Skoči do osrednje vsebine

 • Inšpektorat za delo je v Sloveniji začel izvajati evropsko kampanjo za preprečevanje kostno-mišičnih obolenj »Naredimo breme lažje za zdrava delovna mesta«. Namen kampanje je spodbujanje izvajanja ukrepov za varnost in zdravje pri delu ter obvladovanje tveganj na področju kostno-mišičnih obolenj s ciljem, da bi vsi delavci v EU imeli zagotovljeno enako raven varnosti in zdravja pri delu ter da bi podjetja imela enake konkurenčne pogoje.

 • Danes je v Kranjski Gori v okviru rednega letnega usposabljanja inšpektorjev za delo potekala predstavitev smernic za prepoznavo žrtev trgovine z ljudmi v primeru delovnega izkoriščanja.

 • Mednarodna organizacija dela (angleško International Labour Organization - ILO) je 28. april razglasila za svetovni dan varnosti in zdravja pri delu. Dan, ko se spominjamo vseh, ki so se pri svojem delu poškodovali, postali invalidi ali izgubili življenje.

Aktualno

 • Evropsko priznanje za zdravo delovno okolje prejelo slovensko podjetje

  Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu je 12. 4. 2022 razglasila osem prejemnic evropskega priznanja za uspešno preprečevanje in obvladovanje kostno-mišičnih obolenj, povezanih z delom. Med prejemniki evropskega priznanja je tudi primer dobre prakse »Zavarujmo zdravje«, ki ga je razvila Zavarovalnica Triglav, d. d.

 • Jadranko Grlić na delovnem obisku pri Inšpekciji dela hrvaškega Državnega inšpektorata

  Glavni inšpektor Inšpektorata za delo Jadranko Grlić se je s sodelavci na delovnem sestanku v Zagrebu srečal s hrvaškim glavnim državnim inšpektorjem Andrijo Mikulićem, s pomočnikom glavnega državnega inšpektorja Ivanom Samcem in načelnico Sektorja inšpekcije dela Gordano Grizelj Portner ter njunimi sodelavci. Namen sestanka je bil predvsem vzpostavitev tesnejšega sodelovanja med slovenskimi in hrvaškimi inšpekcijami, ki nadzirajo izvajanje delovne zakonodaje.

 • Odsotnost z dela zaradi zagotavljanja varstva otroka v času stavke

  Objavljamo podrobnejša pojasnila glede odsotnosti z dela zaradi zagotavljanja varstva otroka v času stavke zaposlenih v vzgoji in izobraževanju.