Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Sektor skrbi za načrtovanje, usklajevanje in izvajanje ter nadaljnji razvoj dvostranskega sodelovanja, regionalnega sodelovanja ter delovanja ministrstva v multilateralnih organizacijah, predvsem OZN, OVSE ter drugih organizacijah in pobudah, usklajuje in pripravlja krovne sporazume o sodelovanju na obrambnem področju, skrbi za izpolnjevanje mednarodnih obveznosti Republike Slovenije, ki izhajajo iz mednarodnih sporazumov in pogodb, ter sodeluje pri pripravi in izvedbi obiskov tujih predstavnikov v ministrstvu in Republiki Sloveniji ter predstavnikov ministrstva in Republike Slovenije v tujini.

Strokovno usmerja in koordinira delo obrambnih diplomatskih predstavnikov Republike Slovenije v tujini ter skrbi za tekoče sodelovanje s tujimi obrambnimi predstavniki, akreditiranimi v Republiki Sloveniji. Pri izvajanju svojih aktivnosti neposredno sodeluje z drugimi pristojnimi organi za mednarodno sodelovanje v Republiki Sloveniji.

Sektor za bilateralo in multilateralo je notranjeorganizacijska enota Direktorata za obrambno politiko.