Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Javni poziv za sofinanciranje programov mladinskega dela v letih 2024 in 2025

  Javni poziv je namenjen sofinanciranju programov mladinskega dela v letih 2024 in 2025, ki ga na podlagi Zakona o javnem interesu v mladinskem sektorju (Uradni list RS, št. 42/10) izvajajo organizacije v mladinskem sektorju.

 • Urad za mladino na Blejskem strateškem forumu

  V okviru letošnjega Blejskega strateškega foruma, ki je potekal na Bledu med 28. in 29. avgustom, je glavno sporočilo predstavljala solidarnost za spopadanje z izzivi. Voditelji držav zahodnega Balkana so izpostavili pomen nadaljnje širitve Evropske Unije, solidarnosti med državami ter potrebne reforme s poudarkom na podnebnih spremembah.

 • Strokovna delavnica na temo mladinsko delo in formalno izobraževanje

  Urad za mladino je v sodelovanju s partnerji Mladinski svet Slovenije, Mreža MaMa, Nacionalna agencija Movit in portal www.mlad.si v ponedeljek, 28. avgusta 2023 pripravil za mentorje dijaških skupnosti strokovno delavnico na temo povezovanje mladinskega dela s formalnim izobraževanjem.

 • Državna priznanja v mladinskem sektorju v letu 2023

  Državna priznanja v mladinskem sektorju so najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju mladinskega dela. Podeli jih minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda v okviru vsakoletnega nacionalnega posveta z namenom javnega priznavanja in zahvale za izjemne dosežke v mladinskem sektorju.

 • Poslanica Urada za mladino ob mednarodnem dnevu mladih

  Ob praznovanju mednarodnega dneva mladih, ki ga vsako leto obeležujemo 12. avgusta, se letos po predlogu Združenih narodov osredotočamo na eno izmed najpomembnejših tem današnjega časa, to so zelene veščine in mladi.

 • Najava objave Javnega poziva za sofinanciranje programov mladinskega dela v letih 2024 in 2025

  Urad RS za mladino bo predvidoma najkasneje v naslednjih treh mesecih objavil Javni poziv za sofinanciranje programov mladinskega dela v letih 2024 in 2025.

 • Novinarska konferenca ob zaključku kampanje »odmev mladosti«

  Vodje Urada RS za mladino, Mladinske mreža MaMa, Mladinskega svete Slovenije in Nacionalne agencije Movit so 30. maja 2023 ob zaključku izvajanja projekta »odmev mladosti« v prostorih Ministrstva za vzgojo in izobraževanje pripravili novinarsko konferenco.

 • Mednarodni seminar na temo kakovostno mladinsko delo

  V sredo, 24. in v četrtek, 25. maja je v prostorih Ministrstva za vzgojo in izobraževanje potekal mednarodni seminar z naslovom Kakovostno mladinsko delo – zapuščina evropskega leta mladih?.

 • Youth Wiki Brunch 2023

  V četrtek, 18. maja 2023, je v organizaciji Urada za mladino in nacionalne agencije Movit potekal predstavitveni dogodek evropskega portala Youth Wiki, ki so se ga udeležili predstavniki ministrstev in vladnih uradov, ki pokrivajo tudi področje mladine. Namen dogodka je bil medsektorsko povezovanje, izmenjave idej in predlogov in načrtovanja mladinskih politik.

 • Odmev mladosti v mesecu maju

  Urad RS za mladino, Mladinska mreža MaMa, Mladinski svet Slovenije in MOVIT, Nacionalna agencija EU programov Erasmus+ Mladina in Evropska solidarnostna enota v mesecu maju začenjajo s kampanjo Odmev mladosti, ki v ospredje postavlja pozitivne učinke in priložnosti mladinskega dela za mlade, lokalno skupnost in celotno družbo.

 • Informacije o javnem razpisu "Z mladinskim delom proti prekarnosti mladih"

  Zaradi kasnejšega začetka izvajanja evropske kohezijske politike 2021-2027 se spreminjata termin objave in začetek izvajanja javnega razpisa »Z mladinskim delom proti prekarnosti mladih«. Objavo javnega razpisa načrtujemo v jeseni 2023, začetek izvajanja pa v letu 2024.

 • Mladinski dialog z vršilko dolžnosti direktorice Urada za mladino mag. Tino Kosi

  V petek, 17. marca 2023, je na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in v organizaciji Mreže MaMa potekala nacionalna konferenca mladinskega dialoga, ki se je je udeležilo več kot 80 mladih iz vse Slovenije.

 • Zaključek evropskega leta mladih

  Urad za mladino je dne 18. januarja 2023 pripravil zaključni dogodek evropskega leta mladih (ELM), na katerem smo skupaj z gosti in udeleženci pregledali nekaj dogodkov iz minulega leta in predstavili novo tiskano izdajo zbornika Prostori za mlade, v katerem so zbrani številni primeri fizičnih in virtualnih prostorov mladinskih organizacij širom po Sloveniji.

 • Predstavitev ukrepov evropske kohezijske politike 2021 - 2027

  Urad RS za mladino je ob začetku izvajanja evropske kohezijske politike 2021 – 2027 za organizacije v mladinskem sektorju v četrtek, 12. januarja 2023, v Veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, izvedel predstavitev treh ukrepov evropske kohezijske politike (EKP) za področje mladinskega dela, ki jih bo izvajal v novem programskem obdobju.

 • Božično – novoletna poslanica Urada RS za mladino

  Leto, ki se izteka, je bilo za nas navdihujoče in zelo intenzivno. Konec lanskega leta smo zaključili s predsedovanjem RS Svetu EU za področje mladine in že ob koncu 2021 začeli s pripravami na evropsko leto mladih (ELM).

 • Letni posvet mladinskega sektorja 2022: Krojimo mladinski sektor

  V torek, 22. novembra. 2022 je Festivalni dvorani v Ljubljani Mreža KROJ ob podpori Urada RS za mladino organizirala letni posvet mladinskega sektorja z naslovom »Krojimo mladinski sektor«.

 • Državna priznanja za izjemne dosežke v mladinskem sektorju 2022

  Tudi letos so bila v okviru nacionalnega posveta mladinskega sektorja, ki je potekal danes v Festivalni dvorani v Ljubljani, podeljena državna priznanja za izjemne dosežke v mladinskem sektorju za minulo leto.

 • Regijska posvetovanja o nacionalnem programu za mladino

  Urad RS za mladino je v sodelovanju z Mladinsko mrežo MaMa - mrežo mladinskih centrov v Evropskem letu mladih ter v smislu upoštevanja vodila oblikovanja mladinskih politik “nič o mladih brez mladih”pripravil regijska posvetovanja, ki so na sistematičen način vključila mlade in ključne deležnike v mladinskem sektorju v proces sooblikovanja Resolucije o Nacionalnem programu za mladino.

 • Vršilka dolžnosti direktorice Urada za mladino mag. Tina Kosi na srečanju v Pragi

  Vršilka dolžnosti direktorice Urada RS za mladino mag. Tina Kosi in Igor Jesih sta se udeležila srečanja generalnih direktorjev za področje mladine v Pragi, v okviru češkega predsedovanja Svetu EU.

 • Prenovljen osrednji portal za mlade – mlad.si

  Z današnjim dnem je uradno delujoč za javnost prenovljen portal mlad.si, ki ga je Urad RS za mladino ustanovil leta 2011 na pobudo organizacij iz mladinskega sektorja. Že več kot 10 let povezuje mlade v Sloveniji z mladinskim sektorjem in odločevalci in je tudi edini portal za mlade, ki se je obdržal skozi vsa ta leta.