Skoči do osrednje vsebine

dr. Blaž  Mazi

Avtor: Ministrstvo za kulturo

Dr. Blaž Mazi je diplomiral iz filozofije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani ter tam nadaljeval podiplomski študij in doktoriral iz filozofije z disertacijo Estetski problemi sodobnega posredovanja, upodabljanja in ponarejenosti narave.

Je novinar in urednik zahtevnejših tematskih področij z izkušnjami iz založništva. Več kot dvajset let je spremljal področje okolja, podnebnih sprememb, družbenih fenomenov ter iskal razvojne sociološke in filozofske trende v vsakdanjem življenju, družbi in medijskem svetu. V več medijih je od 30. leta vodil različne kolektive, evropske projekte in soustvarjal medijske strategije, kot urednik uredništva na RTV Slovenija je bil obširno vpet tudi v delovanje Programskega sveta RTV Slovenija. Sodeloval je pri snovanju založbe Aktivni mediji in bil njen prvi knjižni urednik.

V letih delovanja na različnih medijskih platformah (časopis, revije, radio, založba, splet) je pridobil vpogled in obširne izkušnje na področju politike medijev in njihovega delovanja. Kot novinar časopisa Dnevnik je v sobotni prilogi Dnevnikov Objektiv objavljal poglobljene tematske članke, intervjuje in analize, s podobnimi temami se je ukvarjal tudi kot urednik Izobraževalnega, otroškega in mladinskega ter dokumentarno-feljtonskega uredništva na Radiu Slovenija. Je tudi avtor odmevnih intervjujev in tematskih člankov na spletni strani RTV Slovenija.