinskega dialoga Aiden Jurij Franko in Ajda Podlesnik.

 • Javni poziv za sofinanciranje programov mladinskega dela v letih 2024 in 2025

  Javni poziv je namenjen sofinanciranju programov mladinskega dela v letih 2024 in 2025, ki ga na podlagi Zakona o javnem interesu v mladinskem sektorju (Uradni list RS, št. 42/10) izvajajo organizacije v mladinskem sektorju.

 • Urad za mladino na Blejskem strateškem forumu

  V okviru letošnjega Blejskega strateškega foruma, ki je potekal na Bledu med 28. in 29. avgustom, je glavno sporočilo predstavljala solidarnost za spopadanje z izzivi. Voditelji držav zahodnega Balkana so izpostavili pomen nadaljnje širitve Evropske Unije, solidarnosti med državami ter potrebne reforme s poudarkom na podnebnih spremembah.

 • Strokovna delavnica na temo mladinsko delo in formalno izobraževanje

  Urad za mladino je v sodelovanju s partnerji Mladinski svet Slovenije, Mreža MaMa, Nacionalna agencija Movit in portal www.mlad.si v ponedeljek, 28. avgusta 2023 pripravil za mentorje dijaških skupnosti strokovno delavnico na temo povezovanje mladinskega dela s formalnim izobraževanjem.

 • Državna priznanja v mladinskem sektorju v letu 2023

  Državna priznanja v mladinskem sektorju so najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju mladinskega dela. Podeli jih minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda v okviru vsakoletnega nacionalnega posveta z namenom javnega priznavanja in zahvale za izjemne dosežke v mladinskem sektorju.

 • Poslanica Urada za mladino ob mednarodnem dnevu mladih

  Ob praznovanju mednarodnega dneva mladih, ki ga vsako leto obeležujemo 12. avgusta, se letos po predlogu Združenih narodov osredotočamo na eno izmed najpomembnejših tem današnjega časa, to so zelene veščine in mladi.